מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


ברוב הפאבים והברים יש מבחר אלכוהול סביר, אבל המענה הקולינארי שמספק המטבח ב"ארצ'ר" יוצא דופן בז'אנר זה, ומוסיף נקודות זכות רבות. האוכל כאן ראוי בהחלט להיות הבילוי המרכזי, הרבה מעבר למתאבן, והוא עשוי ברמה גבוהה. מכאן לא יוצאים צמאים – ובטוח שגם לא רעבים, כשבתפריט אופציות מנות ראשונות ומתאבנים, סלטים, כריכים, ועיקריות אמיתיות (נקניקיות טולוז ביתיות, תפוחי אדמה וצ'ימיצ'ורי, חזה אווז מעושן בתנור בחמאה, עשבי תיבול ויין אדום, צלחות רוסטביף או גבינות ועוד). על התפריט, אגב, מופיע עורפו המפורסם של ווינסטון צ'רצ'יל, שבריטיותו ואופיו המיוחד בהחלט תואמים את הזהות הארצ'רית. מקור השראה נוסף לשמו של המקום הן הקשתות, הניכרות מבחוץ ומבפנים בעיצוב המבנה והחלל.

ברקע מושמעת מוזיקה שנעה בציר האיכותי שבין ג'אז קלאסי ומודרני, בלוז, רוק קלאסי או אלטרנטיבי, פופ עדין ובהתאם לשעה, לקהל ולמצב רוח – אסיד ג'אז ואלקטרוני עדין. אלמנט המוזיקה – סגנון, התאמה לאווירה, ווליום נכון – הוא מרכזי במקומות כגון אלו, ומהווה חלק חשוב באפיל המושך של ה"ארצ'ר". למוזיקה נותנים כאן כבוד גם בקיום הופעות חיות, המתקיימות כל שבועיים בערבי חמישי. מימדיו הקומפקטיים של המקום לא מפריעים ללהקה להתיישב על הבר (!) ולהנעים את זמנם של האורחים בקאברים לשירי רוק קלאסי בעיקר.

לסיכום, "ארצ'ר" הוא פאב כמו שפאב צריך להיות, משפחתי, מקצועי ובעל קסם. לא רואים הרבה כאלה במקומותינו – מקום שגם כשהוא עמוס אין בו עומס יתר. גם במיקומו המרכזי (סמוך לרחובות אחד העם ונחלת בנימין) עדיין הוא נחבא אל הכלים, כי רחוב הר סיני הוא בעצם מדרכה ללא כביש של ממש, פנימי בין בתים. אז נכון, באיזור זה מקומות רבים, מושכי קהל ובעלי שם, אך חשוב לדעת שביניהם נחבא אחד כזה, מיוחד, שלא צריך צעקנות כדי לצעוק בשקט למביני עניין ואניני הטעם: אני פה בשבילכם!
מאת: תומר שי
ארצ'ר, קסם אמיתי
"ארצ'ר" התל אביבי הוא פאב כמו שפאב צריך להיות: סולידי, קסום ומקצועי. לא רואים הרבה כאלה במקומותינו – עיצוב קלאסי לא זועק, מוזיקת איכות בווליום ידידותי, ברמנית מקצועית ולקוחות קבועים, אלכוהול טוב ובירה מיוחדת לצד אוכל ממשי (לא מתאבנים מינימליים). האווירה אפלולית אך לא מעושנת מדי וגם השירותים מושקעים ברמה יוצאת דופן. מביני עניין ואניני הטעם, פנינה מלוטשת ונחבאת אל הכלים מחכה לכם ממש מתחת לאף
הפנינים המלוטשות מכולן נחבאות לעתים אל הכלים; זה כלל ידוע, אם כי לא זוכה להכרה ראויה. כשהתוודעתי באחרונה ל"ארצ'ר", לא הבנתי איך זה שכמעט שנה הפאב המקסים הזה פועל בלב תל אביב, ורק עכשיו גיליתי אותו. כנראה שככה זה כשמדובר במקום קטן ואינטימי, ששמעו עובר מפה לאוזן - ובכך הרי טמונים רבים מיתרונותיו.

"ארצ'ר" הוא פאב בכל מובנה הקלאסי של המילה. האווירה כאן שואבת אותך לתוכה ברכות אבל באופן מיידי, ומנתקת אותך מהעולם שבחוץ: העיצוב סולידי וקסום בלי להיות זועק או עמוס יתר על המידה, הבר המעוצב, הכיסאות והספות צבעם חום (שבעיני אין מתאים ממנו לאווירת פאבים אפלולית) והמון בקבוקי משקה מפתים ניבטים ממדפי הזכוכית שמאחורי הבר...

לבר שתי צלעות ורוב היושבים סביבו יכולים לשמור על קשר עין – כך שאופציית הפיק-אפ אפשרית, אך לא כפייתית במובן ההמוני של המילה. ה"ארצ'ר" מתאים למפגש חברים, דייט רומנטי וגם לישיבה מתבודדת על הבר, למחפשי ההרפתקאות. אווירה כמו של פעם, ניתן בהחלט לומר - ו'רטרו', אתם יודעים, זה לא בהכרח מיושן. אפילו להיפך.

במקום כזה, אמיתי, פשוט וקולע, לא צריך התייפיפות יתר, עומס קישוטים או גירויים שרק מסיחים את הדעת. אין כאן התחנפות או שעטנז חובבני. לכאן באים אנשים איכותיים, שיודעים מה הם מחפשים, יודעים ערכו של אלכוהול טוב, של מוזיקה טובה, של שיחת רעים נינוחה על הבר. מי שהתחבר ל"ארצ'ר" במפגש הראשון, יחזור לכאן עוד ועוד, מתוך תחושה שזה הפאב "שלו". (גם השירותים, אגב, מושקעים, מיוחדים ומהווים לא רק אטרקציה, אלא גם מקור להערכה כלפי מקום שיודע לכבד את לקוחותיו).

ברמנית מקצועית וחביבה להפליא בשם אפרת עשתה לי ולבת לווייתי ש' היכרות עם הבר ואוצרותיו. זה לא רק מבחר עשיר של אלכוהול - כולל בירות איכות ייחודיות מהחבית, דוגמת ה'פילזנר' הטורקית וה'בישופ' (והצ'ייסרים כמובן). זה גם וודקה, ג'ין, טקילה, וויסקי (סקוטי, מאלט סקוטי, בורבון, אירי, הנדי), קוקטיילים, ליקרים, קוניאק... עוד ועוד. מי שמבין, מבין מיד שפה מבינים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על