מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


עבדכם הנאמן נותר ביבשה כשביקש את הטורטליני לחי עגל. זה הגיע במילוי לחי שבושלה ארוכות והייתה רכה ונימוחה. רוטב דמי גלאס נטע בו טעם מעושן ומתוק, שנותר בחיך זמן רב לאחר מכן. זוהי מנה מעולה, ועל אף התארים שבהם הכתירו עד כה דווקא את המנה הקודמת, מצאתי את שלי כמדורגת שלב אחד מעליה.

כבעל חיך רגיש לדם לא יכולתי לסרב לספישל צלעות טלה, שהגיע עם ריזוטו בשר עוף, שמנת, נענע, פטרוזיליה ותימין בקישוטי עגבניות קונפי. כאן מדובר בתענוג קולינארי אמיתי, מבלי להידרש לכישרון יוצא מגדר הרגיל של השף. פשוט לקחו את הבשר הטוב ביותר שניתן למצוא, העלו אותו על המוקד לזמן קצוב בלבד, ורק לאחר מכן חתכו את הצלעות לרוחב, כשצבע אדום עז ממלא אותן משני צדדיהן, ומוסיף לתאוות הבשרים. זוהי מנה מעולה, מעוצבת בקפידה ורק הריזוטו שלא הדהים העיב על מושלמותה.
הקינוחים העלו עוד מעט את זווית החיוך הזחוח על פנינו. אני הלכתי, לפי המלצות המלצרית, וטעמתי את הגלידות הנעשות במטבח זה ממש. בקערה עמוקה הוגשו שלושה סלילי גלידה בטעמי וניל, אגוזי לוז ופיסטוק. צבעם העיד כי הם עשויים מחומרים טבעיים בלבד, מרקמם העיד על טריות ובסיס שמנת וטעמם היה נהדר והחזיר אותי לרחובות ונציה, בהם טיילתי כילד.
נונקית לא יצאה מקופחת כשהזמינה את ה"בובלה" השוקולדית. בבסיסה עוגת קונקורד, בשכבתה הראשונה מוס שוקולד ואת קודקודה מעטרים צינורות חומים המשווים לה מראה קיפודי. לצידה מונח סורבה שוקולד (נדיר אך שווה בדיקה). למרות קו הקקאו המודגש המנה משלבת ניגוד מסוים של חם-קר ומרקם הנשבר בשכבת קוקוס קלוי והד אלכוהולי שלא הצלחנו לזהות. מנה נהדרת, יצירתית ומתוחכמת, שחתמה את הסעודה בסיום מתוק.

נסכם כי אמיצ'י היא בשורה נהדרת לציבור אוהבי המסעדות התל-אביביות, בעיקר אם לוקחים בחשבון את המחיר הסביר שמספקות מרבית המנות. גם דגש בר היין הוא חידוש מעניין שלא כל כך רואים בציון, כזה המוסיף תרבות לבירת הקולינאריה. אנו עוד נחזור.
מאת: יאיר אלטמן
נשאר חברים
אמיצ'י (באיטלקית – חברים) היא הטרנד החדש של עולם הקולינאריה התל-אביבי. יצאנו לבדוק מקרוב אם יש לנהירה בסיס, וחזרנו עם תשובה מדושנת וברורה
אמיצ'י, שברחוב מונטיפיורי בתל-אביב, נפתחה לפני כחודשיים בקול תרועה רמה ומיד תפסה כותרות. התל-אביבים אוהבים חידושים, בעיקר מתוקשרים, ונראה כי תשומת הלב הקולינארית הוסבה לפנינה האיטלקית החדשה.

חנייה היא אסון בכל תל-אביב ואמיצ'י לא שונה בתחום זה. אל תנסו אפילו לחפש מלבן אספלט פנוי, כי גם אם יתמזל מזלכם סביר להניח שתכובדו בדוח עקב שלט שהסתתר בתחילת הרחוב וטוען לתו חנייה כזה או אחר. באמיצ'י מודעים לכך ולכן צמוד למסעדה שוכן חניון קטן, שבתמורה לתריסר שקלים ישחרר אתכם מצרה זו.

פנים המסעדה נראה רק בקושי מבחוץ בשל קירות זכוכית שעליהם מודבקים טפטים מעוטרים, המכסים את אמיצ'י בשמלת ערב מסתורית ומסקרנת. בפנים נגלה לפניכם מחזה קסום – איטלקי, חם ואלגנטי עם נגיעות מודרניות. הדבר הראשון והבולט ביותר לעין הוא בר ענק שמאחוריו חדר יין, מופרד בקירות זכוכית ומצויד בבקרת טמפרטורה ולחות. בתוכו שוכבים במאוזן מאות בקבוקים, רובם איטלקיים ומקצתם כאלו שתוכלו למצוא באמיצ'י ורק שם. הדגש על היין מתוגבר בתפריט עבה כרס וסומלייה (מלצר יין) שישמח לעזור לכם להתמצא בו. רצפת דק וקירות בציפוי עץ ממשיכים את הקו החם, אריחי קרמיקה מצוירים עוטפים את הקירות ושולחנות עץ משובצים בקרמיקה (במקום מפות ריבועים) משלימים את הלוק האלגנטי של המקום.

נעה רוטנברג, ידידתי שהתלוותה אליי לארוחה, השתלבה יפה באווירה השמחה והצעירה של איטליה הקטנה. נונקית (כפי שאני מכנה אותה) אוהבת שרימפסים, מה לעשות? וגם קלמארים באים בחשבון. ומי אני שאסרב לדרשנותה של עלמה בת 13? האחראי אגב לכל הרגלי האכילה שלה זה אני. אני זה שהיה חייב לקחת אותה לכל מסעדת ים שביקרתי, ועכשיו במקום פלאפל הילדה אוכלת זוחלים. נהדר.

נאמנה לחינוך ביקשה נונקית לפתיחה את מנת הדגל המקומית בדמות רביולי חלמון במילוי גבינת עיזים בביסק סרטנים, שהזכיר בניחוח מעט את מרק הסרטנים המעלף של מול ים. מניפת צנון שכיסתה את היצירה השוותה לה פרזנטציה מעניינת, אולם בטעמה אין כמעט זכר לסרטנים, היות שהיצורים הימיים האלה כל כך עדינים בטעם ושילוב דומיננטי כגון גבינת עיזים לוקח מהם את הבכורה. בסך הכל מנה יצירתית מאוד וטעימה למדי, כשהחלמון נותר בה נא למחצה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על