מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


המשכנו עם שלושה סוגי "טמטמפיאס" - מגוון הפתעות על לחם קלוי שנועדו לפתוח את הארוחה ואת התיאבון. בחרנו בסינטה כבושה עם אגס מקורמל וחרדל, פטה כבד עוף עם ריבת בצל וטונה צרובה עם חרדל ירוק ואבוקדו. נשמע מעניין ומשעשע חיך? גם לנו... אין ספק ששלוש ההפתעות הללו היו פתיחה נאה לתיאבון, שהלך וגבר, ולמרות געגועינו לטאפאס "אמיתיים" מאוד נהנינו.

בעודנו מחכים להמשך הארוחה, נזכרנו בשיר הידוע "עוד לא אכלנו עוד לא שתינו, יבש לנו בגרון...". וראו זה פלא: ממש כאילו קרא את מחשבותינו הגיעה אצל שולחננו מארחת נעימה, שהתגלתה כמבינה אמיתית במשקאות והציעה לנו ללוות את האוכל בשני סוגי יין אדום - ריוחה סיירה קנטבריה וריוחה מרקס דה קסרס. מה נאמר? מי שאמר שיין ישמח לבב אנוש, צדק בהחלט (ורמז מטרים - המארחת החביבה תחזור לקראת סוף הארוחה).

לחלק הארי של הארוחה נתנו דרור למצפון הצמחוני שלנו והזמנו עגבניות תמר ממולאות עם כרישה, חצילים, שום שקדים ופרמז'ן ובנוסף בטטה עם ראגו עדשים, ירקות שורש ופורצ'יני. שתי המנות היו טעימות ונראו מצויין על הצלחת (וזה המקום לציין שעיצוב כל המנות מענג וגורם לאנחות עונג עוד לפני הביס הראשון). אולם, עם כל מחויבותנו למצפון, גם יצרי הקרניבוריות היו צריכים לבוא על סיפוקם ולכן עלו בגורל שתי המנות המנצחות של הערב מבחינתנו: ארטישוק עם שרימפס, שמנת וזעפרן שהיה מופלא ושילוב הטעמים שבו היה מפיל רבים וטובים, לצד מנה מבריקה של נתח קצבים מוכר עם טוויסט (שקבל מאיתנו דוז פואה) של תוספת קרם חציל חם, לימון וטחינה גולמית.

בשלב הזה של הערב, כשהבטן מלאה, היין זורם יפה בעורקינו וגרגורי הנאה נפלטים מגרוננו, נותר מקום רק למשהו קטן ומתוק (כי להזכירכם, תמיד יש מקום לקינוח). הפינאלה היה עוגה שהורכבה מדפי נפוליאון עם קרם וניל ורוטב פירות יער והמארחת החביבה שבה, כפי שהבטחנו, וצ'יפרה אותנו בגראפה שסחטה מאיתנו מחמאות.
מאת: אפרת מיימון
יש אנטוניו יש חברים
ארוחות חברים - זהו הקונספט של "אלי אולי": מסעדת בשרים, פירות ים ודגים, שמציעה שפע מטעמי גורמה עם טוויסט מקורי ותפריט יינות המותאמים לכל מנה וכל סועד. העיצוב משפחתי, האווירה חברית והתפריט ייחודי, והכול בנוי סביב הדמות הדומיננטית והאוכל המעולה של השף הידוע אנטוניו
לפעמים, אתה רואה לנגד עיניך חיזיון ברור ביותר לגבי מה שמתחשק לך - בין אם זה סטייק אנטרקוט 600 גרם (הוא), זוג מגפיים ב-600 שקלים (היא), או שבוע בקריביים (שניהם). ויש פעמים, בהן לא תוכל להסתפק בדבר אחד ופשוט בא לך הרבה - ומהכול. לטעום, לגוון ואולי אפילו לחלוק. בשביל רגעים כאלה יש את "אלי אולי" - מסעדה שהקונספט (המחודש) שלה הוא "ארוחות חברים": ארוחה בה אוכלים ביחד כמה מנות, שותים יין, מרכלים קצת, אוכלים עוד משהו, שותים עוד קצת יין – ובקיצור, מרגישים בבית, בין חברים, במקום שמושלם לארוחת חברים הן מבחינת האווירה והעיצוב והן מבחינת ההיצע בתפריט והעלויות.

באחד הערבים האחרונים שמנו פעמינו למסעדת "אלי אולי", שהשיקה בימים אלה תפריט אביב חדש ומפתה. בצירוף מקרים מעניין במיוחד, השתתף באותו הערב שף המסעדה, אנטוניו מנסה הידוע, בתוכנית "קרב סכינים" (ואמנם לא ניצח, אבל הכול באשמת ההפקה...).

למסעדה עיצוב שמשרה אווירה ביתית ופמיליארית, בין השאר בזכות אוסף ססגוני של תמונות אנשי הצוות ובראשם קולאז' גדול של השף - שלא לומר הדון - אנטוניו. מצד שני, התאורה העמומה ורהיטי העץ הכהים יוצרים תחושה של פאב קלאסי שעושה חשק להוריד איזה דרינק איכותי ולשתף את הברמן בכל צרותייך...

כחלק מחרדה ישראלית בסיסית (שמא, חס וחלילה, לא נאכל לשובע) ירדנו תחילה על סלסלת לחמים, המלווה בסלסת הבית. הבטן שמחה לקבל את לחם הדגנים, הפוקצ'ה ולחמניית הבית, שאליהם חברו בנחת שמן זית עם בלסמי וסלסה (שהייתה מצויינת, לאלו מבינינו שאינם מתרגשים מנוכחות של כוסברה במזונם).

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על