מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 19.12.2017


למנה עיקרית רוני הזמין לזניית חצילים ואני סלט יפואי עם ירקות טריים, ביצה קשה פרוסה, גרגרי חומוס, קרוטונים וטחינה מעל. משעשע לדעת עד כמה מנת סלט טובה יכולה לגרום לי אושר. התייחדתי עם הסלט שלי. גרגרי החומוס נתנו "בשרנות" למנה, הקרוטונים התפצפצו לי בפה, והטחינה השלטת ריככה במעט את כל הקראנצ'יות הזו, רק כדי שאוכל לאכול יותר! רוני נהנה ממנת הלזניה הרותחת והנהדרת שלו. רוטב העגבניות היה עסיסי, החצילים עבים ובשרניים, והמוצרלה עטפה את הכל באהבה.

שבעים ומרוצים התרווחנו בכיסאות. הייתה כבר שעת ערב מאוחרת ו"אלתרנתיב" עדיין הייתה מלאה. לא יכולנו לוותר על בלינצ'ס גבינה וצימוקים לצד כדור גלידת וניל וקצפת כקינוח. הרי רק התחלנו ליהנות מהטעמים, ככה נעזוב בלי קינוח? כמה כיף לסיים עם קינוח ביתי שכזה. חמים ומתוק עם גלידה וקצפת אווריריים. רוני ציין בפניי שאימא שלו כבר שנים לא מכינה לו בלינצ'ס ואיתי הוא השלים את החסר גם בקינוח וגם בטעמים שלא הרגיש מהתרגשות בזמן חתונתו! אני התרגשתי למצוא מקום כשר ששווה לחזור אליו ולו בשביל לטעום שוב מהגרבלקס סלמון... אנחנו כבר מתגעגעים!
מאת: אודליה צדוק
הרבה יותר מאלטרנטיבה
מסעדת "אלתרנתיב" מת"א מציעה תפריט חלבי מגוון עם כשרות מהודרת של חוג חתם סופר פתח-תקווה. תמצאו בו שלל מנות מענגות בדמות ארוחות בוקר, כריכים, דגים טריים, פוקצ'ות ופיצות ריחניות תוצרת בית הנאפות בתנור לבנים, לחמים טריים וספיישל ים בהמלצת השף. הנאה מובטחת
מסעדה: אלתרנתיב
מה אנחנו כבר מחפשים בתור העיר? אלטרנטיבה שפויה לאי קטן של שקט, אם אפשר עם אוכל טוב ואם יש גם תעודת כשרות – הרי זה מבורך! כשבת דודתי התחתנה, נפגשו שני זוגות ההורים במסעדת "אלתרנתיב" החלבית הכשרה (והשפויה) השוכנת במרכז תל-אביב כדי לבחון את מה שיש לה להציע ובשמחה בחרו בה לערוך בה את השמחה.

השבוע שוחח איתי רוני, דוד שלי, על כמה "אלתרנתיב" היא מסעדה מקסימה וכמה האווירה בה נהדרת. הוא העלה בפני זיכרונות מחתונת בתו, אך את האוכל שאכל שם הוא לא זוכר מרוב התרגשות... החלטתי להרים את הכפפה ולקבוע איתו ארוחת גיבוש דוד ואחיינית, בשביל לתת לרוני הזדמנות לבקר ב"אלתרנתיב" שוב ולהיזכר בטעמים. בשבילי זו הייתה תחילתה של ידידות נפלאה.

בכניסה קיבלו את פנינו עוז המלצר וצחי המנהל. אמצע שבוע ו"אלתרנתיב" בתפוסה מלאה כמעט עד אפס מקום. התיישבנו בין חבורת בנות שנפגשו לארוחת ערב, לצד משפחה שחגגה יומולדת. ריח הזיקוק הפך את האווירה לחגיגית ואנחנו היינו מוכנים כבר להזמין. מנת לביבות הירק תפסה את עיני. על מנת הגרבלקס סלמון בכבישה, שנעשית במקום, לא יכולנו לוותר. זה ממש נשמע מבטיח ועוז המלצר הבטיח שנהנה.

מנת הלביבות שלי אכן הייתה לבבית. שתי לביבות ביתיות עם גזר, קישוא, תפוח אדמה ועשבי תיבול. קערית היוגורט וסלט הגזר, שהוגשו לצידן, אכן נתנו רעננות חמצמצה ללביבות השמנמנות שלי. המנה של רוני הייתה תגלית השנה. אחת כזו ששווה לחזור במיוחד אליה. שני נתחי סלמון ורדרדים, עסיסיים וגדולים, כבושים בשמן זית, עם צלפים בצד, לחמנייה, כדור גבינת שמנת וסלט גזר הונחו על הצלחת. אפילו לא בצעתי מהלחמנייה... פשוט העמסתי חתיכות של סלמון בקו ישיר לפה שלי. איזו מנה נהדרת! רוני ואני לא גדלנו על דגים כבושים ולא באנו עם אהבה גדולה לדגים כבושים מלכתחילה ובכל זאת נכבשנו לגמרי. עד כדי כך מוכנה להרפתקה עשתה אותי המנה שלא ויתרתי אפילו על ביס סלמון עם מעט צלפים, שילוב שהיה לכאורה תמוה בעיני אך התגלה כמנצח. גיליתי שהצלפים נותנים "פוש" של טעם לכל ביס והופכים כל לעיסה לחגיגה. פשוט התענגנו כל כך. רוני עם הלחמנייה וגבינת השמנת, ואני ששלפתי, חתיכה אחרי חתיכה... כשעוז הגיע אלינו עם העיקריות דגתי את נתח הסלמון האחרון, כמו מסרבת להיפרד.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על