מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


לאחר הפסקה קלה, תאבוננו העז לא עמד בפיתוי ובניחוחות החזקים ששררו באוויר, והיינו חייבים לנסות את הפיצה האגדתית של "אלורה" (בדיוק כמו של סטוצי לשעבר). שגיא סיפר כי את המתכון לפיצה הם הביאו מאיטליה לפני כ-7 שנים, ומאז הם לא שינו אף לא דבר קטן בפיצה הידועה, כי "לא משנים נוסחה מנצחת". הפיצה נאפית בטבון המרכזי על גחלים מעץ הדרים, דבר המעניק לה ניחוחות ארומתיים וטעמים משכרים. היא ניחנת בבצק דק וקריספי, שמעליו פזורה בקפידה גבינת פרמז'ן מעולה. הפיצה שלנו הוגשה עם חזה אווז מעושן, ביצה ופטרוזיליה. ריח חזה האווז השתלב באופן מופלא עם ניחוחות הפיצה והטעם רק הוסיף לתחושה הייחודית של חווית הפיצה האגדית, שלא בכדי קיבלה את התואר הנרכש.

נשענו לאחור ותחושת אושר הציפה את פנינו. דורון הזמין בירה, ואני הזמנתי יין מתפריט היינות העשיר של "אלורה". התפריט הציג מגוון יינות איטלקים וישראלים, ואני, באווירת המקום, בחרתי לי יין קיאנטי איכותי שילווה אותי במנות העיקריות. אלו כללו מנת ריזוטו עשירה בפרמז'ן וירקות צרובים עם מגוון עשבי תיבול, שכל מרכיב בה הורגש לחוד ויחד ברא טעם משובח. עוד נחתה על שולחננו מנת אסקלופ עוף ברוטב שמנת ומסקרפונה, בליווי בטטה מתקתקה, שהותירה אותי נפעמת ופעורת פה (למרות שאסור לאכול בפה פתוח). הבטטות שחו להן ברוטב סמיך עם מליחות מעודנת, והבשר הרך ספג את מגוון הטעמים והחליק באלגנטיות בגרון. השף, בצניעותו, הגדיר אותה כמנה פשוטה וקלאסית, אך אני הגדרתי אותה כגאונית.

לסיום הערב התענגנו על קינוח פנקוטה קפה עם זרעי הל עדינים ועל קינוח סופלה שוקולד, שנאפה בטבון והוגש עם גלידת וניל. הסופלה החם עוטר בשברירי עוגיות פריכות של ריקה, אימו של שגיא, ועם מגע ידה החם של אמא בא לסיומו ערב פשוט מושלם.

במהלך שהייתנו ב"אלורה" החל לאט לאט המקום להתמלא בלקוחות וחברים של שגיא, אשר באו לחגוג עימו יום הולדת, כי "הילד בן שלושים". הרמנו כולנו כוסית לכבודו ולכבוד המקום החדש, איחלנו המון בהצלחה ומזל טוב ויצאנו חזרה אל תוך הלילה הקר, אך עם בטן מלאה והרבה חום ואהבה בלב.
מאת: נועה פורת
מסביב לעולם ב- 80 יום
"אלורה" הוא שמה החדש של מסעדת "סטוצי" הוותיקה והאהובה משדרות רוטשילד בתל-אביב, שחידשה פניה. אל דאגה. המקום ממשיך להעניק לאורחיו חוויה נפלאה וביתית של מסעדה איטלקית משגעת!
במסגרת הפרויקט שלי ושל בן זוגי דורון, הנקרא "מסעדות חובקות עולם", ובו אנו פוקדים מסעדות מארצות שונות, החלטנו הפעם לקפוץ לבקר במסעדה איטלקית. המטבח האיטלקי הוא מטבח ידוע ומפורסם בארצנו, ועל כן לא ציפינו להפתעות וחידושים, אבל... מה שחווינו היה מעל למצופה.

בליל חורף גשום צעדנו להנאתנו על שדרות רוטשילד בתל-אביב ושמנו פעמינו אל מסעדת "אלורה" הידועה בעבר כ"סטוצי". מיד עם כניסתנו למקום עטף אותנו חום נעים וניחוחות משכרים השילו מעלינו את הקור העז. הרגשנו שאנו נכנסים אל תוך בית איטלקי קלאסי. המנורות הביתיות החמימות הפיצו אור נעים. צבעי האדמה, ריהוט העץ הכבד והספות הנוחות, השרו תחושת רוגע, ואת הקירות קישטו אבנים שרופות ותמונות קטנות, שצולמו ברחובות איטליה. במרכז המסעדה ניצב לו טבון אבנים מרשים עם אש לוחשת, שנראה כאח בוערת, והוסיף מניחוחותיו להשלמת האווירה הביתית.

שחר ושגיא, הבעלים, קיבלו אותנו עם חיוך רחב, והתיישבנו על הבר לאפריטיף קל לפני תחילת הארוחה. השניים, צעירים מתחום המחשבים, נפגשו בהודו לפני כעשר שנים ורקמו יחדיו חלום להקים מסעדה. אל החלום הצטרפו חברים רבים, ביניהם השף, מוחי, בעל ניסיון עשיר בארץ ובאירופה, הנגר, שהוא חבר ילדות, והמעצב הגראפי, אשר הדהים אותנו בעיצוב התפריט. ללא ספק – מגע החברים הוסיף לתחושה כי המקום כולו הוא בית אשר נעשה עם המון מחשבה, השקעה ואהבה.

בעודנו שותים את מגוון הקוקטילים הנעימים, הגיעו לשולחננו המנות הראשונות. תחילה הוגשה הפוקצ'ה, לחם איטלקי מסורתי אשר נאפה בטבון הנפלא. הלחם החם והפריך הוגש בליווי של שלושה מטבלים: ממרח זיתי קלמטה, ממרח עגבניות מיובשות ושום, וממרח פסטו. לא עמדנו בפיתוי והתחלנו לבצוע מן הפוקצ'ה ולטבול אותה במטבלים השונים. במקביל הוגשה לנו מנה של פרושוטו טלה. בשר טלה דק ורך להפליא, מתובל בשמן זית ועשבי תיבול. הבשר היה כל כך רך, שעם כל טעימה הוא פשוט נמס בפינו. בעודנו מכינים לנו סנדוויצ'ים קטנים, הכוללים את הפוקצ'ה, הפרושוטו ושאר המטבלים, צורפה לשולחננו גם מנה עשירה של קלמארי ושרימפסים ברוטב אליו אוליו וענף רוזמרין. גם על מנה יפה זו הפוקצ'ה שלנו לא ויתרה, והתחלנו לטבול אותה בחשק רב ברוטב הסמיך והעשיר. שגיא ושחר הנהנו בעונג למראה פינו המלא והחיוך המרוח על שפתינו, והגישו לנו את המנה האהובה עליהם במיוחד – חציל טבון. מדובר במנת חציל פתוח בטעם מעושן, אשר נצלה על גחלים חשופים ומעליו עגבניות טריות מגורדות וגבינת פטה נמסה, מנה שעם כל טעימה הפכה גם למנה האהובה עלינו במיוחד, והביאה אותנו בכבוד רב אל סיומו של חלק המנות הראשונות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על