מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 22.10.2017


למנות העיקריות בחרנו את מנת הפלמני מהמטבח העממי ונתח של דג שפמנון מהכנרת. הפלמני הם כסוני בצק ממולאים בתערובת בשר בקר, כבש טחון ובצל טרי, המוגשים עם חמאה ושמנת בצידם. הכיסונים עטפו בשלמות את הבשר הנימוח, שהשמנת החמוצה החמיאה לטעמו. דג השפמנון הגיע בתוך כלי טרה קוטה מלבני וסגור בצבע חום-אדום, אשר הוזמן ונבנה במיוחד למנה זו. כשמכסה כלי החרס החם הורם בעזרת מפית, התגלה לנו פילה דג השפמנון הטרי והעסיסי, אשר היה מוקף בירקות שורש ותפוחי אדמה אפויים ורכים.

בהמתיננו לקינוחים, הבטנו מסביבנו בגינה בהתפעלות שלא שככה; לא יכולנו שלא לקדוח במוחנו בחיפוש אחר סיבה לערוך מסיבה במקום, אשר מתאים גם לאירועים ושמחות אינטימיים ואקסקלוסיביים.

לקינוח הוגש לנו הסאטורן, הלא הוא כדור שוקולד בלגי מריר ומשובח, המונח על בסיס קצפת קפה בעיטורי קרם שוקולד, וגלידת וניל בעיטור ואפל קראנצ'י. הקינוח, העשוי במקום, הוא גולת הכותרת של הקינוחים, בהגשה נעימה ומגרה, ומהווה סיום מתוק לארוחה נהדרת זו.

"באבא יאגה" היא למעשה מסעדה צרפתית עם נשמה רוסית, יינות בוטיק ישראליים וסיגרים קובניים. האיכות גבוהה ונוטפת שיק אירופי קלאסי – הכוסות קריסטל, הכלים נאים ומעוצבים ייחודית למקום, המפיות עשויות בד, השירות הוא המקצועי והאדיב ביותר שנתקלנו בו מזה זמן מה – וכל אלו מקיימים את המוטו של אלכס הבעלים להעניק את האיכות הטובה ביותר! אכן חוויה ייחודית, מענגת ובלתי נשכחת. אנחנו בוודאי עוד נחזור.
מאת: נטלי פז
אואזיס בלב הירקון
מסעדת "באבא יאגה" מרחוב הירקון בתל-אביב מגישה לאורחיה חוויה ייחודית המדיפה ניחוחות אירופאים של אוכל משובח, שירות מקצועי והרבה חום אנושי ואווירה
הכניסה למסעדת "באבא יאגה" מתבצעת דרך גינת עצי הדר ושיחי תבלינים, המקיפים מדשאה רחבה, אשר בליבה נישא בתפארת עץ זית יחיד. הגינה מרהיבה ומרחיבת לב וריח אביב מתוק נישא באוויר, כאילו לא עודכנו שם כי אנו בעיצומו של קיץ ישראלי. למסעדה, הממוקמת ברחוב הירקון, מגיעה בריזה נעימה מן הים, וכבר בשלב זה הרגשנו איך ליאות היום והשבוע עוזבת אותנו וכי סוף השבוע מתחיל.

במדשאה מפוזרים מספר שולחנות עץ כפריים, המתאימים לשישה סועדים, ובתוך המסעדה התמקמה קבוצה גדולה בשולחנות אבירים מוארכים. אנחנו התיישבנו ברחבה החיצונית, הסמוכה אל הגינה, אשר בה ניצבים שולחנות זוגיים רומנטיים עם כסאות מרווחים ונוחים.

מסעדת "באבא יאגה" משיקה ערבי ג'אז ויין חופשי בכל יום חמישי במהלך הקיץ. הגענו בעיתוי מדויק כדי להתרשם. לידינו ניגנה התזמורת מוסיקה חיה (גיטרה וקלידים) לצלילי קולה הענוג של הזמרת, ששרה בסגנון הבוסה-נובה קלאסיקות כמו Autumn Leaves ו- Summer Time. המלצרים טיילו בין הסועדים עם בקבוקי יין וחידשו בנמרצות את היינות בכוסות. הפינו נואר של יקבי גליל מעולם לא היה ערב כל-כך לחיך. התפריט של "באבא יאגה" עשיר במגוון מנות מכל רחבי אירופה ותפריט היינות עשיר לא פחות וכולל כ-60 יינות בוטיק ישראליים! הציונות חיממה את ליבנו ומייד השקנו כוס נוספת לחיים.

למתאבנים קיבלנו מחמצים כבושים תוצרת בית – כרוב לבן ואדום, כרובית, מלפפונים ועגבניות מתובלים בשום, שמיר, פלפל אנגלי ועלי דפנה, שהולכים מצוין עם וודקה; הוסבר לנו ששום חגיגה רוסית אינה שלימה בלעדיהם, ועם הטעימה הבנו למה – הטעם החמוץ-עדין כבש אותנו והכניס את מיצי הפה לפעולה.

למנות הראשונות הזמנו קרפצ'יו וסלט ירקות רעננים. הקרפצ'יו, העשוי ממותנית מבכירה מיושנת כהלכה בשיטה מסורתית, בתיבול שמן זית ראשון המסיק, טיפות מיץ לימון, זרזיף חומץ בלסמי, פלפל שחור גרוס, מלח אטלנטי ופרמזן מאיטליה, היה רך, עסיסי ונמס בפה. סלט הירקות, שהורכב מעגבניות, מלפפונים, פלפלים, חסה, זיתי קלמטה וגבעולי עירית תובל בשמן זית ולימון, והיה טרי ורענן. הוא תאם את האווירה האביבית שמסביבנו. את הכל ליווה לחם שיפון כפרי פריך ומשובח עם מחמצת.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על