מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


הקדירה הכילה סרטנים (קטנים), שרימפס, קלמארי ומולים שהוגשו ברוטב לימון ועשבי תיבול. רוטב עדין מאוד, שנתן את הבמה לפירות הים שכיכבו בו במלוא הדרם. הפירות היו טריים, בשרניים, מתפצחים בפה בעדינות, וטעמם כטעם גן עדן. ממש כך. גן עדן לאוהבי פירות הים.

מסתבר כי בעל המסעדה הוא בעל ידע מקצועי בנושא, ומבצע על בסיס יומי רכישות דגים ופירות ים בשווקים שביפו, וזו הסיבה לטריות חומרי הגלם ולאיכותם הגבוהה. נתח האנטריקוט הוגש עם מנת פירה נימוחה וטעימה. נתח הבשר הגיע כשהוא עשוי כפי שביקשתי, רך, מלטף, נוטף שומן במידה הרצויה, חף מרטבים ומאפשר להיכנע לטעמיו הטבעיים של הבשר. המנה הייתה מצוינת וגם בה הורגשה איכותם הגבוהה של הרכיבים מהם הוכנה, ובהחלט מדובר בנתח בשר איכותי ומשויש במידה הנכונה. את הארוחה המופלאה הזו קינחנו בפאי שוקולד טעים ומפנק לצד קווה רוזה דה נוי מבעבעת ועדינה.

למסעדת אבראג' יש חדר פרטי שניתן להזמין לאירוע רב משתתפים, וכמו כן מקומות ישיבה בתוך המסעדה, במרפסת הקטנה והרומנטית, לצד מקומות ישיבה רבים בחוץ, ברחבת המסעדה. המסעדה היא מסעדה חדשה, שנפתחה לפני פחות מחודשיים, וכבר צברה לעצמה קהל אוהדים. אין ספק שמעתה גם אנחנו נמנים על אוהדיה. עכשיו תורכם!
מאת: חני פיינשטיין
מאכלים מן הים באווירה רומנטית ביפו העתיקה
מסעדת דגים חדשה ומושקעת, בניצוחו של שף מוכשר? אבראג' היפה, השוכנת במבנה אבן בן כ-100 שנה מתקופת התורכים, היא כל זאת, ועוד. הרבה יותר
מסעדה: אבראג' Abrage
אבראג' היא מסעדה ים-תיכונית המתמחה בדגים ופירות ים. המסעדה ממוקמת בכיכר קדומים ביפו העתיקה. המיקום הרומנטי, שילוב של מבנים עתיקים לצד כיכר המזרקה והרחבה המשופצת, התאורה הנעימה המקיפה את המקום, והמבנה עצמו בו שוכנת המסעדה, מבנה בן יותר ממאה שנים בעל קשתות וקירות אבן אמיתיים, יוצרים יחד אווירה ייחודית ורומנטית שהיא רק הרקע לחוויה הקולינארית ש"אבראג'" תספק לכם.

פתחנו במנת לחם הבית שהיא ברוסקטת שום, הנאפית במקום על-ידי שף המסעדה המוכשר רפי, ולצידה רוטבי פסטו, טחינה, סלסה וקריספי שום. הברוסקטה הייתה אחת הטובות שאכלתי מימיי. ברוסקטה פריכה, רטובה מעט, שבבי שום בזוקים עליה, עשירה מאוד ומשביעה מאוד. הרטבים לצידה היו טובים אף הם, בעיקר רוטב הסלסה ורוטב הקריספי שום היוצא דופן שהכיל פיסות שום מטוגנות ועסיסיות.

המשכנו למנות ראשונות. הזמנו סביצ'ה דג דניס, קריספי קלמארי ופטה כבד עם ריבת בצל. שלושת המנות היו גדולות יחסית למנות ראשונות, יפות, משביעות ואיכותיות. טריות הדגים ניכרה בכל טעימה וטעימה. הסביצ'ה הוגשה בקערת זכוכית גבוהה, דג הדניס היה מלווה בעגבניות, בצל ועשבי תיבול עדינים, החתוכים דק, ולצידם הוגש חצי לימון. המנה הייתה מאוד עסיסית ואוורירית. טעם הדג השתלב היטב בירקות שעטפו אותו. מנת הקריספי קלמארי הייתה מנת קלמארי מטוגנים, המוגשים על מצע חסה ולצידם רוטב איולי. הקלמארי טוגנו במידה הרצויה, היו מאוד פריכים, ואיכותם ניכרה. פטה הכבד אף הוא היה מצוין, אם כי מעט כבד מדיי, ולא הצלחנו לסיימו. ריבת הבצל שהוגשה לצידו הייתה נהדרת, מתוקה במידה המתאימה והשתלבה היטב עם הפטה.

עד שהגיע המשך הסעודה הנהדרת שלנו ביררנו עם המלצרית את פירוש שם המסעדה וגילינו שאבראג' פירושו 'מזלות' בערבית, ושהשם ניתן למקום בשל שם גשר המזלות ומזרקת המזלות הסמוכים למסעדה. למנות עיקריות הזמנו קדירת פירות ים ונתח אנטריקוט ישראלי משויש ומעושן. בן זוגי לארוחה אמר כי אינו זוכר מתי אכל פירות ים כאלו טריים וטעימים, וציין כי רק עכשיו, לאחר שאכל באבראג', הבין את משמעות השם פירות ים כי טעמם במסעדה הזו הוא באמת כמו טעמו של פרי עסיסי, בשל ומוכן.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על