מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


לאחר כמה דקות הגיע לשולחן לחם שהרגע יצא מהתנור, מלווה בחמאה צרפתית וטפנד (ממרח זיתים ושקדים הסבירה רלי למראה פני הלא מבינות). "הכול נעשה פה, כולל הטפנד אני מתכוונת", היא הכריזה בגאווה חבויה. וגם אם לא הייתה אומרת, הדבר היה ברור – טעם כזה אי-אפשר ליצור בשום מאפייה, לא משנה כמה טובה תהיה. מנה שנייה: חציל קלוי בליווי מיץ רימונים. זה זמן רב שלא נהניתי ככה מחציל. מודה שלרוב אני נמנע מלהזמין חציל, כי תמיד ממסכים את טעמו עם טחינה או מרכיב אחר, אבל לא ב"אלגונקווין". כאן החציל הוא חציל במלוא הדרו. טעמו מורגש לחך המתרגש וליווי הרימון מעצים את טעמיו המופלאים של החציל (זו המלצה אישית ממני אליכם – מנה שאסור לפספס). יחד עם החציל הגיעו מגוון פיטריות עטופות ברוטב ביתי מרהיב בטעמו, המאוזן עם טעמן של הפטריות (שלא משנה כמה ובאיזה תחכום ניסיתי לחלץ את מרכיבי הרוטב, התשובה הייתה חיוך רחב ושובב: "פיוז'ן"); ולבסוף עלי אנדיב אפויים בתנור, עם גבינת רוקפור ואגוזים. העסיסיות של האנדיב, המרקם הממכר של הרוקפור והטעם החזק של האגוזים – לא יכולנו לבקש בעצמנו מנה טובה מזו.

לאחר סיום המנות הראשונות הופיעה גרניטה לימון (מהעץ בגינה) על שולחננו. רלי התגאתה על כך שהגרניטה היא ממלכתו של צביקה, בעלה. מנוחה קלה והמנות העיקריות התחילו לבצבץ בצלחות הגשה מחימר – קוק או ויין עם אורז, צנוברים וחמוציות – שוק עוף מעושנת ומבושלת ביין, ברנדי ופיטריות. בף בורגיניון, מלווה בתפוחי-אדמה בעשבי פרובנס – פיסות בקר רכות ונימוחות בתבשיל קדרה עם עשבי תיבול. אני יכול להעביר יום שלם בלתאר את הסנסציה הקולינרית שחווינו, אבל אקצר ואומר – אני באמת לא חושב שהצרפתים יודעים להכין את המנות הללו טוב כמו רלי. לקינוח – פרופיטרולים עדינים, עם קציפת שמנת, עטופים בשוקולד – סיום צרפתי מושלם לארוחה מדהימה. וכיאה לארוחה צרפתית, היא לוותה ביין אדום (המלצה שלנו על היין הצ'יליאני – עדין, פירותי והולם את הארוחה).

מעבר לאוכל המעולה והאווירה הרומנטית, שבאמת לא ניתנת לשחזור בשום מסעדה תל-אביבית, עם כל הכבוד לכל מסעדות השף בארצנו, מתי באמת השף המפורסם הוא זה שמכין את האוכל? ש?ם זה הרבה – אבל זה לא מספיק כשמדובר באוכל (קצת מקומם כשחושבים על זה, לא?). בביקורכם ב"אלגונקווין" תהיו בטוחים שרלי, ורק היא, יוצרת את הדברים המופלאים שתטעמו במקום!

