מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


החלטנו להתפנק, ולמנות הראשונות הזמנו כמה ממטעמי הבית – פסטליקוס עם ביצה חמינדוס, בואיקוס עם סלט פלפלים אדומים, לבנה עם סלט זעתר וגם קציצות שרימפסים. הפסטליקוס של "בארוד" כבר הפכו מזמן לאגדה, ולא בכדי. המאפה הפריך ממולא בבשר טחון וצנוברים, ומוגש עם ביצי חמינדוס וסלט קטן קצוץ דק דק (וכל כך טעים). את הפסטליקוס חותכים לרוחב, ממלאים בביצה ובסלט, סוגרים ואוכלים כמו סנדביץ'. טעים להפליא ובהחלט מעורר הערכה לדעת שדניאלה מכינה אותם בעצמה יום-יום. הבואיקוס היו מצוינים, פריכים ועשירים הודות לקשקבל שבבצק, ויחד עם סלט הפלפלים היו חגיגה של טעמים. גם קציצות השרימפסים לא אכזבו, שתי קציצות שמנמנות וחמימות על מצע רוטב איולי עם חרדל וטעם עדין ממש של ים. הכוכבת האמיתית של המנות הראשונות הייתה, האמינו או לא, הלבנה. ב"בארוד" מגישים לבנה ביתית, כזו שמכינים שם עם החיתול וכל הסיפור, ועליה סלט ירקות מלא בזעתר. למה כוכבת? קשה להסביר. לא זכור לי שאי-פעם התרגשתי כך מלבנה, והסלט הטרי הזה, עם ירקות בטעם של פעם, זעתר שנותן לו ארומה ערבית וחמצמצות מרעננת, היה פשוט נפלא. ליקקנו את האצבעות.

למנות העיקריות הזמנו שפונדרה ביין עם ירקות שורש וכן מנת קציצות בקר בשזיפים. השפונדרה היה מדהים!!! בשר כל כך עשיר ורך, מרגישים שבושל לאורך זמן, עם המון סבלנות ואהבה. ירקות השורש, כמובן, הוסיפו, והיו טעימים בעצמם הודות לרוטב היין המצוין. השפונדרה הגיעה עם אורז טרי בצד, שהיה נהדר. קציצות הבקר היו גם הן משובחות והונחו על מצע פירה רך וקרמי (אחד היתרונות במסעדה לא כשרה). טעם הבשר המצוין יחד עם מתיקות השזיפים היו מענגים.

מבין מספר קינוחים ביתיים ומעניינים העדפנו ללכת על גלידת גבינה וקינמון, שמגיעה מעוטרת בפקאנים מסוכרים, קרמל, ועם שוט אספרסו שמחזק את הטעם המצוין של הגלידה. קשה להסביר במילים את סוד הקסם של "בארוד". משהו באווירה הנינוחה והלא מתיימרת, בהשקעה והאכפתיות מכל מנה שיוצאת מהמטבח, וכמובן בטעמים המסורתיים, שאת חלקנו יחזירו בזמן ולחלקנו יהיו דווקא שינוי מרענן. עבורי "בארוד" היא מקום ללכת אליו כשנמאס לך מכל הבולשיט. ב"בארוד" האוכל תמיד טעים, האירוח תמיד אדיב, ויחד עם קצת מוזיקה ההנאה מובטחת!
מאת: לירון גז
בארוד – אהבה קולינארית ישנה-חדשה
כשמרגישים קצת עייפים מהפוזה של המסעדות החדשות והחדשניות, ומחפשים משהו אותנטי, טעים, אמנותי, ייחודי ומהנה בוודאות זה בדיוק הזמן לצאת לבלולת ב"בארוד" הירושלמית מחצר פיינגולד
מסעדה: בארוד
כשאוכלים בחוץ לעתים קרובות, גם כשמגיעים למסעדות מצוינות, אין מה לעשות, הריגוש הולך ודועך. ברור לי שאני מדברת פה על צרות של עשירים, ולרגע אינני מתלוננת, אבל בתקופה האחרונה הרגשתי שאני צריכה אהבה (קולינרית) חדשה. רציתי טעמים שונים, אוכל שירגיש לי אחרת. אם כך, במסע בעקבות אוכל חדשני הגעתי דווקא למסעדה הזכורה לי לטובה משנותיי הראשונות בירושלים, החלטתי לבקר ב"בארוד".

"בארוד" שבחצר פיינגולד היא הרבה יותר ממסעדה. כבר כשמתיישבים מרגישים שמדובר במשהו אחר. למקום יש אופי משלו, אותו נותנת לו בעלת המקום, דניאלה לרר. מעבר לתפריט הייחודי מדובר במקום של תרבות. לא סתם כתבו עליו כמה ספרים. "בארוד" מארח מוזיקה חיה מדי שבוע וביום ו' עורכים שם קבלת שבת יוונית עם מוזיקה יוונית חיה ותפריט יווני קליל (בנוסף לתפריט הקבוע) המותאם לאווירה השמחה והנעימה. גם העיצוב ב"בארוד" מעיד על האופי התרבותי של המקום. הקירות מעוטרים בהמון ציורים של הצייר יוחנן לקיצביץ, סוג של בן בית במקום, וכן בכרזות ישנות מקום המדינה, פותחני בקבוקים שנאספו לאורך שנים ועוד ניואנסים קטנים, אותם אשאיר לכם לגלות.

אבל בואו נדבר קצת על אוכל. התפריט ב"בארוד" מתחלק לשניים. מחד, אוכל ספרדי ירושלמי, ממיטב המסורת של יהודי הבלקן שהתמקמו בעיר הקודש לפני דורות רבים. מאידך, אוכל של בר, אך אל תתבלבלו, לא מדובר בשניצלונים וצ'יפס, אלא במנות בשריות מכובדות שנועדו לרפד את הבטן כמו שצריך כששותים אלכוהול. המסעדה יכולה להתגאות גם בבר אלכוהול מרשים ובו מככבים בין השאר יינות מצוינים מכל העולם, וודקות בטעמי פירות אותם רוקחת דניאלה, וכן שנאפסים מזרח אירופיים אמיתיים במגוון טעמים (מישמש, פטל ועוד), כאלו שלא תמצאו בשום מקום אחר בארץ.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על