מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


התקשרנו לומר לפיליפ תודה (ובעצם גם להזמין עוד, כי היינו עדיין די רעבים. משפחתית אחת לשלושה אנשים פלוס כלב זה לא מספיק). עדי התעקשה לדבר איתו כדי לתרגל את הצרפתית שלה (שהיא זוכרת דווקא לא רע יחסית למי שלמדה פעם בתיכון). עדי ביקשה ממנו שישלח לנו הפתעה משלו, פיצה מיוחדת שהוא אוהב וממליץ עליה. בנוסף, שמעה עדי מפיליפ את הסיפור שלו ושל "פיצה פיאנו": פיליפ הוא מוסיקאי שגדל בעיירה קטנה בהרי האלפים הצרפתיים. את אהבתו הגדולה למוסיקה וטבע הביא לפיצרייה הקטנה הסמוכה לשכונת נווה צדק בתל אביב. את אומנות הכנת הפיצה רכש אצל השף האיטלקי לומבארדי, שלימד אותו את עקרונות התפיחה האיטית המקנה לבצק את מרקמו הקריספי והעדין.

פיליפ בוחר את מרכיבי הפיצה בקפידה רבה. הוא משתמש בקמח איטלקי בדרגת ניפוי גבוהה, ברוטב מעגבניות שמש איטלקיות בעלות טעם מתקתק, בגבינת מוצרלה בדרגות מליחות שונות ובירקות טריים מן השוק הסמוך. פיליפ האדיב סיפר לעדי כי בקרוב יתפתח המקום עוד ויוסיף מוצרים חדשים להיצע המגוון.

ומילקי? ובכן, למרות שהתנפלנו על הפיצה הנוספת שהגיעה (פיצה אוריינטאלית מצויינת, שכללה בין השאר רוטב עגבניות, נקניקיות מרגז, בצל, פלפל קלוי חריף, שקדים קלויים, מוצרלה ועוד מרכיבים), דאגנו שגם הכלבלב יקבל את הצ'ופרים שהובטחו לו. מגיע לו. וגם מילקי מצטרף לדעתנו כי הפיצה שווה וטובה מאוד – חוויה שלא פוגשים כל יום.
מאת: תומר שי
הפיצה על פי פיליפ
השליח של "פיצה פיאנו" הביא עימו פיצה משפחתית טרייה, חמה ומיוחדת, שהשביעה 3 חברים רעבים ושיגעה בניחוחה גם את מילקי. פיליפ, אמן הפיצות, שלח לנו כמה מהטעמים המיוחדים שהוא רוקח בפיצרייה הקטנה ליד שוק הכרמל (פיצת 4 גבינות, פיצה אוריינטאלית) - ואנחנו נהנינו ונענינו ברצון
היינו שלושה חברים בערב קר וגשום. מילקי הכלב התכרבל על הספה. ולנו קר ורעבים ולמי יש כוח לקום למקרר כדי לראות שאין בו כלום. עדי אמרה אולי נזמין משהו. גלעד אמר יש פיצה חבל על הזמן אתם חייבים לנסות. אני לא אמרתי כלום. האצבעות כבר צלצלו: "פיצה פיאנו שלום", ענה קול במבטא צרפתי מבשר טובות.

והשיחה זרמה. קוראים לו פיליפ, לאיש שענה. אמן פיצות של ממש הוא פיליפ, האיש שמאחורי "פיצה פיאנו" על תפריטה הייחודי וטעמיה הרבים, אותם פירט באוזניי בסבלנות. הוא סיפר לי על תנור הפיצה האיטלקי שלו, שעובד על בעירת עץ ומעניק לפיצה טעם וניחוח. לצד הטעמים הקלאסיים (פיצה, פיצה ביאנקה), פיליפ מציע שילובים מיוחדים משלו, שכולם נשמעו שווים בדיקה. הסכמנו בינינו אחרי התלבטות על הזמנת פיצה משפחתית, שתחולק לחצי אחד קלאסי (תוספת פטריות) וחצי שני "ניסיוני", כשלהמלצת פיליפ הנאמן הלכנו על "4 גבינות" שהוא רוקח בתנור הקסמים שלו.

מחכים. העברנו את הזמן במשחק עם מילקי, הכלב הכי חמוד שרק תוכלו לדמיין, והבטחנו לו בחצי פה שגם הוא ייהנה מהמשלוח שבדרך. והנה צלצול בדלת: הפיצה הגיעה!

זמן ההגעה של השליח היה סביר בהחלט ליום גשם חורפי שכזה, והטעם - טוב מאוד לדעת כל החברים. פיצת 4 הגבינות היתה מצוינת והמחישה את הייחוד של מקום שמשקיע בפיתוח והתמחות בטעמים שלא תפגשו במקום אחר (אם כי מדובר בעניין של טעם – יש מי שיעדיף את הטעמים המוכרים יותר). חצי המגש עם הטעם הקלאסי - הפטריות – נאכל בתאווה. מבחינתנו, הוא היה טוב יותר מכמה וכמה שמות ידועים של פיצריות. לסיכום ראשוני: מדובר בפיצה ייחודית בטעמיה ובשילובים שבה, עם טעם ביתי ולא תעשייתי, חמה, טעימה ומשביעה למדיי. מרגישים את ההשקעה הרבה, והקצוות אף הם טעימים מאוד (מבחן חשוב לכל פיצה טובה באמת).

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על