מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 13.12.2017


את הארוחה פתחנו בחמוצים וסלט קולסלו מתקתק שהוגש לשולחן לצד סלט מלפפונים עם שמיר. בהמשך הוגשה מנת כבד קצוץ מצטיינת, שצויידה בלחם לבן טרי, שכמו מתחנן למריחה... המשכנו בגפילטע-פיש, שהיה לי כחוויה מתקנת למאכל השנוי ביותר במחלוקת. הגפילטע-פיש היה מתקתק ונימוח, עם טעמים עדינים (לא כאותה קציצה תוקפנית שנצרבה בזכרוני). מנת קרעפלך ומנת וורניקעס נוספות היו לנו כמנות ראשונות.

לאחר מנוחה ממושכת המשכנו בגבורה לעיקריות: צלעות אווז - ממיוחדי היום - וקציצות בקר, שלוו בתוספות שנתבקשנו לבחור מן התפריט. אכן, הבחירה קשה היא בין שעועית ירוקה, צימעס , גבעץ', פרפעלך ורבות אחרות. זוג הקציצות בושלו והוגשו ברוטב עגבניות, שלא השתלט על טעמן הנפלא. צלעות האווז נעשו במידה הנכונה, היו מתקתקות ורכות, ואם תרצו ליהנות מעצתנו, יש לאזן את המנה עם תוספת נייטרלית שלא תפגום בטעמו הדומיננטי של האווז.

וואו. בשלב הזה כבר היינו מחוייכות ומרוצות, שיר דברה על סבתא ואני תכננתי את הקינוח. מבחר הקינוחים המרעננים של "בתיה" הוא רב, נע בין לפתן מעורב של שזיפים ותפוחים, עוגת גבינה או שוקולד, מוס פירות וקוגל אטריות... מה שבטוח זה שמחר מתחילים דיאטה...

חשוב לדעת ש"קפה בתיה" מאפשר הזמנת אוכל מראש לערבי שישי ולערבי חג, כך שכל מי שייחל סופסוף לאוכל מצטיין על שולחן סדר הפסח המשפחתי שלו, זו ההזדמנות...

קפה בתיה
דיזינגוף 197
טלפון: 03-5221335
מאת: זהר לוי
מנהרת זמן בפולנית: קפה בתיה
בין קרעפלך לוורניקעס, צימעס לגבעץ', מצאתי את השורשים הפולניים (שאין לי) ומחקתי טראומות עבר (מסתבר שגפילטע פיש אמיתי הוא פשוט מעדן). עיקריות של צלעות אווז וקציצות בקר שבו את לבי והוכיחו לשיר ולי שלא צריך להיות טוני ודאג כדי לחזור אחורה בזמן: "קפה בתיה", טעימה פולנית ומאוד תל אביבית
מסעדה: קפה בתיה
ל"קפה בתיה" הגעתי עם חברתי, דור שלישי של פולנים בארץ. יש לציין, שתחושותיי לפני הביקור היו מעורבות - אחרי הכל אני עיראקית וניסיוני באוכל פולני היה מאכזב למדי...

אך במהרה התבדיתי. לא יודעת אם להתחיל מהסוף או מההתחלה, כי מה בעצם יותר חשוב - הארוחה הנפלאה שסעדנו ב"קפה בתיה"? העובדה שהמקום פתוח ללא הפוגה משנת 1941, כשישראל עוד לא היתה מדינה ובדיזנגוף עוד לא חלמו על הזדנגפות?

כנראה שהסוף קשור בהתחלה (או אם תרצו, אולי להיפך...). השנים הן המשמעותיות ביותר ב"בתיה", הוותק הרב שצברה המסעדה: מדובר במקום חמים עם אווירה ביתית ולא מחייבת, הפועל במיומנות רבה לאורך יובל וחמש עשרה שנים נוספות. "קפה בתיה" נשאר כמעט במתכונתו המקורית, אך עם זאת לא עצם את עיניו נוכח ההתפתחות התרבותית של העיר: היום כבר אפשר לנשנש כאן כבד קצוץ של אמא (או סבתא, מן הסתם), לצד בירה בלונדינית מהחבית בבר.

כמו שכבר הזכרתי, הצטיידתי בשיר, חברתי בעלת השורשים הפולניים, לארוחת ערב מוקדמת ב"בתיה". כשבוע עבר מאז הארוחה המשותפת, ועדיין לא החלטתי אם נהניתי יותר מהאוכל עצמו, או מלצפות בשיר מתמוגגת למראה התפריט ומטעמן של המנות. אמירות מסוג "אצל סבתא שלי..." מילאו את חלל הערב. שיר הסבירה לי היטב את רזי המטבח הפולני, ההבדלים הדקים שבין קרעפלך לוורניקעס (האחד ממולא בשר ואילו השני תפו"א) וכן את ההבדלים בין פרעפלך - הלא הם הפתיתים המוכרים לכולנו - ובין צימעס וגבעץ'. מה שבטוח, תמיד לומדים דברים חדשים.

הודענו למלצר שאנו רוצות לטעום הכול מהכול, כלומר את כל המנות המצטיינות של "בתיה", הוא לא כל כך ידע מה להציע לפני מה, נראה היה כי נמלא התרגשות כשסיפר על כל מנה ומנה. ואם כבר בשירות עסקינן, אז ראוי לציין כי זכינו לשירות אדיב, סבלני וחייכני, שיכול רק לשדרג את חוויית הסעודה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על