מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


למרות הפיתוי, עזבנו את המזטים לטובת הראשונות. אלה המשיכו את החוויה בצורה מושלמת וטעימה. סרדינים, במילוי מסורתי מרוקאי של עשבי תבלין, נטרפו תוך שנייה. "סרדינים מחותנים" קוראים להם כאן, אני לא מתפלא. האישה הראשונה שתכין לי כזו מנה, תקבל שייבה, טיול חובק עולם ופינוקים ל-100 שנה. צדפות קוקי סאן ז'ק הוגשו שמנמנות, רכות, בטקסטורה שמנתית, מצופות פנקו (פירורי לחם יפניים) פריכים וקצח, בתוך שמיכת רוטב איולי-צ'ילי, כתמתם ומרהיב במראהו וטעמיו המעניינים והמחמיאים. היה כל כך טעים. מחבת לוהטת של פטריות שמפניון מוקפצות בשום, רמיזות חמאה, שמן זית, יין לבן ועלי בזיליקום טריים, נעלה את שלב הראשונות בתרועה אדירה. הפטריות ניצלו בחכמה, שמרו על פריכותן ואגרו את כל טעמיהן.

קנקני לימונדה HOME MADE סיפקו ליווי freshy מאד טעים, ניקו טעמי חך ולשון, והצעידו אותנו מדושנים מהחוויה לחגיגה האמיתית. אל שולחננו הגיעה פלטה ענקית שהורכבה למעשה מכמה צלחות, שכל אחת מהן מכילה פרי ים אחר, במלוא היחס הראוי לו והכבוד. באחת הגיעו מולים מרינייר מצוינים. המולים, כתומים קמעה ושמנמנים, נתעטפו ברוטב צרפתי קלאסי, המורכב מיין לבן וירקות שורש, שהשתדך נפלא לצדפות השחורות והמקסימות. רצועות קלמרי הוגשו בדרגת הכנה מדויקת להפליא, שמרו על פריכותן וצבען הזהוב, תודות לטיגון קצר, קשוב ומחמיא. גם צלחת של ראשי קלמרי נחתה על שולחננו בהוד פריכותה. יחד עם רצועות הקלמרי נטבלו כל אלה בצוותא ברוטב הטרטר המיוחד שהוגש ליד. עם זאת, למרות כל העונג הזה, הצלחת שגרמה לי יותר מכל למצמוצי הנאה, הייתה זו של השרימפסים. אלה הוגשו פשוט מטריפים. צר לי, כנראה שיבש מקור השראתי, בואו נשאיר את המלים המדויקות בצד ונאמר את הדבר בפשטות – הם היו כל כך טעימים! רוטב החמאה השומי, שהועשר ביין לבן, שר בהם תווי טעם אדירים.

נחנו קצת לאחר החוויה, הרגשנו כמו אחרי טיול שדורש התרגעות ומנוחה. תה עם נענע לשנינו הרגיע ופינה מקום לקינוחים המופלאים. גנאש שוקולד לבן, על מצע קדאיף ורוטב פסיפלורה, היה מצוין, מוקפד ופשוט טעים. לצדו בחרנו קינוח מרענן וקריר, 3 כדורי סורבה של תות-שדה, קוקוס ופסיפלורה, שהיו מעולים, והוגשו עם סלט פירות טרי טרי שהוכן במקום והרעים. ואני שואל אתכם שאלה פשוטה – יש צורך להוסיף, או שאתם כבר בדרככם למסעדה?
מאת: רועי שטיינברג
מה מסתתר בנבכי "הצדף"?
בראשון-לציון מתחבאת פנינה. אפשר לצאת למסע מפרך של 'חפש את המטמון', או פשוט להגיע הישר אל "הצדף" – מסעדת דגים, בשרים ופירות ים מעולה, המתבלטת בין מסעדות האזור בעיצובה, רמתה ומטעמיה.
מסעדה: הצדף




השבוע נמדדו כמעט 85 אחוזי לחות במישור החוף. למי שצריך תרגום – חשבו על רטיבות רבתי, דביקות היסטרית, התשה רוחנית. רציתי קרירות, האטת צלייה. אולי משום כך פיתחתי אמפתיה לשוכני המעמקים, דמיינתי אותם מתענגים על זרמי עומק קרירים, וצוחקים על יושבי היבשה המאודים, אלא שאת ההכרה שאינני יכול להצמיח זימים פיתחתי כבר לפני שנים, ולכן, כל אימת שחשק ימי עולה בי, אני מפנה אותו לעונג גלים קולינארי חלופי. גיל (הידוע בכינויוZOOM ZOOM) נענה להזמנה. הגענו ל"הצדף", המקום לעונג מעמקים ב-ה' הידיעה. היינו רעבים, מלאי חשק לסיפוק התאווה.

מסעדת "הצדף" מעוצבת מרשים. קירות צבועים אפור בהיר, תקרה גבוהה, קיר יינות איכותי הנישא אל-על, תאורה בגוון כתמתם, ושלוש נברשות ענק מרהיבות – כל אלו מגדירים חלל פנימי מכובד, מאיר עיניים, מעורר תיאבון ומזמין. השולחנות עשויים עץ מלא והכיסאות משכנעים לשקוע בריפוד המפנק. האווירה העוטפת נעימה מאד, אוורירית, אינטימית ואיכותית. אדי הריח הטעימים, הנישאים במרומז ברחבי המסעדה, לא עוזרים לשמור על אדישות, ומפתים.

שרדונה גמלא 2004 נבחר, ומילא את תפקידו בהצלחה מרובה. גווניו הפירותיים רעננו בקלילות, הנעימו חך בדגדוג פתיני, והתאימו למהלך הארוחה הימית שלנו בצורה מושלמת. מייד כשהתיישבנו הגיעה לילך, המלצרית המקסימה שלנו, וקרנה אלינו במאור פניה. ידיה הזריזות הניחו על שולחננו שלל מזטים טעימים ומרחיבי תאבון, במסורת ה'ר?י-פ?יל'. קישואים בטעם כבד מעניינים, פלפלים בשרניים בתחמיץ – ספוגי טעם, ובקיצור מעולים, קוביות סלק, גזר חריף לימוני – היה שורף לשון בארס שובבי ומצוין והוזמן יותר מפעם אחת, כרוב חמצמץ טעים, חציל קלוי "על האש" – הוגש בצורתו המחוספסת והיה נהדר, סלסה חריפה-אש למבינים, טחינה סמיכה ואיכותית, סלט ביצים ביתי, איקרה אותנטית עם קוביות בצל קטנטנות להשלמת החוויה, שום צלוי בתנור – שהיה אלוהי, מתקתק, חום בגווניו ועשיר בטעמיו המרהיבים, דג מטיאס טעים, וצזיקי קריר בעל אופי יווני אמיתי. לכל אלו המדהימים נלוו לחמניות ג'אבטה קטנות ופליליות. למה פליליות? חכו חכו שתטעמו מהן, תבינו כמה שהן מסוכנות. לאחר שנגסתם, ההתמכרות בטוחה. שילוב הסלטים יוצר חוויה כיפית, ישראלית ומאד צבעונית ומגרה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על