מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


ברקע ביצעו מיטב זמרי וזמרות ישראל את השירים הנפלאים של אושיק לוי. השמיים התעננו והתבהרו, ושוב התקדרו וחוזר חלילה, גשמי ברכה שטפו את כל הירוק שמסביב וגרמו לו לנצנץ, ואנחנו היינו מאושרים. הפיות שלנו נטפו רוטב, ערמונים נימוחים ליטפו לנו את החיך, פטריות בשרניות נבלסו עד תום, והלחם החמים ספג את כל הטעמים עד טיפת הרוטב האחרונה, לפני שהעניק לנו עוד פיסת עונג קולינארית.

הזמן חלף ושמנו לב שאת המוזיקה של אושיק לוי החליפה הבוסה נובה המרחפת והמכשפת של נובל וואג. העיקריות הגיעו. חלקנו שתי מנות: האחת, סטייק פרגיות נימוח, עשוי בדיוק במידה הנכונה ועסיסי באופן יוצא דופן, מלווה בקוביות בטטה מקורמלות ובטימין, והשנייה – ניוקי ערמונים, מנה מלהיבה במיוחד בזכות המתיקות החושנית של הערמונים ורוטב השמנת העשיר. יחד עם העיקריות קיבלנו שתי תוספות: הום פרייז בצ'ילי מתוק (טעים!) ואנטיפסטי – חציל, פלפל צהוב, קישוא, פלפל אדום ובטטה קלויים ושרויים בחומץ בלוויית רוטב טחינה ירוקה (טעים מאוד!)

גרגרנים שכמותנו. למרות השובע לא ויתרנו על קינוח, וטוב שכך, שכן אל השולחן הגיעה חיש מהר צלחת ענקית, צרה ומוארכת ומרהיבת עין, שעליה ופל אמריקאי מעולה, עם (שפע) בננות, שקדים קלויים, טופי חם, גלידת קוקוס ורוטב שוקולד. היה יאמי!

עם המון סוכר בדם, ועוד יותר אושר בלב, יצאנו מ"ערמונים". לא לפני שהודינו למיכה, בעל המסעדה, על חוויה בלתי נשכחת. הוא מצידו קצת התאכזב שלא ניסינו את הדגים או האנטריקוט, אבל לא נורא. בכל מקרה אנחנו עוד נחזור ל"ערמונים" פעמים רבות, כך שאין מנה מהתפריט שלא נאכל, בעתיד הקרוב או הקרוב מאוד. גם אתם מוזמנים לשים פעמיכם אל הדרום, וליהנות מחורף ישראלי מכשף וממסעדה שהופכת כל יום ליום כיף.
מאת: גלי פיאלקוב
המלכה תבקש ערמונים מהאש
מסעדת השף החדשה "ערמונים", הממוקמת בכניסה למושב סגולה הדרומי, מביאה אלינו סטייל חדש של אירוח במבנה מרשים, ובו מבחר פינות חמד ואפשרויות בילוי, ועם טעמים נפלאים ומאוד מאוד מושקעים. מומלצת!
אחרי בוקר נפלא שבילינו בטיול משפחתי בגן הלאומי בית ג'וברין, עם הרבה הנאה מהחורף הישראלי (רגע גשם, רגע שמש), ולפני שנהיינו רעבים מדי, עצרנו ב"ערמונים", מסעדת שף מקסימה המסתתרת בכניסה למושב סגולה, חמש דקות מצומת קסטינה. "ערמונים" מחולקת למספר אזורים: חלל פנימי עצום, גבה תקרה ומהודר, שבאמצעו בר מושקע, ומפלס עליון מיוחד שמציע שולחנות אינטימיים המשקיפים מלמעלה על ההתרחשות שלמטה, מדשאה חיצונית מלבבת, שלאורכה ולרוחבה פזורות סככות גזיבו לבנות ומקושטות, המציעות אפשרות ישיבה לקבוצות קטנות או לחבורות צוהלות, ומרפסת דק עץ סגורה, חמימה ונעימה, שבה בחרנו לשבת.

את "ערמונים" פתח בקיץ האחרון מיכה יפרח, יוצא "חמי יואב" ו"גני סגולה" – גן האירועים המצליח, שהביא אל המקום שפע ניסיון והבנה בתחום הבילויים והקולינאריה. יפרח גייס לייעוץ בבניית התפריט את שף עידן הלפרין ("אחוזת הלפרין"), ויחד הניבו השניים מסעדה ייחודית ומאוד מושקעת, שלה מטבח אקלקטי המושפע מטעמים ישראליים ואירופאים, ושמנות רבות מתפריטו מוכנות בטאבון הגדול הניצב בפאתיה. "ערמונים" מפגינה איכותיות, ומושכת אליה קהל רב מהסביבה הקרובה והרחוקה. בשבתות, כך סיפרו לנו, המקום מפוצץ וחובה להזמין מקומות מבעוד מועד.

לפתיחה קיבלנו צ'ייסרים על בסיס לימון ונענע גרוסים, לחם נהדר המקושט בתבלינים ובענפי טימין (קורנית) ריחניים, חמאה, וטפנד זיתים (שחורים וירוקים). הפיות שלנו החלו להתמלא טעמים והעיניים שמחו למראה המנות הראשונות שהזמנו: סלט רימונים – חסה, גזר, בצל, פלפל אדום, פטריות, קרוטונים, וכמובן גרגרי רימונים – כולם טריים טריים ומאוד פריכים – הרכיבו מנה צבעונית וטעימה להפליא. ו"אימאם בלאדי" – בשר כבש קצוץ ומעליו עגבניות, נאפו בתנור על מניפת חציל קלוי ועוטרו בצנוברים ובטחינה ירוקה. המנה, שמוגשת בתוך מחבת חמה שקועה בלוח עץ, הפגינה יצירתיות וטעם גן-עדן. ליקקנו אצבעות.

בשלב הזה כבר היינו כמעט שבעים – ב"ערמונים" מקבלים תמורה מלאה למחיר, הן באיכות והן בכמות – וידענו שהעיקריות בדרך, אבל מנת פטריות שרדונה וערמונים שהגיעה לשולחן סמוך קרצה לי, ואני קרצתי למלצרית – שהבינה את רצוננו עוד לפני שיצאו המילים מהפה. מנת ה"פטריות שרדונה וערמונים" המפתה והנדיבה בגודלה, כמו כל המנות ב"ערמונים",הוגשה בתוך צלחת רבועה, עמוקה ויפהפייה, ולא שהיה לנו ספק, אבל הפטריות והערמונים, שהשתכשכו בצוותא ברוטב שמנת עם ניחוחות יין לבן, הבהירו לנו: אתם בעיצומה של חוויה בלתי נשכחת.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על