מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


למסעדות טובות לוקחים שותפים ברמה תואמת, לכן נהניתי הפעם מחברתו של שיר פינטו – אחד העיתונאים הצעירים והמוכשרים בארץ וסלב מקומי. שיר פתח איתי בתחרות קולינארית ובחר להמר על ערימת ברבוניות טריות, שטוגנו במחבת והונחו לצידו של רוטב כתום ומעט פיקנטי. אני החלטתי להישאר נאמן לשם המקום, וביקשתי לבחון מקרוב צלחת של פיטריות שרדונה וערמונים, שהוקפצו ביין לבן, אגוז מוסקט וכתם שמנת. הרוטב שמר על מרקם בסמיכות בינונית וטעמו היה עשיר. קוביות בצל דקות ומספר עלי פטרוזיליה השלימו את עיצובה הצבעוני של המנה כשניחוח אגוזי הערמונים ניכר בה. בהחלט פתיח מומלץ. אחת-אפס לי.

לאחר התחלה מעוררת תיאבון שכזו רצינו להמשיך לעיקריות ולנעוץ את שינינו בנתח בשר עסיסי כהמלצת קטלינה, אך בערמונים סרבו להסכים לפני שנטעם שלישיית סיגרים קובנים. זוהי מנת פתיחה נדיבה ומפתיעה כשכל סיגר ממולא בתערובת סודית אחרת. נגיסה קלה ובצק הסיגר הצהוב נשבר בקול פיצוחי קל ומגלה את שהוא מחביא בפנים. הראשון מולא בתערובת גבינות, פסטו ופטריות שמפיניון, אחריו הגיע סיגר ממולא בקוביות סלמון טרי ובזיליקום, שעלה על קודמו, אולם מסמר הערב שמור לגבינות צאן ופלפלים קלויים שנטעו בסיגר מתיקות עדינה.

עכשיו ניתן לעבור לעיקריות. לאחר המאבק הצמוד בראשונות, שיר החליט ללכת על בטוח והזמין – בחירה שחשדתי בה כבנאלית – סטייק אנטריקוט סגור בטאבון. לפעמים הקלאסיקה מנצחת. 350 גרם של סיבי בקר מיושנים ומדממים, נמסו בפה כחמאה ועשו את עבודתם נאמנה. למרות תפריט דגים מגוון ומעניין, החלטתי לא לוותר לשותפי לסעודה ולהישאר גם כן ביבשה. ידעתי שאני צריך מנה באמת מדהימה בכדי לעקוף את המתחרה העיקש. "טורנדו ערמונים" צד את עיני, וכך מצאתי את עצמי שומר שוב אמונים לשם המקום. ומה רע? ערמונים הולכים נהדר גם עם בשר. מיודענו הטורנדו מגיע בדמות גליל פילה בצורתו הטבעית, עם זרזיף רוטב בורדו מצומצם בליווי ערמונים מזוגגים. זוהי מנה נפלאה ומומלצת במיוחד. מרקם הפילה ניחן ברכות אגדית, צורת הגשתו ושמירה על מידת עשייה מדיום הבטיחו כי יהיה עתיר באדמומיות ועשיר בטעמים. הבורדו והערמונים הוסיפו נגיעה מתקתקה למנה וכך, למרות הצלחת האנטריקוט, זכיתי שוב בניצחון על חוט השערה. שתיים אפס לעבדכם הנאמן.

עם רדת החשכה נהנינו מבריזה מדברית קלה ודואט צרצרים וקרפדות שניצחו על הערב בתזמורת כפרית אוטנטית. שותפי הצעיר פרש בשלב זה מהמרוץ ואני חגגתי את נצחוני בקינוח ששוב היה נאמן למקור. בין שלושה סוגי פאי, עוגת קפוצ'ינו וסופלה בחרתי להתענג על פנקוטת ערמונים בשילוב קרם חלבה על מצע מרנג שוקולד. גם כאן שמרה "ערמונים" על מקוריות ובהחלט לא מדובר בשחקן סטנדרטי. זוהי עוגה הבנויה בשלבים משכבות, ללא מתיקות צורבת המאפיינת סיומים מתוקים מעין אלו. המנה עטופה מעטה דקיק של שוקולד לבן ומוגשת לצד כפתור קצפת וחצי עיגול של גלידת קפה, המשלים דקורציה מסקרנת.

