מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


את הארוחה ליווינו בכוס יין איכותי של "סוסון ים" – יקב בוטיק ישראלי מבטיח. אפרופו, יינות, תפריט היין של המסעדה הוחלף לפני מספר חודשים וניכר כי הושקעה בו מחשבה לא מעטה. הוא מגוון, עשיר ואלגנטי, ומקפיד על ייצוג מכובד של יינות ישראלים ועל מחירים הוגנים לחלוטין.

לאחר לבטים לא קלים בין מנת נתח קצבים מגרה (הדה בסט של הדה בסט בבשר) לבין פפרדלה (בעברית: רצועות פסטה ארוכות ורחבות) עם תבשיל טלה ופרמזן החלטנו ללכת על שניצל לחי עם תבשיל שעועית לבנה, שעועית ירוקה מאודה ופרמזן; ועל אוסובוקו דג קוד אוסטרלי עם ריזוטו לימוני בליווי קונפי שום ובצלצלים. לגבי השניצל – תשכחו מהחזה עוף של אמא. זה לא שניצל זה תבשיל של בשר נימוח בפה מצופה בפירורי לחם. אומנם קצת התאכזבנו מהתוספות הסטנדרטיות, אבל זה רק בגלל שקל מאוד להתרגל לטוב ובגלל הסטנדרטים הכל כך גבוהים של האוכל ב"אסיף". ואם בטוב עסקינן, זה בדיוק היה טעמה של המנה השנייה. אפילו טוב מאוד. שילוב נפלא בין דג טעים ובשרני לריזוטו לימוני בחמצמצות מעודנת ונכונה.

אחרי החמצמצות, הגיע הרגע המתוק של הערב. סקונס עם קצפת ותותים וב"מתוקית" מדוברת: שתי עוגיות, ביניהן קצפת ביתית ותותים טריים מסביב. כמה פשוט, ככה טעים. אחרי שגירינו אתכם רק שימו לב שהמסעדה פתוחה כל ערב החל מהשעה 18:00 ובשישי-שבת גם לבראנצ'ים מעניינים, בין השעות 10:00-13:30.

אז מה היה לנו שם? כל הקלישאות האפשריות: מקום נעים, אוכל נפלא, יין מעפיץ, שירות אדיב ומקצועי, וקלישאות כאלו אנחנו מוכנים לחוות תמיד!
מאת: אופיר קושל
לא במקרה כולם נאספים כאן
במסעדת השף "אסיף" מכינים לאורחים אוכל משגע שעושה בפה חגיגות מלהיבות. חוצמזה מדובר על מקום תל-אביבי, מוצלח, יפה ונעים-נעים. פשוט צאו לבדוק!
"למה דווקא היום? גשום וקר בחוץ ", אמרה זוגתי שתחייה (כל הזכויות שמורות ליאיר לפיד), כשביקשתי ממנה להצטרף אליי לארוחת ערב במסעדת השף "אסיף". שעתיים לאחר מכן תמונת המצב הייתה שונה לחלוטין. מזג האוויר לא רק שלא הפריע, אלא שימש כתפאורה מצוינת לחוויה קולינארית מענגת.

מסעדת "אסיף" נמצאת אומנם ברחוב לילינבלום 18 בתל-אביב, אבל מרגע שפסענו פנימה, עטפה אותנו אווירה חמימה ואירופאית (איטלקית או צרפתית, כיד הדמיון המתאימה לכם). מרפסת סגורה (פתוחה בימי הקיץ) מובילה אל פנים המסעדה – חלל שהוא אומנם קטן בגודלו אך המטבח הפתוח והתקרה הגבוהה משרים בו אווירה נהדרת. תוסיפו לזה שולחנות עטופים במפות לבנות וצחורות, אגרטל פרחים קטנטן על כל שולחן ומוסיקת רקע מלטפת, והנה לכם הרגשה של ארוחת ערב אינטימית.

על התפריט האיטלקי-ים-תיכוני אחראית שף, עינב ברמן. מילת המפתח היא קודם כל טריות ועוד פעם טריות. מרכיבי המאכלים המקוריים מתחלפים בהתאם להיצע העונתי ולפיכך אין פלא שאחת לכמה חודשים התפריט משתנה, ומנות חדשות יוצאות מן המטבח. בכל מקרה התפריט מגוון וממוין לפי סוגי המנות: קטנות, ראשונות ועיקריות. גם הצמחוניים וגם אוכלי הבשר או הדגים שביניכם ימצאו בתפריט של "אסיף" את מבוקשם.

המנות הקטנות הן הגדרה מילולית ותו לא, ונקראות כך אולי מתוך מחשבה שהן יוזמנו על-ידי מי שחשקה נפשו במשהו קטן לצד כוס היין. בפועל הקטנה, לפחות המנה אותה אנחנו טעמנו, התגלתה כמנה ראשונה לכל דבר, הן בכמות והן במחיר. בין המנות הקטנות המוצעות: לבבות ארטישוק ולימונים מטוגנים ברטוב נענע; טונה כבושה עם פלפלי פדרון צלויים; צ'ילי ואנשובי עם פוקצ'ה תפוחי-אדמה; ועוד. אנחנו בחרנו בברוסקטה עם סביצ'ה דג-ים, צנונית, בצל ירוק, זעתר ואבוקדו, בשמן זרעי ענבים. הטעם, אוי הטעם... חגיגת מרכיבים איכותית ומיוחדת ששיגעה לנו את הבלוטות.

בין המנות הראשונות ניתן למצוא, בין היתר: סלט אבוקדו, אשכולית אדומה, זעתר ופרשוטו עם שמן זרעי ענבים; ניוקי לפת עם גבינת טאלג'יו ורשד; ועוד. לבחירתנו, הוגש לשולחננו תבשיל צדפות וונגולה ושעועית לבנה ביין שרי, עגבניות ועשבי תיבול. שוב לא התאכזבנו. מינונים נכונים של יין ותבלינים איכותיים שבישלו את הצדפות למידת עשייה מדויקת להפליא.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על