מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


עברנו לעיקריות – ראשית, כתוספות בחרנו באורז מטוגן ובמנת אטריות אורז עם ירקות, שהספיקו לכולנו, כיוון שכלל לא היוו פקטור לנוכח טעמיהן המשובחים של המנות הבשריות. בעת ההזמנה המליצו לנו במסעדה להוסיף גם מנת ירקות ירוקים מוקפצים וחן חן להם על הטיפ: המנה התגלתה כמצוינת והכילה ברוקולי, ערמוני מים, שעועית רחבה ושעועית ירוקה, שתרמו בנוכחותם הקלילה והנעימה והשתדכו היטב ליתר המנות.

ובכן, בין מנות הבשר השונות אכלנו (שלא לומר זללנו...) – פורק עם למון גראס ובוטנים קצוצים (שוב, תרומתו המשמחת של המטבח הוויאטנמי). המנה הורכבה מפיסות בשר חזיר פריכות ומתובלות בעדינות, שאליהן נוספו קוביות בוטנים טעימות. מנה נהדרת. המשכנו עם עוד מנה ויאטנמית מקסימה – רצועות בקר בקרמל ושומשום, שהיתה מעט מתקתקה, אבל שוב – הכל נטעם בה מחושב ומשרה תחושה של עדינות גורפת. המטבח הסיני סיפק לארוחה שלנו תענוגות כדוגמת: עוף עם פטריות שמפיניון ואגוזי קשיו, בקר עם ברוקולי ושום, ובקר עם חצילים בנוסח סצ'ואן חריף – שלושתן היו מצוינות, ואני אישית ממש התענגתי על הבקר עם החצילים, מנה מתובלת היטב שטעמיה כמו קיפצו בפה בניסיון למשוך תשומת-לב ראויה. כמו שאמרתי – אכלנו. ועוד איך אכלנו. ושבענו, וגם נשאר טיפונת למחר...

המשלוחים של "ין ינג" מגיעים מהר, ממלאים את הבטן, ומעניקים חוויית טעמים עשירה, יפה ומלהיבה. אם תרצו תוכלו ליהנות גם ממחירים מיוחדים של עסקיות. למשל עסקית צהריים: בימים א'-ו', בין השעות 12:00-17:00, תקבלו בתמורה ל- 59 ש"ח מנה ראשונה, מנה עיקרית (עוף, בקר, פורק), אורז וקינוח. על דגים, קלמרי, ספר-ריבס או ברווז תשלמו תוספת צנועה של 15 ש"ח. על שרימפס - 20 ש"ח. ויש גם עסקית ערב: בימים א'-ו', בין השעות 17:00-23:00, ובשבתות, בין השעות 12:00-23:00, תשלמו 80 ש"ח על אותה קומבינציה שווה. בהחלט שווה.
מאת: גלי פיאלקוב
ין ינג – משלוחים שיעשו אתכם שמחים
"ין ינג" עברה משכן, חידשה את פניה ואת התפריט, עם אוכל ויאטנמי מרתק, ונותרה כשהייתה – מסעדה מצוינת ואיכותית. ככזו, גם המשלוחים שלה עומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר ומבטיחים לכם הנאה גדולה.
כשאומרים "ין ינג" ישר חושבים על ישראל אהרוני, על המסעדה הסינית הפיונירית שלו משדרות רוטשילד, ועל סודות המטבח המיוחד שהוא הביא אלינו כמעט בלעדית לפני הרבה הרבה שנים. אני עוד זוכרת כמה נרגשת הייתי כשטעמתי לראשונה את הפלא הזה, וכשהסבתי במסעדה האוריינטאלית ההיא, מוקסמת מהכל – האווירה, ההגשה והטעמים. "ין ינג" היא עדיין מסעדה של אהרוני, אם כי כיום הוא עושה זאת ביחד עם דון, שעובד איתו ב"ין ינג" כבר שנים ארוכות, והפך ברבות הימים למנהל, לבעלים ולשותף.

