מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


מנות עיקריות: בנוסף לאוסובוקו שהוזכר בפתח הכתבה, יש: שרימפס בעגבניות וזעתר טרי - עשויים במחבת עם עגבניות חרוכות, שום, זעתר טרי ומעט שמנת. נקניקיית טלה ושזיפים לחים – עשויה על הגריל ומוגשת על סופריטו (חמין, בלשון יוצאי ספרד) תפוחי אדמה ופיצוחים. השזיפים, אגב, חתוכים לקוביות קטנות ונמצאים בתוך הנקניקייה. כבדי תרנגולת בזיגוג דבש תמרים – כבדי תרנגולת עשויים על מחבת כבדה מזוגגים בדבש תמרים, ציר בקר ותבלינים.

בין הקינוחים יש לציין במיוחד את הבוריק – עלה בוריק (מעטפת הסיגר המרוקאי), הממולא בקרם שוקולד בלגי ומוגש על קרמל בננות; הטרלטלט תמרים – טרטלט תמרים במילוי פטיסייר פרג על טופי חמים; ואת מעדן ערמונים – קרם ערמונים ועליו קרנץ' חמאה ונגיעת קרם פרש.

בתום תקופת ההרצה, השיקה "אדורה" תפריט עסקיות במחיר 49 ₪. העסקיות כוללות בחירה מתוך 7 מנות ראשונות ובחירה מתוך 7 מנות עיקריות. בין הראשונות, ניתן למצוא מנות כמו סלט קלמארי על טחינה ירוקה או סביצ'ה דג ים בסלט סלק מרוקאי ובין העיקריות ניתן למצוא מנות כמו אוסובוקו ב"ראש על חנות" עשוי בתנור ביין אדום, עגבניות ותערובת תבלינים מרוקאית וגם מנה כמו פילה בורי משובץ זרעי כוסברה, זרעי כמון, הל וקצח מוגש עם פירה שום קונפי וטרטר עגבניות ונענע.

"אדורה" תל אביב, בן יהודה 226
טלפון: 03-6050896
מאת: אבי הלוי
עידון צרפתי עם מזג ים תיכוני: אדורה
"אדורה" היא ביסטרו-בר ומסעדת שף איכותית, שנפתחה לאחרונה ברחוב בן יהודה בת"א. המסעדה בולטת בעיצובה המרשים, שנוטה למינימליזם. שף המסעדה, אבי ביטון, יצר תפריט בסגנון צרפתי ים תיכוני "עם נגיעות אישיות מהבית". בין המנות המיוחדות תמצאו "אוסובוקו בראס אל חנות" (בתיבול מרוקאי אותנטי), שרימפס בעגבניות וזעתר טרי, וכן כבדי תרנגולת בזיגוג דבש תמרים
"ADORA" היא ביסטרו-בר ומסעדת שף איכותית, שנפתחה לאחרונה ברחוב בן יהודה השוקק בת"א, סמוך לפינת רחוב נורדאו. עיצוב המסעדה מיוחד ובולט לעין: התאורה עוממת ומיוחדת, הקירות והעמודים מקושטים באלמנטים שונים, נישות לאורך הקיר מאכלסות שולחנות וספות שלצידן וילונות, טאפטים עדינים. במסעדה בר מעוצב עמוס יינות ואלכוהול ובקומה השנייה גלרייה נאה שבה אפשר לשבת וגם לקיים אירועים פרטיים.

המסעדה מרווחת וסביב כל שולחן מרחב שאפשר אינטימיות וניהול שיחה רגועה ושקטה. החלל המרכזי כולל בר רחב מידות ומערך שולחנות בעיצוב מינימליסטי. עיצוב המסעדה והריהוט נעימים לשהייה. חלק ממקומות הישיבה הם מושבים מרופדים (בסמוך לקירות) והאחרים כסאות נוחים מאוד. האווירה צעירה, מוזיקה טובה, שרות חייכני, ובעיקר, אוכל מעניין וטעים.

שף המסעדה הוא אבי ביטון, שף צעיר ומבטיח, שצבר רזומה כסו-שף ב"קורדליה" וב"נועה" בשנים האחרונות. "סגנון מטבח המסעדה הוא צרפתי ים תיכוני, עם נגיעות אישיות מהבית", מסביר אבי ביטון כשהוא רומז לשורשיו המרוקאיים. ואכן, כבר בראש תפריט המנות העיקריות תוכלו למצוא מנה ששמה: "אוסובוקו בראס אל חנות". 'ראס אל חנות' (ראש החנות), יש לדעת, זוהי תערובת תבלינים מרוקאיים שנמכרת בכל חנות תבלינים בשוק ולכל סוחר יש את המתכון הסודי שלו. "אני נותן חשיבות מירבית לאיכות חמרי הגלם", מוסיף ואומר ביטון, "אנו נשתמש בדגי ים ופירות ים טריים בלבד (לא בדגי בריכות), ירקות ממגדלים שונים, ובגבינות איכות מיובאות וממשקי בוטיק בארץ".

בין המנות הראשונות תוכלו למצוא: מוסקה בקציפת שרימפס – גלילי חציל קלוי ממולאים בבשר בקר קצוץ, מוגשים בקציפת שרימפס ושמנת. בקלאווה כבד אווז – כבד אווז עטוף בבצק פילו, ממולא בתרד קוקוס ופיסטוקים, ברוטב דבש וקסיס (35 ש'). רביולי סרטנים בחמאת פרג – רביולי ביתי ממולא בשר סרטנים וגבינת מסקרפונה, מוגש ברוטב חמאת פרג.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על