מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 24.10.2017
שנוזל הרוויה יפריע במשימתו הנחוצה.

נחנו לאחר ההתחלה המבטיחה, אנשים המשיכו להגיע, המוסיקה חלפה ביעף ומילאה ברגש את תפקידה ביצירת האווירה הנעימה. קבב טלה סימן את תחילת העיקריות בתרועה רמה. בשרו היה קליל להפליא, רך, כמעט וריחף, שומניות בנימים נחוצים של טעם נארגה בו ונישקה את בשר שפתותיי בקסם חושני ממכר. הטחינה הירוקה שהוגשה עמו הייתה חצופה, סמיכה מאד, חמאתית, עתירה בעשבי תבלין. חיבורה עם קבב הטלה היה מטאפיסי, מרשים. במנה השנייה צללתי אל עונג עילאי. מניפת פילה בקר ופטריות פורטובלו הוגשו ברוטב ציר בקר גופני. לצד המניפה הקסומה – לבבות גרטן תפוח אדמה ובטטה, בליווי מח עצם משובח. טעמי הבשר בעבעו על לשוני ביקידה שורטת הנאה, מח העצם סיפק ממדים נוספים של טעם, והיה פשוט מצוין. לכל אלה נלווה סלט ירוק עשיר עלעלים פריכים בהוד של טריות בוויניגרט תפוחים.

אל שלב הקינוחים הגעתי עם חשק לווניל. אולי הייתה זו סיוון שביט הנהדרת, שהעצימה בי את החשק בצליליה המלטפים, להיפרד מהמקום ברפרוף שפתיים בטעם הזה. עוגת התפוחים וניל של "אסף ארטיזנל" קלעה להתאוות, וסיימה בעונג גדול ארוחה נפלאה. שכבות מעודנות של בצק פריך, קרם שמנת מנוקד וניל ומחית תפוחים מבושלים וחמצמצים במדויק, הרכיבו מנה משובחת ומאד טעימה. אין זו גוזמה פרועה – אני את הרומן שלי עם "אסף ארטיזנל" לא סיימתי, ועוד צפויה לנו מערכה נוספת, ולא פחות מתוקה. מצאתי לי מחבוא קסום, עם שירות קשוב, אוכל משובח, ואוויר שישא אותי דרך שמיים למסע משחרר וישיב אותי לארץ מדושן ומחויך. מומלץ!

אהבתם את הכתבה? רוצים לבקר בננוצ'קה? בואו להנות עם קופון רומנטי מיוחד. לפתיחת הקופון לחצו על הקופון הזוגי
מאת: רועי שטיינברג
אסף ארטיזנל – הקסמות מלטפת
ב"אסף ארטיזנל" תמצאו יותר מאוויר נקי ומשכר. ב"אסף ארטיזנל" מחכים לכם אוכל מהפנט, שלווה קסומה והנאה צרופה ומלטפת. מסעדות כמו "אסף ארטיזנל" הן נכס – ורק רצינו שתדעו זאת גם אתם.
יש משהו אחר באוויר של רמת השרון, שקט יותר, פרובינציאלי. בניגוד למעושנות הסואנת של תל אביב, האוויר שם עוטף ברכות, מעניק חיים אחרים, רגועים, מעורר מן הנמנום האיטי, הכבד, הקהה, העצל שטמון בטיובה הצפופה של תל אביב.

הגעתי בשעת בין-ערביים ל"אסף ארטיזנל", קפה-מסעדה נעים הנחבא לו במרכז מסחרי קטן, בין חנויות מעצבים בלב שכונת מגורים ברמת השרון. האוויר קסם ובחרתי לי באופציית החצר הקרירה – טוב אני כזה, החורף לא ממש מרתיע אותי... הסבתי לשולחן, קבלתי בברכה את האווירה הנינוחה, נתתי לה ללטף אותי בעדינות, התמסרתי לשלווה. עצי תפוז משתלבים בחצר לכדי תמונה כפרית יפה, הייתי אומר – נוסטלגית, תמימה. אור נעים של נרות שולחן יצר קסם רומנטי, הנארג לכדי חוויה קולינארית מפתה.

רציתי יין שירז למבואת החוויה. חפצתי בחמיצותו השובבה, בנוכחותו העזה, אך עם זאת בוגרת, לא פרובוקטיבית, בשלה. יקב רד פואטרי נבחר למשימה, החליק במצולות הטעם בעפיצות נעימה, דגדג 2.5 שניות על שעון ולשון מתאווה, וקלח בריקוד חושני לעומק ההשראה. סלסלת לחמים איכותיים משני סוגים הגיעה לפתיחה, דגנים עשיר וכפרי מחוספס, בצירוף של חמאה רכה וצהבהבה, התמסרתי לנשנוש טעים לקראת גלגולי הלשון בשלב הבא.

שרימפס כתומים וחמודים הוגשו למנה ראשונה. הרוטב הלביש אותם חגיגית בטעמי שום, חמאה, עגבניות קונקסה ורמיזות לימוניות לעקיצה שובה. הלחם כאן סיפק ביעילות עזר כנגד, וספג לתוכו מטעמי המנה העשירה. שירלי הזמינה שרימפס פריך, ממנות הספישל שהוגשו אותה השעה. על צלחת רחבת שוליים ולבנה, הזדקרו להם חסילונים גדולים וזקופים, מצופים לכדי פריכות, טובלים ברוטב יוגורט סמיך וצ'ילי לסתירה. פטה כבד נדגם מזירת היבשה. עטוף חמאה בצבע פנינה, עשיר בגווניו, הוגש לצד ריבת אגסים ולחם קסטן קלוי למריחה נימוחה. רצינו עוד מעוצמת החוויה לפתיחה. המנות היו טעימות כל כך ופיתו להמשך מגע. טרטר סלמון הוגש מהספישל'ס, עם אבוקדו וחציל קלוי, על מצע של קרפצ'יו סלק דקיקים לכדי ארוטיקה לשונית נאה. מים מינרלים ליוו לגמיעה נקייה ומרווה. רציתי התמסרות לטעם, לא רציתי
הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על