אוכל סיני כבר מזמן אינו חדשני עבור החיך הישראלי, אבל ב"ין ינג" דווקא כן ממשיכים להתחדש ולהפתיע. החל במיקום שהשתנה לרחוב הארבעה במגדל המילניום, המשך בעיצוב ובסגנון המיוחד והיפה, וכלה בחשוב מכל – שילובו של התפריט הסיני הוותיק והמאוד אהוב עם תפריט חדש ומלהיב מהמטבח הוויאטנמי. המנות הסיניות, עם הטעמים העזים, ההקפצות והטיגונים, מקבלות מן המטבח הוויאטנמי (המאוד מקורי ובעל הנוכחות הדי נדירה בארצנו) רעננות ופוש מפתיע. מדובר במטבח שלא מבשל בסויה, ולא במונוסודיום, ויש בו הרבה אוכל קר וקליל, ועדינות בתיבול ובעשייה. גם ערכו הקלורי סולידי ביותר.

אז כמובן שביקור ב"ין ינג" החדשה מומלץ ביותר, ושההנאה הטמונה בו מובטחת, אבל אני כאן כדי לעשות שירות ליושבי הבתים והמשרדים, המעוניינים להזמין Take Away שבאמת יצדיק את עלותו, ילהיב, יטעם, ויתגמל, ולכן – הרשו לי לספר לכם על המשלוח שקיבלתי מ"ין ינג".

לצורך בדיקת שני סוגי המטבחים והתפריטים העשירים זימנתי כמה פיות רעבים לסלון ביתי החמים. כולם טעמו מהכל. כדי שלא תהיה התנפלות על קופסאות הפלסטיק (ורק לידיעתכם – המזון שמגיע מ"ין ינג" ארוז למופת וכל כך אסטטי בצורתו שבכיף אפשר לנשנש ישר מהקופסה) שלפתי את הפתיליות שיש לי בבית במיוחד לצורך אירועים שכאלו, ואת המנות החמות הנחתי על גבי צלחות, שהושמו על הפתיליות, אשר שמרו על חמימותן והפיצו את ריחן בכל חלל החדר. אני מאוד ממליצה לכם, אם אתם נוטים להזמין מדי פעם אוכל אסייתי שכזה הביתה, לנהוג בו בדומה. העניין משדרג את המנות ואת האווירה סביבן.

אבל בואו נפנה אל עסקי האוכל עצמם: כמתאבן ראשון הלכנו על מנה ויאטנמית – סלט עוף עם נענע. אמרו לנו מראש שזהו סלט חריף, וכזה הוא אכן היה, אבל בצורה כל כך כובשת ונפלאה שלאיש זה לא הפריע. הסלט הורכב מרצועות של חזה עוף מוקפצות עם נבטים סיניים, נענע, גזר ובצל ירוק, כאשר מעליהן פזורים שבבי שום מטוגן. הרוטב שלו היה מעין רוטב ויניגרט בנוסח המזרח הרחוק, והוא עשה למנה המשובחת הזו רק עוד יותר טוב. המשכנו במנה ויאטנמית מיוחדת נוספת – פנקייקס קטנים מקמח אורז, שעליהם נחו מחית עדשים וקישוטי בצל ירוק. הפנקייקס, שאליהם התלווה רוטב נואק, התגלו כרכים ונימוחים, ונטרפו במהירות. כולם הסכימו שמדובר במנה עדינה ומקסימה. מהחזית הסינית דגמנו אגרול קלאסי, במילוי ירקות, שהוגש עם רוטב פירות חמוץ-מתוק מיוחד, וטעים בהרבה מרוטב החמוץ-מתוק התעשייתי המקובל לאחרונה במחוזותינו. עוד מנת פתיחה היוו ה'באו דזה', הלא הם כיסוני בצק שמרים מאודים, שזכו למילוי פורק צלוי ברוטב שום ודבש, והיו פשוט מופלאים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על