מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 15.12.2017


במנה הבאה חזרנו לכור מחצבתה של המסעדה הותיקה – מרק פירות ים. בתוך ציר לוקוס עשיר ועמוק צפו להם גופים וראשי קלאמרי, שרימפס ומולים בליווי ירקות שורש חורפיים. המרק תובל בזעפרן ויין לבן והתלוו לו קרוטונים ורוטב איולי, שטעמו החמצמץ יצר קונטרסט נעים למתיקות פירות הים והוסיף לרובד הטעמים. זו היתה מנה שהזכירה שקלאסיקה, כאשר היא נרקחת בקפידה, עדיין יכולה לייצר חוויה מהנה ומספקת.
בשלב זה הספקנו להתעמק יותר בתפריט ומצאנו פרק חדש של סושי, עליו בטח אפילו לא חלמו עם הקמת המסעדה לפני 25 שנים. האמת שהיינו קצת חשדנים, אולם כלל לא יכולנו לצפות את מה שעומד לקרות. לשולחננו הגיעה קומבינציית טעימות גדולה, מגוונת ומרהיבה ביופייה. הרשימו במיוחד קרנצ'י ספייסי טונה, מלבני אורז מטוגן קלות שעליהם הונחה טונה קצוצה בעיטור טוביקו ווסאבי, אשר יצרו יחד ביס מושלם ומרקם שהמשיך להתפצפץ בפה עוד זמן מה. היו גם נתחי סשימי טורו של טונה, סלמון, אינטיאס ואפילו דג טרחון. בנתחים אלו ניתן היה לחוש את איכותם העליונה של חומרי הגלם, אותם בוחר השף במיוחד וללא פשרות. התפעלנו גם מפרוסות דקיקות של מלפפון שחיבקו באהבה סלמון טרי ופטריות שיטאקי. זה היה סושי נפלא נטול אצה. קצרה כאן היריעה להזכיר את כל פלאי הסושי של "על המים", אך נזכיר גם רול אינסייד אווט של שרימפס עם סלמון וביצי סלמון שהיה יצירת מופת בפני עצמו.

כך, מביס לביס, מצאנו לתדהמתנו שאנו אוכלים את אחת מארוחות הסושי הטובות באזור בתוך, כנראה, המסעדה הוותיקה והמסורתיות ביותר בסביבה. מייד פנינו לברר את פשר הדבר. מסתבר שהנהלת המסעדה ביצעה מחטף, ועם סגירת מסעדת "רוקה", אימצה את מאסטר הסושי, השף יאמה סאן, אשר עבד עם ה"איירון שף" היפאני מהתוכנית האמריקאית הידועה. לתפישתנו זו הייתה אכן הברקה, ולראייה – בערב באמצע השבוע המסעדה הייתה פעילה ומלאה, ופלטות עץ בצורת סירות עמוסות סושי יצאו בזו אחר זו מהמטבח. כלומר ישנם מקומיים שכבר גילו את הסוד, אולם מסתמן שזהו הסושי הכי טוב שאתם לא מכירים.

הארוחה המצוינת לוותה בשתי כוסות יין לבן ישראלי נהדר מסוג סוביניון בלאן של שאטו גולן, שהמתיקו את האוכל. מרוצים ולא עייפים נפרדנו לשלום מצוות המסעדה האדיב, עם כוונה ברורה לגבי מחויבות לעתיד.
מאת: נדב לוי
על המים – הסושי הכי טוב שאתם לא מכירים
"על המים" – המסעדה ההר צליינית הוותיקה – מציעה תפריט גורמה ותיק לקול רחש גלים ובאווירה ייחודית, שאליו מתלווה תפריט סושי יפני מסורתי ויצירתי במיוחד, מתוצרת שף ימה-סאן - אמן סושי בעל מוניטין רב במסעדות יוקרה בעולם
מסעדה: על המים
מסעדת על המים היא מוסד קולינארי יוקרתי, ותיק ואיכותי שנפתח על-ידי שף שלמה זיידנשטדט כבר בשנת 1987. המסעדה שוכנת במרחק פסיעה מהמים, בחוף הצפוני של הרצליה פיתוח. ההגעה למסעדה היא דרך ירידה רגלית כמעט עד לים התיכון, שבמהלכה נחשף לעיניי המבקרים נוף מרהיב של כל הכחול הזה. מאז הקמתה של המסעדה ועד היום המקום שומר בקנאות על צביונו ועל המסורת שלו – הריהוט ועיצוב המקום לא השתנו מעולם, רוב אנשי הצוות ובמיוחד ארני קנדלריו, שף הגריל שנמצא במקום מיום הקמתה של המסעדה ועד היום, למעלה מ-25 שנה! גם התפריט, כך חשבנו, לא השתנה, אבל מסתבר שצדקנו רק למחצה.

אחרי שהמארחת הושיבה אותנו בלילה נעים על הדק של מרפסת המסעדה, הצופה כאמור על הים היפהפה, נרגענו והתחלנו לחשוב על מזון. התבוננו על התפריט, שברובו נשמר מזה לפחות עשור, כאשר בין השאר יש בו מנות דגים או פירות ים בליווי תועפות של חמאה או שמנת ויין לבן. זה אמנם תמיד טעים ומנחם, אולם הקולינריה באזורנו התקדמה למחוזות אחרים, ועם חומרי הגלם האיכותיים של המסעדה בכל זאת ניתן לעשות דברים אחרים ונפלאים. לבסוף החלטנו לתת לשף להחליט בשבילנו מה נאכל ולא התחרטנו. פתחנו בסלט אבוקדו ואצות וואקמה וטוסאקה, בליווי פטריות שיטאקי, גפרורי גזר ומלפפון, עטופים ברוטב מיונז מיסו עם נגיעת שמן שומשום. הסלט היה טעים ומרענן והרוטב העדין השאיר אפשרות לחוש בטעמם הטבעי של המרכיבים הטריים ויצר קלילות נעימה. הופתענו מהמחווה האסיאתית, שאינה אופיינית למסורת המסעדה, וזו לא הייתה ההפתעה האחרונה בארוחה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על