מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


כפיצוי, התנחמנו בשלוש מנות: ספיחה – בשר כבש בתיבול לבנוני, עם עגבניות, שקדים ופטרוזיליה על מצע בצק דק. סלט רוקט – עם עלי רוקט וירקות בתיבול סומק ושקדים, וקובה במילוי בשר כבש וצנוברים בתיבול לבנוני. הספיחה הייתה נימוחה וטעימה, סלט הרוקט היה מרענן ונחטף על-ידי שתינו תוך שניות, בזכות סוד התיבול הייחודי שעשה את שלו. הקובה היתה עסיסית ומשמחת.

בבטן קצת מלאה ולב מלא ציפיות המתנו בשקט לקבב המיוחד של מייקל. כן, גם את הקבב מכין מייקל במו ידיו, כמובן על-סמך מתכון סודי בהחלט ותוך הקפדה שאיש מלבדו לא יהיה בחדר ולא יציץ אל תהליך ההכנה השושואיסטי. גם כאן נכשלו כל ניסיונותינו "לחלוב" ממייקל את המתכון, אבל זכינו בקבב עסיסי ביותר, ללא שומן מיותר ועם ארומה ייחודית שרק התבלינים של "ביירות" מסוגלים להעניק. את צלעות הכבש כבר אכלנו עם הידיים – מייקל הבטיח שככה הכי נהנים, ואנחנו הרי באנו ליהנות – וליקקנו את האצבעות. נהנינו גם מספישל: צוואר טלה במילוי פריקה (חיטה ירוקה מעושנת עם צימוקים, בשר טחון ואגוזים) עם מג'דרה נהדרת ומקלובה שהשתלבה היטב. גם המנה הזו הבהירה לכל החושים שלנו – ראייה, ריח, שמיעה וטעם – שב"בביירות" משתמשים אך ורק בחומרי גלם מובחרים, מהבשר דרך התוספות ועד אחרון גרגרי התבלינים.

בקלאווה ועוגת סולת לבנונית עם תה וקפה לבנוני סיפקו קינוח מעולה לארוחה. ב"ביירות" אפילו לתה יש תיבול וטעם מיוחד!
קרין ואני חייכנו זו לזו, מרוצות מראשון ועד ביירות. עוד לפני שיצאנו כבר סימסתי לכל בני משפחתי שאנחנו חייבים, אבל חייבים, להיפגש ב"ביירות". גם שירות מכל הלב, גם אוכל מצוין בשפע וגם סודות קולינאריים שמי יודע, אולי יום אחד נצליח לחשוף אותם...
מאת: אודליה צדוק
קפיצה קטנה ללבנון
סוד ההצלחה של מסעדת "ביירות" הוא פשוט: מעדנים מעולים שאסור לחשוף את דרך הכנתם, ותבלינים לבנונים מיוחדים ששמורים בתוך כספת. לא פלא שכל ארוחה במסעדה היא גם חוויה לחיך וגם שעשועון "חפש את המטמון"
מסעדה: ביירות
קרין ואני מאוד אוהבות אתגרים, בייחוד כל מה שבסגנון "חפש את המטמון". כששמענו על מסעדה שמייבאת תבלינים הישר מלבנון ומאכסנת אותם בתוך כספת, מיד רצינו להגיע אליה. אז בחרנו לנו ערב חגיגי ושמנו פעמינו אל ממלכת התבלינים השמורים: מסעדת "ביירות" ברחוב לישנסקי בראשון לציון.

"ביירות" מעוצבת להפליא עם נברשות יפהפיות, ארבע פלזמות שמעטרות את הקירות ועוד קיר טאג'ינים עם צבע מתחלף. בשתי מילים: מושקע בסטייל! אבל לא זה מה שמייחד את "ביירות". מבירור עם העובדים המקסימים של המסעדה, גילינו שהתבלינים המיובאים בבלעדיות, מגיעים בצורת גרגרים ונטחנים במקום. מיץ הלימון נסחט אף הוא במטבח, וכל הסלטים נחתכים ידנית פעמיים ביום כדי להבטיח טריות מכסימלית. ככה בדיוק נראית מקצועיות עד הפרט הכי קטן, ולא בכדי אנשים עומדים בתור, בעיקר בשבתות.

אחרי הסקרנות, הגיע תורו של החיך לחוות סיפוק. תחילה, הומטרו עלינו שלל סלטים: טבולה, כרוב במיונז, בורגול, טחינה ירוקה, גזר מרוקאי, סחוג, מטבוחה, סלט עגבניות, כרוב בלימון, גוואקמולי, חמוצים, כרוב אדום, חצילים מטוגנים בעגבניות, ירקות בשמיר, חציל בטחינה, קולסלאו, וגולת הכותרת – חומוס עם טחינה מעשה ידי מייקל הבעלים. החשאיות נשמרת גם בגזרת החומוס, מסתבר, ומייקל מכין את החומוס העילאי שלו מאחורי דלתיים סגורות. קרין ואני ניסינו לנצל את טוב ליבו של מייקל והפעלנו עליו לחץ מתון כדי שיגלה לנו את הסוד – אך לשווא. האמת? צודק. מדובר במעדן מעשה ידי אמן!

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על