מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


כמנות ראשונות קיבלנו פטריות ממולאות בגבינת עיזים ואגוזים. הפטריות צופו בפירורי לחם, טוגנו והוגשו על מצע של רוטב אלפרדו, שהיה קליל ועדין באופן מפתיע. עוד הזמנו, כמתאבנים, ארנצ'יני (כדורי ריזוטו פריכים) ממולאים בעשבי תיבול ומוצרלה. הארנצ'יני ("תפוזים קטנים" באיטלקית, על שום צורתם) הם למעשה הפלאפל של האיטלקים. אלפרדו עושה מלאכתה נאמנה ומגישה ארנצ'יני שחומים, פריכים ועסיסיים, המוגשים על רוטב נעים של עגבניות.

גם העיקריות הוכיחו קו דומה של טעם ועסיסיות. כך הייתה מנת הפילה דניס, שנאפה בתנור לבנים עם שמן זית והוגש על מצע של פטוצ'יני אלה-אוליו (פסטה בשמן זית ושום). באופן שאינו טריוויאלי, הוכן הדג בדיוק עד למידה הנדרשת על מנת שיוותר עסיסי. לצדו, הוגשה לנו לזניה פטריות, שכללה דפי פסטה טרייה, פטריות מסוגים שונים, רוטב עגבניות ומוצרלה. הייתה זו לזניה כהלכתה, עשירה ביותר ומלאה בטעם.

את האוכל ליווה יין נחמד ביותר, קברנה סוביניון פרייבט קולקשן של כרמל. תפריט היין מצומצם יחסית, אך כולל פנינים כמו בלנד של יקב יתיר המצוין, שנמכר במחיר נעים של 140 ₪ לבקבוק.

לאחר כל אלה, כאילו כלום, הונחה לפתחנו פלטה מרשימה בגודלה, הכוללת דוגמאות של מגוון קינוחי המקום. הקינוחים נראים מצוין כולם, יש לציין. כהומאז' לחובשי הכיפה הרבים שאכלסו את המקום, נטלנו לעצמנו כיפת קרם ברולה שהכילה בסיס מרנג, קרם ברולה, קרם שוקולד וציפוי שוקולד - לא פחות! זה, לצד אספרסו כפול, היוו סיום מושלם לארוחה כיפית בליל קיץ חמים.

לתשומת ליבכם: השנה, המסעדה שהינה כשרה תהיה פתוחה בחול המועד
מאת: אמיר בלנק
פטוצ'יני כהלכתו בעמק הסיליקון
במקום משכנה בלב פארק אזורים, עמק הסיליקון של פתח תקווה, מייצרת מסעדת אלפרדו האיטלקית הכשרה מגוון מרשים של מנות עיקריות שמענגות את החיך כמו שעינגו פסליו של מיכלאנג'לו את תושביה של פירנצה
הפתעה, רבותיי, הפתעה... ביקור ערב בפארק אזורים הסמוך לכביש גהה לצד פ"ת הוא חוויה משחררת. ביקרנו במרבית עמקי הסיליקון הפזורים במרכז השבע של מדינתנו השסועה, ובכולם מרחף מתח קל של עבודה אף בשעות הערב, כמו תלמיד שנקלע לבית הספר לאחר שעות הלימודים. אבל לא כך בפארק אזורים, שתוכנן ונבנה בתבונה כמתחם רחב ידיים, טובל בירוק ושופע בריכות מים, שבנייני המשרדים החדישים שבו מרווחים זה מזה ומגלים שמים כחולים. לצד אלה, שטחי חנייה אינסופיים, המשרתים במשך היום את המוני העובדים, עומדים בשעות הערב לרשות באי המסעדות הפזורות במתחם, חינם אין כאסף.

השילוב היוצא מן הכלל, ביחד עם יתרונות נוספים של מסעדת אלפרדו, הביאו לכך שבשעות הערב המסעדה הומה מפה לפה, מלאה בסועדים שהגיעו מכל קצוות. אלפרדו היא מסעדה כשרה, ובחוכמה ויתרו כאן מראש על מנות בשריות, באופן שמפנה למטבח המסעדה מרחב שלם של אפשרות למנות חלביות טעימות ואיכותיות. בכך, מהווה המסעדה אבן שואבת גם לצמחונים שבינינו - אנשים מוזרים כשלעצמם... (הכשרות במסעדה, אגב, היא בפיקוח הרבנות של פ"ת).

ביום רביעי השבוע הגענו לביקור שטח באלפרדו. מזג אוויר מצוין (וצורך לעשן) הציב אותנו במרפסת הנעימה של המסעדה. שעת מבחן ראשונה הגיעה עם מנה של מרק בצל. ובכן, ללא כחל וסרק, מדובר באחד ממרקי הבצל הטובים שיש: כהה, עשיר, קטיפתי ומחניף לחיך. גם המנות האחרות הציגו קו אחיד של אוכל פשוט, טעים ונעים, שהוכן ביד אמונה מחומרי גלם טובים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על