מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


לא יכולתי להחזיק את עצמי יותר וכבר הייתי חייבת לבדוק את האינסייד-אאוט סלמון אבוקדו. היחידות המרובעות בגוון כתום ירוק היו מעולות וניתן היה להרגיש שבשנייה שחתכו את הרול, מיד הכניסו אותו לתוך האריזה ושלחו אותו אלינו. אין צורך לציין שכשמדובר בדגים נאים, הטריות הרבה פעמים קודמת לכל ואכן לא היה עוררין על הטריות במקרה הזה, והטעם כמובן עלה על כל הציפיות (שהיו מלכתחילה גבוהות למדי) ואף יותר.

מצידו השני של החדר, שותפי הכופר הספיק לחסל כמעט את כל מנת הקלמארי בהנאה מרובה. המנה עצמה הגיעה על מצע של כרוב לבן. הקלמארי היה מצופה בפנקו, שנתן לו מראה של שניצלוני עוף ובפינה הונחה חתיכת לימון. אם יש פעם בחיים שרציתי לשבור את שמירת הכשרות הנצחית שלי, סביר להניח שזו הייתה זו. המנה, אגב, יכולה להיכנס להגדרה של ענקית. קרוב ל-30 חתיכות (!!!) מילאו את מגשית הפלסטיק, וזו כמות שבהחלט איננו רגילים אליה בהזמנת סושי. כל המנות הגיעו בגודל מכובד ובכמויות גדולות, שנדמה שהמסעדה אינה מרוויחה עליהן כלל במחיר הזעום שנדרש עבורן.

את חתיכות מאקי הטונה לא הספקתי לטעום, לצערי הרב, משום ששותפי חיסל את 2 החתיכות הבודדות שנשארו לו אחרי פשיטת יושבי המשרד על ההזמנה. כנראה אתם תאלצו להגיע למסעדה ולטעום, אני מבטיחה שאני אעשה זאת בזמן הקרוב מאוד. בחתיכה האחרונה בערך כבר הייתי די מלאה ובהחלט מרוצה. הדבר היחיד שהעציב אותי היה שהרסתי את כל הסימטריות היפה שבהגשה של "סושימטרי". המנות, שהגיעו כל כך יפות, צבעוניות ומסודרות, הותירו בסוף רק מגשים שחורים עם חתיכות ג'ינג'ר וואסבי בקצה, שמעידים על הזלילה נוסח יפן שעברנו היום.
מאת: סיון מנשה
סושימטרי – סושי שכולם רוצים
הניסיונות להגניב משלוח גדול ומצוין במיוחד מ"סושימטרי" התל-אביבית למשרד בלי שאיש מלבדנו ידע נחלו כישלון חרוץ. לסיכום: טעמנו. התרשמנו. התלקקנו. אבל נותרנו כמהים לעוד. והרבה!
בוודאי שמתם לב שהשנה הכל בא באיחור. הגשם הגיע מאוחר, האובך הופיע אחרי פסח ובאמצע האביב התחיל לרדת גשם. אז כך, ביום חול באמצע אפריל, שיבש לנו הגשם את התכניות לצאת לאכול בחוץ ומיד קפצנו על ההזדמנות להזמין מ"סושימטרי", שנפתח לא מזמן ברחוב קינג ג'ורג' בתל-אביב.

למען האמת, התכנון להזמין מ"סושימטרי" עמד כבר זמן די רב על הפרק, פשוט נדמה היה שכל פעם משהו אחר הפריע לתכניות, בין אם זו הייתה ההחלטה המוזרה של המנכ"ל שלנו להזמין את כל המשרד לצהריים באחד הימים, או עמיתי היקרים לעבודה שהחליטו במשך שבוע שלם להביא אוכל מהבית ותקעו אותי רעבה וגלמודה במאפייה בפינת הרחוב. לבסוף, כשהגיע היום שבו היה לי פרטנר מורעב לסושי, ניצלתי את השנייה שבה הוא אמר שהוא רעב ומיד התקשרתי לבצע הזמנה. לטלפון ענתה בחורה חביבה שסיפרה לנו על המנות המומלצות (מרוב התרגשות לא ממש חשבתי על מה אני הולכת להזמין). לבסוף החלטנו ללכת על אינסייד-אאוט סלמון אבוקדו ואינסייד-אאוט סלמון טמפורה בציפוי פנקו בשבילי, ושותפי לזלילה בחר באופציה הלא כשרה בעליל של קלמארי מטוגן בציפוי פנקו, ובשביל הגיוון בפה הוא הלך על מאקי טונה אדומה.

לאחר כחצי שעה קלילה (שנראתה כמו נצח באותו הזמן), הגיע השליח. שילמנו את חובנו לחברה, סגרנו בשקט בשקט את הדלת, ופתחנו את השקית החומה שנראתה כל כך פשוטה מבחוץ ולא הסגירה לרגע את כל ההנאה הטמונה בתוכה. בשנייה שפתחנו את אריזות הפלסטיק הגדולות והמרשימות, כאילו מעין חוש שישי הודיע ליתר יושבי המשרד שיש אוכל. כמעט שלא הספקנו לטעום בעצמנו וכבר נעלמו כמה עיגולים צבעוניים ומרשימים מהמגשים שהונחו לפנינו. קולות הנאה נשמעו ברקע, מה שהעלה את חמתי על כך שכולם שיחקו אותה "מה סושי עכשיו", או אמרו "לא בא לי, תודה" ופתאום הם נהנים על חשבון קיבתי המסכנה, שכבר מעל שבוע זוממת על "סושימטרי".

כאשר הגעתי כבר לרגע הטעימה הנצחי, החלטתי ללכת קודם כל על הסלמון טמפורה בציפוי פנקו. המנה, שהגיעה כתומה למדי, נראתה מושכת וייחודית. בחלקה הפנימי הסתתרו סלמון מבושל (אכן, באוכל היפני ניתן למצוא דגים שאינם בגדר נאים), גזר מבושל אף הוא ולרגע נדמה לי שהציצו ממנה גם חתיכות של פטריית שיטאקי. מבחוץ האורז היה מסודר בעיגול מושלם ומצופה בפירורי לחם יפניים, הלא הם פנקו. המנה עצמה הייתה חמה, שזהו חידוש מרענן בגדר עצמו, והטעם היה אלוהי. שנייה אחרי שטבלתי את החתיכה הראשונה בסויה, שמתי לב שפספסתי שני כלי פלסטיק שעליהם כתוב 'טריאקי', שמן הסתם מיועדים למנה הזו. התענגתי לרגע על החתיכה עם הסויה ומייד התנסיתי באותה המנה עם הטריאקי שהלם אותה אף יותר והביא אותה למקומה הנכון.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על