מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


בגזרת המנות העיקריות נרשמה התעלפות רבתי. קשה, קשה שלא להתעלף מטריות הדגים ופירות הים ומהיצירתיות המסעירה של המנות, שזכו לציון העגול והנדיר 10 במדד אמאל'ה. אמי התענגה על פילה דניס גליל – נתח פילה דניס עם חצי מנת שרימפס, ברוטב עשיר של שמנת ורוקפור. הדג היה רך אך בשרני כראוי, קוביות גבינה שצפו להן בשלווה על הרוטב הוסיפו עניין, והשרימפס סייעו בניקוי הצלחת מכל טיפה וטיפה של הרוטב הממכר בעל הניחוח הרוקפורי. ד' האקזוטית הלכה על מנה של סרטני-חוף כחולים ברוטב חמאה, שום ויין לבן. שישה סרטנים בעלי נוכחות משכנעת הונחו על השולחן, ואני לא ידעתי אם לאכול או ללטף. ד' ידעה. היא לקחה את כלי העבודה ויצאה למלאכת הפירוק. אין ספק שהסרטנים לא קיפחו את חייהם לשווא. רוטב קליל של חמאה ושום ליטף אותם ברכות, ויצר טעם גן עדן. אני בחרתי בשרימפס בלימון ועריסה, שהוגשו על גבי מחבת לוהטת ורוחשת ריחות וטעמים. כבר בביס הראשון התחלתי לצעוק בלי בושה שכולם ישמעו: "אני רוצה להתחתן עם השף! עכשיו. רוצה עכשיו!"

אמי שמחה על הקונספט הכללי, אבל רמזה בעדינות שמוטב להימנע מהצעות נישואים אגרסיביות בזמן הסעודה, כשהפה עוד מלא שרימפסים עסיסיים. לעומת זאת היא ציינה לטובה את התיבול המרוקאי ואת הארומאטיות המדליקה של המנה, המועשרת בעגבניות מיובשות, שום וזיתים. אני טרפתי באקסטזה, ואם המחבת לא היתה חמה כל-כך, ככל הנראה גם היא היתה נבלסת על-ידי.

לקראת הקינוח הוזהרתי מפני סצנות התלהבות מוגזמות. "גם ככה כולם מסתכלים עלינו", אמרה אמי בפולניות מדוברת. עוגת גבינה ושוקולד לבן, מלווה בתפוח עץ ורוטב תפוחים, שהייתה חלומית במיוחד, גרמה לשרירי האיפוק שלי לעבוד שעות נוספות. "טעים לי", ציינתי ביובש, וכבר שמחתי אבל אז נפלטה לי אנחת עונג קולנית. המלוות החינניות שלי הרימו ידיים. טיפ נדיב למלצר האדיב, המקצועי והסבלני, צרור מחמאות ותודה מקרב לב לכל הצוות על חוויה נעימה במיוחד, ויצאנו.

מצאנו רכב חוסם את מכוניתנו, ונהג שלא טורח אפילו להתנצל. בימים כתיקונם היה החוצפן זוכה לסצנה שהייתה גורמת לו לוותר על רישיון הנהיגה, אבל הארוחה הייתה כל-כך מספקת עד שחייכתי אליו ברוך, ורק המלצתי לו, בחביבות, שבביקור הבא שלי ב"הצדף" – וביקור כזה, אין ספק, יגיע במהירות – שישתדל לשמור ממני מרחק.
מאת: יעל רייף
הצדף – כל כך טעים שזה מפעים
מסעדת "הצדף" מציעה ללקוחותיה אווירה קסומה, עיצוב מרשים, שירות מקצועי, וחשוב מכל – אוכל מושקע ויוצא דופן. למקום תפריט עשיר של בשרים, דגים ופירות-ים, שטעמיהם יותירו אתכם נפעמים.
מסעדה: הצדף
ידועה אני בקרב סובבי כבעלת דפוסי התנהגות דרמטיים במיוחד, הבאים לידי ביטוי בעיקר במסעדות. לטענתם, אני נוטה להציג סצנה מתוך אנטיגונה כל אימת שאיני מרוצה. כהוכחה הם מזכירים את אותו מלצר שכשל והגיש לי מנה שכללה בצל חי. האומלל, מסתבר, עזב את הארץ בעקבות אותו מאורע וכעת הוא מתחבא במנזר אי-שם בהודו. יחידי סגולה מעטים ממשיכים ללכת איתי למסעדות. מצוידים הם בסבלנות אין-קץ, וידועים בזכות הטיפים הנדיבים שהם משאירים למלצרים, בנימוק המשכנע ש"המסכנים" זקוקים לטיפול נפשי אחרי המפגש עם לקוחה כמוני.

אל מסעדת "הצדף" בראשון-לציון התלוו אליי אמי חזקת האופי וחברתי הטובה ד'. "בתל-אביב כל המלצרים מפחדים ממך, כאן יש לך הזדמנות לפתוח דף חדש", הן עודדו אותי. חמודות. מה אומר ומה אגיד, אפילו מלצר אחד לא סבל ממני בארוחה. להיפך. כמות המחמאות והחיוכים שפיזרתי לכל עבר נראתה לא הגיונית אפילו לי, וכעת אפרט ואנמק.

בתחילת הארוחה ב"הצדף" מוגשות לשולחן לחמניות חמות תוצרת-בית, ומייד אחריהן מגיחים חמישה-עשר(!) סוגי סלטים משתנים: סלסה, איקרה מגבינת שמנת, סלט אבוקדו, צזיקי על בסיס לבנה, עגבניות בשום ופלפל חריף, כרובית מטוגנת ועוד ועוד. הסלטים ביתיים גם הם, רמתם נעה בין הכמעט טוב מאוד למעולה, מכולם ביקשנו עוד – וכמובן נענינו בחיוב ובשמחה. שלוש מנות ראשונות חלקנו, ושלושתן זכו לציון 8.5 במדד אמאל'ה (ציון שמשמעותו צרחה שפירושה: "טעים. כל-כך טעים לי. תחזיקו אותי!!"). חציל לבנוני קלוי בשלמותו, על מצע טחינה ירוקה ותחמיץ עגבניות וסומק, היה פשוט מצוין. החציל היה רך וגרילי כראוי, והטחינה הירוקה היתה עוקצנית בדיוק כמו שטחינה צריכה להיות. שילוב טעמים מצוין. מצוין, כבר אמרתי? פטריות שמפניון אלוהיות מוקפצות בשום, שמן זית, יין לבן ובזיליקום היו גדולות, בשרניות ושומיות כראוי. היין הלבן הוסיף להן טוויסט אלכוהולי משגע. בהחלט מנה שקל להתמכר אליה. קרפצ'יו לוקוס בתחמיץ שמן זית ולימון היה חמצמץ וטעים. מנה עדינה וקלילה, מתאימה לימות הקיץ.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על