מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


משסיימנו את המנות הראשונות יצאה חברתי להפסקת סיגריה מחוץ לבר, ואני ניצלתי את המנוחה להביט על אוסף התמונות של דיטה, שרובו נאסף בשוק הפשפשים. קרוב קרוב. בחלק הפנימי של הבר ישנו חדר פרטי המתאים לעד 30 סועדים ומיועד לאירועים פרטיים. בחדר יש שולחן גדול והאווירה בו מיוחדת. לאחר מנוחה קלה ניגשנו להזמין מנות עיקריות. קיבלנו המלצה על השטרודל מעורב ירושלמי עם טחינה, ביצה ומלפפון חמוץ. בנוסף הזמנו פרגית על פתיתי פטריות פורצ'יני, רימונים ושקדים. המנות העיקריות, כמו הראשונות, הוגשו בהגשה מכובדת ויפה וטעמן היה משובח. השטרודל השמיע רחש של טריות ופריכות בכל ביס וביס. הפרגית הייתה רכה כחמאה והשילוב שלה עם מרינדת הרימונים והשקדים היה נפלא.

כמובן שלא וויתרנו על קינוח. על אף ששתינו היינו מלאות ושבעות הזמנו שטרודל תפוחים עם פירות יער, אשר מוגש עם שמנת חמוצה שתפקידה לעדן את המתיקות של השטרודל. במהלך הערב המוזיקה התחלפה והדגישה את אווירת הבר בברדיטה. גם התאורה עוממה עוד קצת והכניסה אותנו עוד יותר לאווירה.

ברדיטה פתוח כל השבוע החל מ-12 בצהריים ועד אחרון האורחים. בנוסף, תוכלו ליהנות מתפריט עסקי (מנה ראשונה, עיקרית, תוספת ושתייה קלה) בימים א'-ה' בין 12:30-18:00 ב-59 ₪ בלבד.
שווה ביותר! תיהנו!
מאת: ענבל לוסקי
דיטה מציגה: המסע הקולינארי שלי
דיטה ברונשטיין שוב חוגגת את חיי הלילה עם מקום חדש בשם "ברדיטה", בר עם מטבח פתוח (וטעים טעים!) השוכן בשוק הפשפשים שביפו. פרגנו לעצמכם הנאה בטוחה ומוכרת ובקרו במקום
במתחם החם של שוק הפשפשים ביפו, פתחה דיטה, יחד עם ציון פרג'ון, את "ברדיטה". בר ייחודי המגיש את מיטב המאכלים המפורסמים של דיטה (כמו כדורי ריזוטו ממולאים בגבינת מוצרלה, כבד קצוץ עם תאנים, לחם מוצרלה ובזיליקום ועוד) יחד עם יין טוב, וויסקי משובח או בירה מהחבית על בר עם כסאות סגולים. "זוהי יפו ילדה זוהי יפו..." כך שר לנו תושב מקומי, והזכיר לנו היכן אנחנו נמצאות, בעודנו צועדות לאורך רחוב יהודה מרגוזה לכיוון "ברדיטה". מילותיו של יוסי גמזו. מלים המכניסות לאווירה המתאימה של יפו במוצ"ש.

וכך, מלאות בהשראת המלים, נכנסנו חברתי חני ואני אל "ברדיטה". את פנינו קיבלה בחום מנהלת המסעדה. בחרנו לשבת לצד שולחן המשקיף לרחוב. האווירה הייתה נעימה במיוחד. בחוץ הרחוב שקק חיים ובפנים ברקע מוזיקת ג'אז המתאימה לפתיחת ערב בבר. אור חלש וריח של אוכל טוב עלה מתוך המטבח הפתוח, המאפשר לכל מי שיושב על הבר לצפות בדיטה ובשף שלה מבשלים את המנות הריחניות. הבר גדול ומרווח, כולו סגול, וכך גם כסאות הבר, אשר מזמינים לשבת עליהם ולא לקום עד אשר טעמת את מטעמיה של דיטה ושתית לרוויה. הזמנו יין אדום של ססלוב ויין לבן של גבורצטרמינר, שהוגשו בכוסות ללא רגלית.
תוך כדי לגימת היין פתחנו תפריטים ובחרנו את המנות הראשונות שלנו. הזמנו גמבה ממולאת בחצילים וגבינה בולגרית, כבד קצוץ עם בצל מטוגן ותאנים, כדורי ריזוטו ממולאים במוצרלה, בזיליקום ואנשובי, סלט רוגולה ואיולי (איולי – רוטב מצוין דומה למיונז, עם אנשובי, פלפל חריף, אורגנו ועוד; סלט רוגולה – עשבים, כמו רוקט, נבטי חמנייה, נבטי צנונית ועוד). הזמנו גם את לחם הבית, אשר הוגש לנו בליווי צלוחית עם פלפלים חריפים וזיתים בשמן זית. ומכיוון שקיבלנו המלצה חמה על לחם מוצרלה ובזיליקום, כמובן שלא סירבנו ולרגע לא הצטערנו. השולחן היה מלא בכל טוב והטעמים היו נפלאים. המנות הוגשו בכלים מכובדים, היו חמות, טריות וטעימות. טעם מיוחד של דיטה. המתכונים של דיטה הם מתכונים ייחודיים לה המתפתחים יחד איתה. השירות היה אדיב, נעים ומותאם לנו ולקצב שלנו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על