מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


כשהגענו לאגף הקינוחים היינו כבר באמת מותשים ומעולפים מהאוכל שהורעף עלינו. היה קונצנזוס בין המשתתפים שקינוח אחד יהווה אקורד סיום מוצלח ומספק. השאלה שנזרקה לאוויר הייתה במה לבחור. מורן משכה לכיוון מסוים שאני מיקדתי אותו. למלצרית לעומת זאת היה רעיון אחר. למרות שבהחלט היינו מרוצים הן מהשירות והן מהמלצות המלצרית, המבט אל השולחן הסמוך יחד עם המלצה חמה שהגיעה מהגברת שישבה ליד הפבלובה תותים המגרה עשה את שלו, ויחד עם תה מחמם חתמנו את הביקור ב"בניולה" בנחת מתוקה ומרגשת.

בירור נוסף העלה שהמקום נקרא על שם פרבר לווין של פריז שבו נולד והתגורר שנים רבות השף המוכשר עד מאוד של המסעדה קובי כץ ("תדמור" בארץ ולימודים נוספים בצרפת), שבין המקומות המוכרים שיד הזהב שלו עבדה בהם ניתן למנות את רוקה, קפה גופרמן, ננה בר, מקום בלב ועוד רבים וטובים. ביקשנו לשבת ולשוחח עימו מספר דקות. קובי התפנה מהמטבח העמוס וסיפר לנו על החזון סביב פתיחה של מקום חדש, על הבאז שכבר נוצר לגבי "בניולה", ועל הרצון לשמור על מקום איכותי אבל אינטימי ומפנק, כזה המעניק יחס אישי ותחושה של שייכות לסועדים שלו. הברכות הלבביות והחיוכים שניכרו על פניהם של הסועדים המרוצים שנפרדו לשלום מהצוות אמרו בעיני הכל.
מאת: גלעד אנגלברג
נכנסת ללב
"בניולה" Lounge Restaurant Bar החדשה מגישה לאורחיה חווית בילוי אקסקלוסיבית באווירה אינטימית. מהמטבח של "בניולה" מגיעה קולינאריה גבוהה, מוקפדת ומתוחכמת, שתגרום לכם להתמכר לתענוג
הכניסה למסעדת "בניולה" מעוררת מחשבות. הקונטרסט בין רחוב השרון, הממוקם בדרום תל-אביב בקרבת התחנה המרכזית, לבין המקום היפהפה שעל עיצובו אחראית האדריכלית שונית דוד הוא מעניין ומהווה השראה. ישיבה יותר ממושכת ב"בניולה" מגלה את בר העץ האיכותי עם כוורת היין ברקע, ואת התמונות הצבעוניות שמקשטות את הקירות המסוגננים.

אחרי עיון קצר בתפריט פתחנו בהזמנה. מכיוון שהיו הרבה מנות בתפריט שעניינו אותנו החלטנו לנסות להיצמד להמלצות של המלצרית האדיבה ששיתפה אותנו בניסיונה מהמנות שזכתה לטעום במהלך העבודה. פתחנו בלחם הבית – ג'בטה חמה ועסיסית מלווה בממרחים של פסטו, עגבניות ופלפלים. לצידה חלקנו יין אדום ומים. הראשונות היו: שקדי עגל בציר מח עצמות, קרם ארטישוק ירושלמי וששה סוגי פטריות (מנה שמקבלת בעיני דגש נוסף בעונת החורף); סופלה פטריות וגבינת שבר, קרם עשבים וסלט פירות קטן (שילוב ייחודי שעוד לא יצא לי לטעום במקומות אחרים); וסיגר טלה וצנוברים, יוגורט כבשים ושוקולד וולרונה לבן. צריך לקרוא את תיאור המנה הזאת מספר פעמים בשביל להבין ממה היא מורכבת. מנה שהיא ללא ספק ההיי-לייט של הראשונות ואולי של הארוחה כולה.

לעיקריות הזמינה מורן ריזוטו שרימפס קריסטל וצלופח, קרם יוזו, פרמג'נו רג'אנו וטריו שומשום קלוי (אחד מהניסיונות הבודדים שלה לצלול לעולם הקולינארי המימי באגף פירות הים, שהסתכם בהצלחה טכנית וחווייתית). אני הלכתי למים מוכרים מבחינתי והזמנתי את החזה ברווז בהדרים ויוזו, גרטאן תפוח אדמה, בטטה וקרם קוקוס (הבשר היה עשוי בצורה מושלמת, התפוח אדמה השתלב באופן הרמוני עם הבטטה וסיפק תמיכה מעשירה לחזה).

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על