מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


התפריט של "שינטו" מגוון מאוד, והיו אמנם לא מעט התלבטויות בטרם הזמנה, אבל עושה רושם שעם הסושי הצלחנו (דגמנו הרבה אפשרויות לבסוף...). עכשיו יכולנו לעבור בראש שקט אל המנות הנוספות שהגיעו: 2 יחידות של ספרינג רול – אגרול צמחוני שמתאים לטבילה ברוטב צ'ילי מתוק-חריף או בחמוץ-מתוק מסורתי. האגרולים היו מעט קטנים מהרגיל, אבל למי זה הזיז אחרי כל הסושי ההוא... המשכנו עם פוג'י עוף – מנת נודלס ביצים עם נתחי עוף וירקות ברוטב סויה וצ'ילי פיקנטי, שהיתה עשירה בתוכן ובעוף, וטעימה מאוד. יקיטורי – שיפודי פרגית ברוטב טריאקי שימחו את חיכנו במיוחד, ובלי להסס עוד נותרה לנו נשימה כדי לסיים במנה הנושאת את שם המסעדה "שינטו" – נודלס ביצים בתוספת פיסות סינטה לבן, עם קרעיי בייקון וירקות, ברוטב מעודן של ג'ינג'ר וסויה, שהיתה ממש נהדרת, עשירה בטעמים (בעיקר בטעמו המעושן משהו של הבייקון) ומיוחדת במינה.

סיכמנו בהסכמה מלאה על כך ש"שינטו" היא אופציה לארוחה מלהיבה, מתגמלת, זמינה (מה זמינה? מתדפקת ממש על הדלת) ולא יקרה. נחנו. פתחנו שני כפתורים. נשמנו לרווחה. נרגענו. היינו בכיף מתמסרים לאיזו סיאסטה מתוקה, אבל עוד לא הרכבנו את המיטה... יאללה – חוזרים לעבודה.
מאת: גלי פיאלקוב
"שינטו" מגלגלת את הסושי עד אליכם
סושי, נודלס, יושינויה, יקיטורי... מלים שעושות תיאבון וחשק, ומאכלים שנמצאים, מסתבר, במרחק של הזמנה טלפונית זריזה מכם. נסו את "שינטו" מקניון עזריאלי. האוכל יגיע מהר, יענג ולא ישאיר שום חור בארנק. בתיאבון!
מסעדה: שינטו
יופיו של הטבע ביפן וגיוונן של ארבע עונות השנה היוו חלק מן הגורמים להיווצרותה של הדת היפנית המיוחדת, דת השינטו. הדת מאופיינת בטכסים הקשורים בפיוס האלים, בפולחן ובהערצת הטבע והאבות. אלי השינטו הם הקאמי. מספרם רב ביותר, והם אמורים להתגורר באתרי טבע מיוחדים ביופיים, הרים, מפלי מים, עצים, ונהרות. רוח השינטו היא אחת הסיבות החשובות שהביאו להתפתחות האסתטיקה היפנית המיוחדת.

ולא במקרה נקרא בר הסושי התל-אביבי מקניון עזריאלי "שינטו". גם ב"שינטו" הישראלית מעריכים אסתטיקה, והיא באה לידי ביטוי במראה המנות ועיצובן, בכך שב"שינטו" משתמשים בחומרים מן הטבע ומאמינים בהרמוניה, ולראייה – מנות הסושי הנהדרות.

שעת צהריים ואנחנו תקועים בדירה חדשה עמוסת ארגזים. היש זמן טוב מזה להזמנת TAKE AWAY? (אל תענו לי אפילו...) החלטנו שהכי מתאים לנו ללכת על אוכל אסייתי, דגש על יפני, דגש מובהק על סושי. טלפון זריז ל"שינטו" והמשלוח כבר בדרך. איזה יופי... אפילו צלחות לא הצטרכנו לשלוף מהארגזים. המשלוח הגיע ארוז היטב, מלווה בהמון מפיות אדומות, סכום פלסטיק שחור ואיתן, רטבים בשפע, ובעיקר הרבה מנות מדיפות ניחוחות שקראו לנו, הרעבים והתשושים: "איכלונו".

פצחנו בקומבינציית סושי שכללה: ניגירי (סלמון, אומלט, טונה, בס) ושלושה סשימי סלמון, יחד עם דניס חם בליווי טריאקי, אבוקדו, בצל ירוק במעטפת טמפורה. חוצמזה הלכנו גם על 4 יחידות סלמון אבוקדו ו-4 יחידות סלמון קריספי (טוב נו היינו זקוקים לעידוד...) הסתבר שזה היה המון המון סושי (מצוין), שהתחסל בצ'יק. יחד עם הסושי הגיעו (כראוי) וואסאבי טוב – מעין ממרח חזרת חריפה, ג'ינג'ר כבוש מעולה ורוטב סויה. הופתענו מאוד מהאיכות, הטריות והמקצועיות של הגלגול וההגשה. הרולים היו מעולים, עגלגלים, יציבים ונדיבים. חומרי הגלם טעימים ועשויים כהלכתם, נתחי הדגים גדולים ועסיסיים, והכל ממש ממש טעים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על