מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017
קבב לבנוני וצלעות כבש. הכל הוגש על מצע לאפה וירקות, כשהעוף והירקות בושלו באותו בור מיוחד שמצוי בבטן "ערבסקה", שלידו ישבנו. הצלעות היו עסיסיות ומשמחות, הקבב היה ממש כמו הקבב של אמא, והעופיון היה מעולה הודות לתיבול וארומה חד-פעמיים. יסמין, כיאה לנסיכה, זכתה במנת צוואר כבש ממולא באורז וצנוברים, שעבר צלייה ארוכה בתוך תבלינים משכרים ובישול בבור. הבישול בבור, גילינו בחדווה, הטיס את המנה לגבהים חדשים – ואכן יסמין ולילה (שניצלה את ההתמוגגות של יסמין כדי לגנוב ממנה כמה ביסים) הרגישו על הגובה.

לרענון החיך ולתפיסת ראש, החליטו צמד הנסיכות לשתות את קוקטייל הבית, שמורכב מערק, רימונים, לימונים ונענע. שוט אחד ובאמת טסנו. הקוקטייל היה משכר, מרענן ולא פחות חשוב – גרם לכל ביס של האוכל להיות שונה מקודמו.

שלב המנות הבשריות הגיע לסיומו. מזווית העין הבחינה יסמין בקנקני הקפה והתה הנחושתיים מונחים על מנגל גחלים רוחשות. הראש השיכור והפה מלא הטעמים לא יכלו להתעלם מניחוח הקפה והתה שהציף את המסעדה. לא היה להן ספק: יסמין ולילה היו מוכנות לקינוח. המתוק הנבחר היה סונייאה (שן בערבית) – מאכל ירדני המוגש בחגיגות השן הראשונה של הצאצאים. הוא מורכב מחיטה מבושלת בסוכר עם זרעי אניס, ומונח על מגש מעוטר ברימונים ושלל סוכריות. אחרי הסונייאה נחתו על השולחן גם פאסליה במילוי צנוברים ואגוזים, וקדאיף במילוי אגוזים. שניהם היו פשוט אגדתיים והשתלבו היטב עם הקפה והתה.

אחרי שלוש שעות נאלצנו לצאת מהמסעדה. היה קשה לעזוב אחרי האוכל הארומתי והמשובח והאירוח הפנטסטי. מבחינתי הייתי שמחה לעבור לגור שם... כי הרי אני נסיכה אמיתית. כשיצאנו מ"ערבסקה" הבנתי: ערבי נוצרי ויהודי זו לא התחלה של בדיחה, אלא שיתוף פעולה שיצר סיפור הצלחה מהאגדות.
מאת: אודליה צדוק
ערבסקה - קסם לבנוני
לפעמים לא צריך לנדוד אל מעבר לקשת כדי למצוא מקום מהאגדות. לפעמים כל מה שצריך לעשות הוא להגיע לפתח-תקווה, שם שוכנת "ערבסקה" – מסעדה שכל כולה אוכל אותנטי משובח, אירוח מלא אהבה, ואווירת אגדה מכושפת.
מסעדה: ערבסקה
דנה חברתי הביולוגית עובדת בפתח-תקווה, עובדת קשה. כל יום היא מסיימת את עבודתה תשושה ורצוצה. כשאמרה לי בליל סתיו סגרירי שהיא רעבה, ידעתי שצריך למצוא מקום עם אוכל ביתי טוב שגם יהיה קרוב אליה, לבל תתעייף הגאונה. כל הסימנים הצביעו לאותה נקודה: מסעדת "ערבסקה" שבפתח-תקווה.

"ערבסקה" הוקמה על ידי שני השותפים והחברים צביקה קרובי וראמי בזיע – יהודי מאשדוד וערבי מנצרת. אל הזיווג המיוחד הצטרף לאחרונה שותף שלישי, עומר אבו נסרה, איש עסקים ירדני, אשר יחד עם השניים מאמין שניתן להפגין את יופיו של הדו-קיום דרך אוכל.

המסעדה שוכנת במבנה רחב ידיים, המציע חלל נעים לישיבה. האווירה והעיצוב במקום שופעים אותנטיות, אלגנטיות וחמימות, והאירוח מסביר פנים ואדיב להפליא. בן רגע הרגשנו כמו באגדת ילדים נושנה, כשאנחנו שתי הגיבורות: לילה (הגאונה) ויסמין (הנסיכה). נרגשות ורעבות התיישבנו מתחת לנורות ירדניות מסורתיות, בין אופה הלאפות לבור הבישול שבמקום.

לפתיחת התיאבון הגיעו לשולחננו הישר מהשטיח המעופף מבחר סלטים, המיוצרים במקום מדי יום מחומרי הגלם הטריים ביותר, ומוגשים לצד פיתות ולאפות חמות ופריכות. חלק מהסלטים היו כאלה שלא נתקלנו בהם באף מסעדה אחרת: ג'רג'יר, טבולה, בקדונסיה, סלט חמציץ, חציל בלאדי בשום ושמן זית, פטרוזיליה עם גרגירי חומוס, ובורגול. להמשך החאפלה הגיעו המנות הראשונות: חומוס לבנוני עם גרגירי חומוס חמים ושמן זית, קובה בורגול במילוי בשר וצנוברים, שגרמה לי לשיר מאוולים, סמבוסק במילוי עלי זעתר טריים, עלי גפן ממולאים באורז ובבשר, וחביב הקהל: פאטה – סלט המכיל קרוטונים, גרגירי חומוס חמים ובשר מטוגן, שנאכל במהירות עם ניגובים מהלאפה שנטפה עסיס. המוזיקה האותנטית שהתנגנה ברקע גרמה לנו לענטז מאושר (אם כי בטן מסופקת רוקדת בכל מקרה...). מביס לביס נראתה לילה יותר ויותר מרוצה. לפי ההסבר המדעי שלה, אין כמו הזרקת חלבונים טובה אחרי יום עבודה מפרך.

מסתבר שעיקר הדגש בתפריט החורף של "ערבסקה" מצוי במנות העיקריות, עליהן נמנות מנות אותנטיות על גחלים. כך הייתה פלטת הבשרים שבחרה לילה: קבב שאמי, שנחתך במקום ומתובל ברוטב עגבניות צלויות וחצילים, עופיון ממולא בבורגול,
הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על