מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


גם במנות העיקריות נשארנו רחוק מהיבשה. אני בחרתי בפילה דניס גליל בעוד ניר הזמין פילה לברק לימון. מבחינתי זה גם השלב של הארוחה שבו התענוג הגיע לשיאו. על הצלחת שלי הופיע נתח יפהפה של פילה דניס מלווה בחצי מנה שרימפס ובגבינת רוקפור. ייתכן שעבור חלק מהקוראים התיאור הזה נשמע עסיסי מדי, אבל תאמינו לי – שווה כל ביס. הדניס היה עשוי בצורה מושלמת, השרימפס נהנה מקריספיות מדויקת, גבינת הרוקפור השתלבה בצורה מעוררת השראה והכל יחדיו יצר עונג נדיר שהתגלגל לאיטו על הלשון שלי. טעמתי מעט גם מהמנה של ניר, שהייתה אף היא משובחת ומעניינת. פילה הלברק של "הצדף" שוחה בשמנת, לימון ופסטו עשבי תיבול – רוטב בצבע ירוק מאתגר, וזוכה בבת-לוויה נאמנה ומשמחת בדמות צלוחית קטנה עם תפוחי אדמה חמדמדים.
את הדגים ליווינו באופן הראוי ביותר, עם יין לבן ריזלינג.

מובן שבשלב זה כבר היינו מלאים ונינוחים, ובכל זאת הרגשנו שזה יהיה חוסר אחריות מצידנו לא לדגום את הקינוחים ולבחון את ביצועי "הצדף" גם בתחום המתוקים... התפריט כלל מבחר מרשים של מנות אחרונות כולן מסקרנות ומפתות. הלוח במקום המליץ בחום על מרקיז שוקולד, ואנחנו בחרנו לבדוק גם את מוס השוקולד הלבן. שניהם היו מצויינים וסיפקו סיום מוצלח לארוחה דשנה.

הקימה מהכיסא לא הייתה פשוטה כלל וכלל. גם ההליכה למכונית. ככה זה אחרי שהרעיפו עלינו כל-כך הרבה מטעמים, ובנוסף פקדה אותנו דילמה: הרי בכל מקרה נחזור בקרוב ל"צדף" אז למה בכלל לטרוח לנסוע הביתה...
מאת: גלעד אנגלברג
הצדף - בתוכו מסתתרת פנינה
הים, מקור ההנאה העיקרי בימי הקיץ הלוהטים, אחראי גם לחוויה המשמחת במסעדת ה"צדף" עם שלל מנות דגים ופירות-ים מענגות
מסעדה: הצדף
לא כל יום יוצא לי להגיע לראשון לציון. יותר נכון להגיד שכמעט בכלל לא יוצא לי להגיע לראשון. זה לא שאני תקוע בת"א, אני דווקא מאוד אוהב לצאת מהעיר. לפעמים אפילו מחפש דרכים לצאת ממנה. לכן, מאוד שמחתי לקחת על עצמי את האחריות לבדוק את הסצנה הקולינרית בראשון. או לפחות לבקר באחת המסעדות הבולטות בעיר – מסעדת הצדף.

כמה דקות אחרי שהתיישבנו, עוד לפני שהספקנו להתרשם כמו שצריך מהאווירה הפסטורלית או מהעיצוב המרגש, התנחלו להם על השולחן לחמניות חמות תוצרת בית מלוות בחמישה-עשר סוגי סלטים: עגבניות בשום ופלפל חריף, צזיקי על בסיס לבנה, כרובית מטוגנת, חומוס, טחינה גולמית, סלט ביצים, איקרה מגבינת שמנת, דג מטיאס, שום (הפינוק האולטימטיבי מבחינתי) ועוד רבים וטובים.

ואז הגיעו ההתלבטויות והדילמות: גם אני וגם שותפי לארוחה, אחי ניר, אוהבים לאכול. ההתלבטות נסובה בעיקר בנוגע ליכולת. ארוחה מלאה הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח יכולה להתיישב טוב, בטח במסעדה איכותית. הבעיה היא שכבר בשלב הסלטים הורגשה האטה מסוימת בקרב כוחותינו. בסופו של דבר הפור נפל, והחלטנו להסתפק במנה ראשונה אחת שאותה נחלוק. אני משכתי לכיוון פירות הים כך שזכינו בקלמרי בפלנצ'ה – טבעות קלמרי צרובות שמגיעות בתוך מחבת חמימה מעורבבות היטב עם עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה, ולמעשה שוחות להן במרק של טעמים. ניר טעם, התרשם לטובה, אבל מאחר שהוא לא מגדולי הגרופיס של פירות-ים אני שמחתי לאכול בשם שנינו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על