כולנו חולמים על טיול פסטורלי בין שדות מוריקים בארץ זרה שלאחריו נפקוד מסעדת שף קטנה, בה נאכל אוכל אמיתי שהוכן באהבה. מדהים לגלות שלא צריך לטוס 4 שעות בשביל להגשים את החלום – חצי שעה דרומית מתל-אביב והוא מתממש. ולגבי המחיר – מדובר במחיר קבוע על כל הארוחה, שאולי תחילה קצת נראה מאיים, אבל כשמבינים שגלומים בו המנה הראשונה, העיקרית והקינוח, אין זה יקר כלל וכלל, במיוחד למסעדות ברמה הזאת. ההגעה למקום מצריכה תיאום מראש. הזוג המדהים הזה עורך גם אירועים לעד כ-50 אורחים. יום נישואים, יום האהבה – כל גחמה רומנטית או אפילו רצון פשוט לאוכל טוב באמת. אל תתלבטו אפילו. "אלגונקווין" שבמושב בניה היא התשובה! אנחנו התאהבנו. עכשיו תורכם.
מאת: עידן בר שי
מלכה של ממש
ב"אלגונקווין" – מסעדת השף ממושב בניה – מחכה לכם ארוחת גורמה ייחודית ונהדרת, בה השפית עצמה מעניקה לאורחים את כל זמנה וקסמה. חוצמזה גם יפה שם, ואפשר לטייל בסביבה
"אלגונקווין" היא מסעדת שף צרפתית. השם אולי קצת מאיים ומעלה ציפיות, אבל אל חשש, המקום יעמוד בכל ציפייה שתציבו. "אלגונקווין" שוכנת בליבה של השפלה, במושב הקרוי בניה, חצי שעת נסיעה מהמטרופולין הגדול, רק מחכה להזמין אתכם לחיקה. בהגיעכם לשם תגלו שאי-אפשר להתעלם מהרוגע המוקרן משדות המושב המוריקים ומשלוות הכפר, ואלו כאילו מנסים לרמוז, ללחוש לכם, כמו מזמינים אתכם אל המסע המופלא שאתם צועדים בו בהגיעכם למסעדה.

שלט עץ גדול רימז לנו שהגענו ליעדנו. וילה מרשימה ניצבה מולנו. כבר כאן השתלט חיוך גדול על פניי. ניסיתי להסתירו ולא להראות את התלהבותי המתפרצת, אך ללא הצלחה מרובה. דפיקה על הדלת ונכנסנו פנימה. חדרון אינטימי וכפרי, מקושט בנופים מרהיבים מארץ זרה, ברקע נשמעו מלודיות צרפתיות (עצמתי עיניים ולרגע הייתי משוכנע שנחתנו בכפר נידח בדרום צרפת).

לשולחן הגיעה אישה יפה. שיער שחור, עיניים קטנות וצוחקות (מהטיפוסים שאי-אפשר שלא להתאהב בהם מהמבט הראשון). "שלום שמי רלי", היא אמרה בחינניות כובשת עם מבטא צרפתי עדין, "אני השפית והמלווה שלכם להערב. אלו התפריטים". אחר-כך, באותה החינניות שהגיעה, גם עזבה. לבי התמלא חשש שמא לא תחזור, אבל מהר מאוד הזכרתי לעצמי שעוד לא הזמנו, ולכן היא חייבת לשוב במהרה. האווירה הצרפתית חזרה לחלחל לתוכי והרגיעה. שפית שגם ממלצרת זו בהחלט הזדמנות מדהימה. תחילה אני חייב להודות שזה קצת הפתיע אותנו, אבל כשלמדנו על טיב המקום הבנו שפשוט אין דרך אחרת.

מבט מהיר על התפריט הוביל לדילמה קשה ביותר – מה נאכל? הכול מרשים וכל כך מזמין לחך. כעבור כמה רגעים חזרה רלי לשולחננו. אין צורך להסביר שהחיוך הגדול עלה על שפתיי שוב ושסומק עז צבע את לחיי. כמו נער המתרגש להגיד שלום לנערה היפה ממול. "נו ומה תזמינו?" תהתה רלי. מבוישים הרמנו את ראשינו אליה ואמרנו שאין החלטה בידינו. הכל כל כך מרשים. היא שאלה בעדינות – "סומכים עלי?". "מה?", הגבנו מופתעים, והיא שאלה שוב – "האם אתם סומכים עלי?" התעשתי ומייד עניתי "כן", בלי מחשבה שנייה. "אם כך שבו, תיהנו מהאווירה, והאוכל בדרך אליכם", אמרה רלי, ושוב עזבה אותנו משתוקקים לשובה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על