מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


התפריט של "אלורה" גדול ומגוון. תתקשו לבחור מבין סוגי הפסטות השונים (אל נשכח את הלזניה), מבחר הפיצות הגדול, מנות הריזוטו בליווי פירות הים, המנות הבשריות (שגיא ממליץ על האוסובוקו שנעשה בבישול ארוך של 8 שעות בטאבון עם ירקות שורש). תוכלו למצוא גם סלט טוב מבין מבחר הסלטים בתפריט. ואם אתם אוהבים לאכול ולשתות יחד, תוכלו ליהנות מ- Happy Hour שמציעה "אלורה" בימים א'-ה' על כל תפריט האלכוהול בין השעות 17:00-20:00. שווה במיוחד.

את הקינוח הצעתי לנטע שנאכל על המרפסת. כבר היה 23:00 בלילה ולא נזקקנו עוד לשירותי המזגן. הזמנו מנת סופלה שוקולד, שנכנס לדקה של חימום בטאבון כדי להתעורר. שגיא אמר לי ששוקולד מעורר בנו מקומות רדומים, אבל קודם כדאי להעיר אותו... את השוקולד. יש אמת בדבריו. הסופלה הוגש לנו בליווי שברי עוגיות מרטיני ביאנקו, קליפות תפוז, אגוזים ושקדים שמכינה אמא של שגיא.

בעודנו יושבות על המרפסת ומתענגות על הסופלה, אנשים המשיכו להגיע למסעדה. היו שם זוגות שנראו בדייט נעים וחמים (מומלץ, בגלל האינטימיות ששורה במקום), בודדים, צעירים ומבוגרים. סקרניות ביררנו עם שגיא מה משמעות שמה של המסעדה. הסתבר לנו שפירוש המילה באיטלקית הוא 'ובכן'. ובכן – אני יכולה לסכם – היה ממש כיף לשבת על המרפסת המגניבה שצופה לשדרה הכי יפה בעיר, וליהנות מחוויית ארוחה איטלקית טובה במסעדה עם אווירה מיוחדת. אל תחמיצו.
מאת: ענבל לוסקי
מה טעים ומה נאמר - אלורה היא הדבר!
את "אלורה" – האיטלקייה המדליקה – תמצאו במרכז שדרות רוטשילד היפות שבתל-אביב. שלל מעדנים איטלקיים, טאבון גדול המפיץ ריח משכר, והרבה אהבה לארץ המגף – כל אלו ועוד מצפים לכם שם
החלטתי שהגיע הזמן לארוחה איטלקית טובה, וכמו שאני מכירה אוכל איטלקי (מבית סבתי עליה השלום), כדאי שלא לאכול כלום באותו היום. לכבוד האירוע, וכדי לא לשבת לי בודדה, קבעתי עם חברתי נטע, שפגשה אותי בשדרות רוטשילד התל-אביביות, בסמוך למסעדה שאליה התכוונתי, ורציתי, ותכננתי כבר מזמן להגיע – "אלורה" שמה. וכך צעדנו יחד לכיוון רוטשילד 60 רעבות ומצפות. כבר בכניסה למרפסת המסעדה התחלפה לה האווירה לאווירת איטליה, בזכות הדגל המתנוסס של המדינה המתמחה בין היתר בפסטות למיניהן. ל"אלורה" יש מרפסת מקסימה הצופה אל השדרה, וגם חלל פנימי נעים נעים. נכנסנו פנימה.

את פנינו קיבל שגיא, אחד מבעלי המסעדה. התיישבנו לנו ליד הבר על כסאות נוחים ומרופדים היטב. הברמן האדיב המליץ לנו על יין אדום. אני נעניתי בחיוב, איך אסרב ליין אדום? ונטע הזמינה לה בירה קרה מהחבית. התחושה במסעדה הייתה חמה, ביתית ואינטימית, וזאת בזכות עיצוב בטוב טעם הכולל בנייה בעץ, אבן, נברשות קלאסיות המפזרות אור חמים ונעים, תמונות התלויות על הקיר (שמאוחר יותר סיפר לי שגיא כי צולמו באיטליה בטיול משותף עם שחר השותף של שגיא).

על מתקן תלייה מאחוריי נחו להם צעיפים של קבוצות כדורגל איטלקיות, שתרמו גם הם לעיצוב ולאווירה. אגרטל פרחים, צנצנת גדולה של עוגיות מגרות, הריח המשכר שהיה באוויר, כזה של אוכל איטלקי טוב, קולו של לאונרד כהן ליטף ברקע והוסיף גם הוא איכות ונועם לאווירה במסעדה. אחרי כמה לגימות טובות של יין אדום, ובהייה מרותקת ב-Pizza Man לש בצק לפיצות של "אלורה", ניגשתי לתפריט ובחרתי לי למנה ראשונה את האנטיפסטי של "אלורה". נטע הזמינה לה מנת מולים ברוטב רוזה אניס, שהגיעה בליווי פוקצ'ה חמה וטעימה עם צלוחית קטנה של שמן זית וחומץ בן יין. מנת האנטיפסטי שלי הייתה גדולה במיוחד. היו בה פרחי כרובית, משולשי בטטה, פלחי קישוא וטבעות רכות של בצלים. המולים של נטע, ששחו ברוטב הרוזה אניס המעולה, נגמרו כליל מן הצלחת. בתום המנות הראשונות נגשנו להזמין את המנות העיקריות.

בחרתי לי מנת רביולי קונפי – רביולי פרמז'ן, פלפל קלוי ושום קונפי בשמן זית ועשבי תיבול. נטע הזמינה ריזוטו פירות-ים – שרימפס, מולים וקלמרי ברוטב שמנת ופרמז'ן. כשהמנות העיקריות הגיעו, נטע ואני הפסקנו לדבר. לשתינו היה טעים. הרביולי שלי היה רך וטעים כמו שרביולי צריך להיות. גם נטע שיבחה את הריזוטו פירות-ים שלה. המנות היו גדולות ומכובדות. השירות במהלך הארוחה היה מצוין. טוהר, הברמן הנחמד, התייחס אלינו באדיבות ובנחמדות. כך גם שגיא, שמדי פעם ניגש לבדוק שאנחנו נהנות ושטעים לנו. איזה כיף.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על