מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


טוב, אני מוכרחה לציין שאחרי המרקים והראשונות הללו רעבים כבר לא היינו, אבל בא לנו. אוהו כמה שבא לנו. שניצל, שזכה בתפריט לתואר 'המיוחד', התגלה כשניצל עוף ענקי ופריך, ונזלל ביחד עם הזלפת לימון על-ידי הילדה המורעבת. קציצות בקר גדולות ומצוינות, מצופות בפירורי לחם ומטוגנות, וצלי (מטמטם) מנתחי בשר בקר צלויים עם שום ובצל, עשו את דרכם חליפות אל צלחתי ואל צלחתו. הכל, אבל פשוט הכל, היה מ-ש-ו-ב-ח! אל המנות נלוו כרוב וקישואים מאודים, אורז לבן אחד-אחד, קוביות תפוחי אדמה מטוגנים (אוח כמה שזה טוב עם הרוטב של הצלי) ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות. חגיגה אמיתית בכל ביס.

השארנו קצת גם למחר. אחרי הכל, זה בדיוק האוכל הקלאסי שכשמחממים אותו בבית הוא רק מקבל עוד טוויסט נוסטלגי למטבחה של אמא. הבטחתי לילדה ולגבר שבשישי הקרוב אני מזמינה לנו טשולנט. לא משנה אם עוד לא יהיה מספיק קר. המטעמים של "סנדר" שכנעו אותנו שקר או לא – אנחנו הולכים איתם בכל מזג אוויר. ואתם? לכל מי שחובב טעמים ביתיים, פשטות וחמימות מענגת, מחירים סבירים לגמרי, ובטן מלאה מלאה, אני ממליצה – "סנדר" מספקת הנאה צרופה, ויותר.
מאת: גלי פיאלקוב
סנדר – משלוח מנות ברמות!
תבטיחו לעצמכם הבטחה: בפעם הבאה שהאוויר מתקרר, השמיים מתקדרים וטפטופי גשם ניתזים מהם, אתם מתקשרים למסעדת "סנדר" הדרום תל-אביבית ומזמינים לכם ארוחת צהריים מבושלת, ביתית וחמה. ההנאה ממש, אבל ממש, מובטחת!
מסעדה: סנדר
"סנדר" היא בר-מסעדה של אוכל יהודי מזרח אירופי. היא קיימת עוד משנת 1948, ובהתאם לכך מציעה אוכל אמיתי, עסיסי וביתי, כמו "של פעם". השף זמי שרייבר מצליח ליצוק רגש בכל מנה שהוא מפיק תחת ידיו, ולהעניק לה את ה'משהו' המסוים הזה שאין להגדיר במלים, אבל שעושה בבטן הרגשה שחזרת הביתה. על כל המנות ניכר שהן עטופות בהשקעה ואהבה, ממש כמו במטבח של אמא, או אם תרצו – של סבתא.

הזמנו משלוח, שהגיע קל מהרה ארוז היטב ועדיין חם. כל המנות נעשו באותו יום, והיו פשוט מלבבות. פתחנו בכבד קצוץ, שעליו נכתב בתפריט שהוא 'הכי טוב בעיר'. זה נכון שבתל-אביב יש מספר מסעדות שעומדות על אותה משבצת המכונה 'אוכל יהודי מזרח אירופאי', ושהתחרות קשה, אבל בחיי שעלי הכבד הקצוץ בהחלט הותיר את הרושם שיש לו מיקום עליון ביותר בין מתחריו. מדובר בכבד קצוץ גס, שאפשר להבחין בטקסטורה שלו בקרעי הכבד, בביצים הקשות ובבצל המטוגן היטב. הוא מענג את הלשון ונטרף צ'יק צ'ק עם לחם טרי. מנה ראשונה נוספת שדגמנו היתה סלט ביצים – ביצים קשות, בצל קצוץ ומעט מיונז. בדיוק כמו שצריך, וטעים מאוד. גם הטחינה מתוצרת ביתית מיוחדת שכנעה. היא היתה נוזלית מעט, נטולת פטרוזיליה, ועשירה בטעמים. אחח... איזו התחלה.

המשכנו עם מרקים: מרק עוף צח עם אטריות היה, כדרכו של מרק עוף צח ואף יותר מזה, משובח. בסוד אגלה לכם שעבורי מרק עוף הוא הוא טעם החיים. פשוט כך. מרק אפונה סמיך עם פלחי תפוחי אדמה היה טוב מאוד אף הוא. מנת קרעפלך דקיקים ומטוגנים במלית בשר נימוחה, מלווים בהמון המון בצל מטוגן משובח, התגלתה אף היא כמעדן בעל איכויות עדינות ומשובבות לבב. חמוצים ביתיים מוצלחים – כרוב ומלפפון – הוסיפו ארומה נכונה לצד המנות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על