מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


המנות והרטבים מוכרים. אלא שכאן, ייחודן של המנות הוא בפסטה הטריה, המיוצרת במקום בכל יום ("קילו קמח ועשר ביצים! כפי שהכריז בגאווה יונתן, כמה וכמה פעמים), וכמובן מוצרים כגבינות האיטלקיות. המחירים לכל אחת מהמנות הם 48 שקלים, והם גם מאפיינים את שאר המנות העיקריות במקום. מחירי המנות הראשונות נעים בסביבות 30 שקלים, וכוללים את מנת הפורטובלו המשובחת.

במבט סוקר שהעברתי במסעדה, הסועדים מחלקים את בחירותיהם לשתי קטגוריות עיקריות: פסטה ומאפה, כאשר הפסטה המוזמנת הינה בדרך כלל רביולי.

ברקע התנגנה מוסיקה איטלקית, שהתחלפה מדי פעם בשירים המבוצעים על ידי מקהלת הלאדינו שיונתן אחד מזמריה. בשלב מסוים הורגשה תכונה במסעדה. יונתן התלחשש עם המלצרים, המוסיקה הופסקה והוא נעלם אל תוך המטבח. לאחר כמה שניות הופיע שוב, כשהוא מחזיק בשתי ידיו מוס שוקולד ועליו זיקוק מרצד. בארשת חגיגית על פניו, צעד לכיוון אחד השולחנות, בו ישבה משפחה ובראשה ילד קטן וחמוד. הוא הניח מול הילד את הקינוח שהביא, ופצח בשירת יום הולדת אופראית-איטלקית רועמת. בתום השירה מחאו כל באי-המסעדה כפיים, כאילו הכירו את הילד מאז ומתמיד.

את הערב סיימנו בשני קינוחים: פנקוטה וטירמיסו. הטירמיסו הוא מנה אצילית ודקורטיבית, המורכבת מביסקוויטים איטלקיים, גבינת מסקרפונה, קפה איטלקי וליקר או משקה חריף, אותו מחליף מדי פעם יונתן לפי רצונו, וכמובן לא היה מוכן לגלות את טיבו. הטירמיסו היתה, אכן, מנה יפהפייה ומהנה מאוד.

במסעדה ניתן לטעום מליקרים על בסיס פירות הדר, אותם מכין יונתן בעצמו. כמו-כן קיים תפריט יינות, הכולל רובו ככולו את יינות רמת הגולן, מחווה לזכרונותיו של יונתן מן הימים, בהם גר במושב נוב שבצפון. מבחר היינות נחמד ומגוון, ומחיריהם זולים.

מסעדת אגס ותפוח היא מסעדה בהרגשה ביתית, כמעט משפחתית. יונתן, הבעלים, הסתובב בה כל הערב, בירך את אורחיו לשלום ומדי פעם פצח בשירה אופראית-חזנית נעימה. אופי המקום דומה למקומות הקטנים באיטליה: פשוט, ביתי וחמים. ואם תהיתם לגבי השם – "אגס ותפוח" היה, בפשטות, שם שנשמע יפה לבעלים הקודמים של הסניף השני, הוותיק יותר, ברחוב המעלות. עוד יותר יפה נשמע התרגום לאיטלקית: PERA E MELA (אגס ותפוח), וכאשר מוסיפים לשם את הזיהוי "בכיכר" (ספרא): PERA E MELA IN PIAZZA (אגס ותפוח בפיאצה – בכיכר), מתקבלת שירה, אופרטה של ממש.
מאת: נעמה, כתבת ROL
אופרטה פרטית לפסטה ביתית
קסם ירושלמי, אווירה ביתית וחמימה, קואליציית מטבחים איטלקיים ואוכל פשוט מצויין: "אגס ותפוח", מסעדה איטלקית חלבית כשרה השוכנת בכיכר ספרא, ממש עושה חשק לשיר. לפניכם האופרטה...
למסעדת אגס ותפוח סיפור מורכב. בשנת 1984 רכש יונתן עם חברו, את הסניף שפעל בחאן הירושלמי. בהמשך רכש גם את הסניף שברחוב המעלות, שהיה קיים אז כבר שש שנים. בשנת 1991 סגר את סניף החאן, וב- 1999 פתח סניף חדש בכיכר ספרא, שנסגר שלוש שנים אחר כך בעקבות האינתיפאדה. את אותו הסניף פתח שוב, ממש לפני מעט יותר מחצי שנה. "פתחתי שוב סניף באותו המיקום", אומר יונתן, "אולי עכשיו לא תהיה עוד אינתיפאדה"..

יונתן (ג'ונתן) אוטולנגי עיצב את המסעדה בעצמו. "זו התמונה שלי" הוא אומר. האווירה במסעדה ביתית מאוד וחמימה. הקירות צבועים צהבהב, ורהיטי המקום הובאו מאיטליה. יונתן מקבל את כל אורחיו בשמחה ובידידות. "רבים מהבאים למסעדה הם לקוחות קבועים, ממש כמו במקומות באיטליה", הוא מסביר. אל תוך אוירה של כולם מכירים את כולם, כאשר אנו בינתיים מוגדרים – החדשים, נשאבנו, ראובן ואני, ונשבינו בקסמו של המקום.

המסעדה איטלקית כשרה חלבית, ומאופיינת ב"הרכב קואליציוני" של מטבחים, כפי שמתאר זאת יונתן, שמוצאו ממילאנו, אשתו מרומא ושניהם בכלל נפגשו בפירנצה. ירקות אנטי פסטי, ברוסקטות וקרוסטיני, פסטות ומאפים שונים, לזניות וקינוחים איטלקיים אותנטיים מוגשים במקום, כאשר הלחמים נאפים במסעדה, ואת הפסטה מכינים טרייה בכל יום, על משטח ארוך, שאותו ניתן לראות כבר בכניסה למסעדה, בהצצה אל המטבח.

המנות הראשונות היו חגיגה של ירקות. קיבלנו מנת אנטי פסטי מצוינת – קישואים, גמבה, חצילים, פטריות ועגבניות מיובשות, מוחמצים כולם, לצד מנת פטריות פורטובלו קלויות ביין לבן, המוגשות לצד עגבניות שרי ושיני שום, קלויות גם הן, על מצע של עלי רוקט. מנת הפטריות, בה מתגאה המקום ובצדק, היתה טעימה ומאוד בשרנית. "כמו לאכול בשר בלי בשר" – אמר יונתן, שמדיי פעם קם על מנת להנהן לשלום לאורחים חדשים שנכנסו למסעדה.

לצד שתי המנות קיבלנו ברוסקטות (בפשטות – טוסטים) מלחם שנקרא "פנה טוסקנו", והוא לחם הנאפה במקום, כאמור. על הברוסקטות הונחו עגבניות חתוכות. ראובן, שהבחין לפתע בפרוסות הלחם הקלוי המונחות לצידו, פרש לברך, בעוד אני מתענגת על הפטריות ותוהה, האם ייעדר מספיק זמן, כך שתישארנה לו רק הברוסקטות לכשיחזור.

למנה העיקרית קיבלנו מאפה פסטה תרד וגבינות (ריקוטה ופרמז'אנו) ברוטב עגבניות, שנקרא "קרספלה איטליאנו", ורביולי "מעורב": תרד וריקוטה או בטטה, ברוטב שמנת וברוקולי. אני חגגתי על התרד, בעוד ראובן מתענג על רביולי הבטטה ומסלק את התרד ממאפה הגבינות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על