נשארנו עוד שעה קלה עם תזמורת צרצרי הכפר, נהנים מריחות שדה ורוח ערב רעננה ובאמת שהתקשינו לעזוב. לסיכום ניתן לומר כי מצאנו פנינה קולינארית נהדרת במושב סגולה, המעניקה, לצד מזון איכותי, גם ישיבה באי טרופי בלב שדות. אם אתם מאלו המתבלבלים בתפריטים עבים אוכל לומר כי לפי מסקנותיי המנות של "ערמונים" המשלבות את שם המקום הן בהחלט מנות מנצחות.
מאת: יאיר אלטמן
אבנה לנו ערמון
במושב סגולה הדרומי מככבת מסעדת "ערמונים" הייחודית והכפרית כבר כמעט שנתיים, ומי שבא אליה שב וחוזר ומביא חברים, ומנסה עוד מנה מהתפריט המופלא והמגוון. הגיע הזמן לנסוע דרומה...
בחודשים האחרונים גיליתי שגורמה וקולינאריה אינם שמורים למרכז תל-אביב. פעם אחר פעם עליתי לרגל למושב סגולה, שם נוכחתי לדעת כי לדרום יש בהחלט מה להציע. אומרים שפרח אחד במדבר יפה יותר, אולם במושב סגולה וסביבתו מדובר בחממה לגידול מסעדות גורמה – נתנאל, כרמים, כדיתא וערמונים, 4 פנינות קולינאריות אמיתיות, המצויות כולן במרחק קילומטרים בודדים זו מזו.

שדות פסטורליים וריח חציר טרי יהיו מנת חלקכם בדרך ל"ערמונים", לכן מומלץ להשתחרר וליהנות מאוויר שדות צלול כיין, שיפתח לכם את הריאות והתיאבון. "ערמונים" ממוקמת במבואות מושב סגולה, בין נתנאל לכרמים. מהבחינה הזו היא נמצאת גם באמצע סולם הכשרות. המקום פתוח בשבת, ותוכלו למצוא בו מנות חלביות ובשריות, אולם לא זוחלים למיניהם ושרצים אחרים. גם הבשר עצמו כשר, ואין בנמצא מנות בהן בושל גדי בחלב אימו.

התפריט, מעשה ידיה של השפית קטלינה פוצצי שעלתה אלינו הישר מוונצואלה, עבה ומגוון ומתוגבר בדרך כלל במספר ספיישלים המשתנים מיום ליום. מדובר בתפריט ביסטרו מובהק, שתוכלו למצוא בו טעמים שהגיעו מסביב לגלובוס, המייצרים קיבוץ גלויות של ממש. "אני אוהבת את שילוב העדות, הטעמים והצבעים של הארץ", מסבירה קטלינה, "היופי נמצא ברבגוניות. שם כל אחד יכול למצוא את המנה האהובה עליו". קטלינה גדלה במסעדה כפרית ומשפחתית וניחוח בשרים מילא את ילדותה – "אני אוהבת לעבוד עם בשרים", היא ממשיכה, "אומצה טובה לא צריכה שיציקו לה יותר מידי. די בבחירת נתח טוב, פלפל גרוס ומלח גס והרי לך מנה מנצחת".

המשפחתיות של קטלינה השתלבה יפה עם המקום – הבעלים, האחים יהודה ומיכאל, החזיקו בבעלותם את "גני סגולה" המפורסמים מספר מטרים משם. את השמחה ואווירת הגן הפתוח הצליחו האחים לשלב ב"ערמונים", יחד עם פרטיות ותחושה כפרית מיוחדת. הגן הסובב את המבנה מטופח יפה, מקשטים אותו עצי דקל קוקוס, צמחייה ריחנית ותאורת גן יפה, ונעשה בו שימוש רב באבן. כל אלו יוצרים אווירה כפרית אופיינית. דקים של עץ ופרגולה ענקית משלימים את הלוק הפרובינציאלי ואם תשבו דומם כל שתוכלו לשמוע הוא את ציוץ הציפורים. שולחנות המסעדה מפוזרים בגן ובין העצים, כך שכל שביל מוביל אל נישה נפרדת ומבודדת השומרת על פרטיות מסוימת. מקצת הנישות מקורות בצמח הפסיפלורה הריחני ומשרות תחושה של גן-עדן טרופי. פנים המסעדה הוא למעשה מחסן ריהוט, ששופץ עד בלי הכר. במרכזו ניצב בר ענקי ורחבה המתאימה לכל אירוע עד 150 איש. ההפרדה הפיזית של המקום מאפשרת לשלב בין אירועים לישיבה בשולחנות המסעדה בחוץ מבלי הפרעה.

זה הזמן לציין כי אם תגיעו באמצע השבוע, בין השעות 12:00-17:00, תוכלו ליהנות מעסקיות משתלמות במיוחד העושות שימוש בכל השחקנים הקולינאריים שיש לתפריט להציע, בעלויות הנעות בין 49 ל-80 שקלים לארוחה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על