מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


למנה העיקרית האחיינית הצמחונית שלי בחרה בפלטת מבושלים. מדובר במנה שמאפשרת לבחור ארבע אפשרויות מבין מגוון התוספות של המקום. היא בחרה בפירה, צימעס, שעועית ירוקה ופרפעלעך. את התעלומה של מה זה בכלל פרפעלעך פתרנו רק שהגיעה המנה לשולחן. מסתבר שמדובר בפתיתים. האחיינית אהבה את התוספות שבחרה והתלהבה במיוחד מהגזר עם הצימוקים, הקרוי צימעס. אני בחרתי בגולש ותוספת של פירה. הגולש היה נהדר. הבשר רך ואיכותי, וניכר כי הטבח ידע בדיוק כיצד לטפל בו בצורה הנכונה.

לקינוח הזמנו קיגל אטריות ולפתן בתיה. הלפתן הזה הוא הספיישל של המנות האחרונות: מורכב מפירות יבשים ופירות טריים, עסיסי ומתוק בדיוק כמו שלפתן צריך להיות, כזה שנותן הרגשה של בית, שמישהו שבאמת אכפת לו ממך רקח במיוחד בשבילך. עם הלפתן קיבלנו חתיכה ענקית של פשטידת אטריות מתוקה עם צימוקים, שהייתה בדיוק מה שהיינו צריכות כדי לסיים איתו את החוויה שלנו בבתיה.

למקום יש תפריט עשיר לחג הפסח, וזה נפלא כי בהינף טלפון אפשר לבצע הזמנות של מאכלי חג ולקבל את הכל מוכן ובזמן, והכי חשוב – טעים וקלאסי!
מאת: לליב גל
מזכרת בתיה
"קפה בתיה" היא מסעדה בעלת ותק מרשים של יותר מחמישים שנות אירוח של רבבות אנשים שמשוגעים על אוכל אירופאי יהודי כהלכתו. אז כשמתחשק אוכל יהודי קלאסי, כולם יודעים לאן ללכת... ואפשר גם לצלצל ולהזמין אוכל מוכן סתם כך או לסעודת החג
מסעדה: קפה בתיה
עבור האחיינית המקסימה שלי "קפה" זה מקום עם הגדרה מאוד ספציפית, בדרך כלל זה מקום שהולכים אליו עם חברה טובה לקפה ומאפה. לא כזה שהולכים אליו עם הדודה (ותשכחו את הקונוטציות שלכם מדודה עם נעליים אורטופדיות ותור קבוע בקופת-חולים...) לרגל קרושה. כל זה למרות שהבילויים שלנו, קולינאריים ואחרים, הם תמיד מגוונים ומהנים. לכן, כשהצעתי לה לבוא איתי ל"קפה בתיה" המיתולוגי היא ישר שאלה אם יהיה לה בכלל מה להזמין שם. "אל תדאגי", הרגעתי אותה, "מדובר במקום שמתמחה באוכל כבר למעלה משבעים שנה, ולכן אני בטוחה שאפילו את תמצאי מה להזמין שם".

הגענו ל"קפה בתיה" בסוף השבוע הראשון של האביב הזה, קצת לפני פרוץ פסח למחוזותינו, וב"בתיה" עסוקים. אנשים נכנסים ויוצאים עם שקיות, מגיעים לקחת את ההזמנה שלהם מהבוקר, ויושבים סביב שולחנות גדולים במה שנראה כמו מועדוני חברים קבועים. עושה רושם שהקבועים האלו חוזרים הנה שוב ושוב, וחלקם נוהגים כך אולי אפילו כבר מהימים הראשונים של המקום. "למה קוראים לזה בכלל קפה?" תהיתי בקול רם. "את יודעת מה היה פה בשנות ה-40?" שאל אותי הבעלים. "זו הייתה תקופת הצנע, אנשים לא ממש בילו, בטח לא אכלו במסעדות. מהרגע הראשון היה ברור לנו שמדובר במסעדה, אבל איכשהו השם "קפה בתיה" התאים לתקופה ועם זה נשארנו עד היום. תהיי בטוחה שמי שמגיע לפה לא שוכח אותנו".

ערכו לנו שולחן יפה עם סלט כרוב וגזר קלאסי וסלט מלפפונים בשמיר, בתוספת סלסילה נאה של חלה לבנה. לנו היה ברור מה נזמין כמנה ראשונה. לא יכולנו להתחיל ארוחה כזו בלי מרק. אני הזמנתי מרק עוף עם קרפלעך והאחיינית היפה בחרה במרק ירקות. מהר מאוד הגיעו אל שולחננו שתי צלחות ענקיות. המרק שלי היה כמו שמרק עוף צריך להיות: עשיר בטעמים, עם הרבה אטריות ושני קרפלעך בשר עדינים. אחייניתי הייתה מאוד מרוצה ממרק הירקות, שחוץ מטיפה מלח שהוסיפה לו היה בו כל מה שמרק ירקות צריך.

המשכנו במנות ראשונות נוספות: כרובית מטוגנת, סלט איקרא וסלט ירקות טרי. הכרובית הייתה נהדרת: פריכה וטרייה, בתוספת פלח לימון שהכרובית מאוד אהבה. האיקרא נעלם לו במהירות עם פרוסות חלה נדיבות. הוא היה מלוח במידה והשתלב מצוין עם סלט הירקות ושאר המנות הראשונות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על