מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


המשכנו עם סובה ים ים ברוטב זיקי (הייתי חייב להכניס את השמות האלו) – רצועות פרגית עם אטריות ביצים ברוטב חריף עדין של צ'ילי, טחינה, מיסו ושמן זית – זו מנה שמתאימה לכל אחד שיודע מה טוב לו. אולי כאן זה מקום טוב להזהיר – אם אתם מהטיפוסים שאוהבים משלוחים שמגיעים עם מנות קטנות ושאליהם נלווית גם תחושת רעב, "מיאקו" איננה המקום הנכון להזמין ממנו בשבילכם. כי בשלב הזה שלפנו מהשקיות מגש סושי עצום ועליו: סשימי נרטו, קינומארו, מייאקו רינבו ופוטומאקי, ובמרכז הכל דרקון האש – סלמון, טונה, ילוו טייל, מלפפון, קוויאר ביצי סלמון, אצות, עם אורז בלי אורז, כל קומבינציה שאתם רק יכולים לדמיין! כמו שאמרתי, אני לא מבין גדול בסושי, אבל אני כן מבין קצת באיכות, וחברים – זה היה טוב!

חושבים שהפסקנו? השתגעתם... ניקוקושי ואנטריקוטקושי – שיפודי אנטריקוט ופילה בקר – המתינו לנו בשמחה בין האריזות והיו נפלאים. הם שחתמו את האירוע. שאנחנו יכולים לחתום עליו כחוויה קולינארית משובחת כי "מיאקו" הוא המקום הנכון למצוא בו (ולהזמין ממנו) אוכל יפאני, כשר, במחירים סבירים ועם הוודאות שמדובר בהנאה נפלאה לחיך ולנשמה.
מאת: מערכת ROL
שליחות קטלנית 2
משלוח שתזמינו מ"מיאקו" – היפאנית הכשרה מרמת-גן – יביא אליכם בזריזות את כל הטוב שבמסעדה: ארוחה טעימה, ייחודית ומפנקת במחירים סבירים ובמהירות
שעת ערב מאוחרת. בן זוגי החליט שחשקה נפשו בלביבה, אבל תפוח האדמה שהיה במטבח כבר הקים מאחז כל כך טוב, וכמו שכולנו יודעים, לעקור ישובים זה עסק מלוכלך – אז החלטנו לאכול יפאני (האוכל לא האדם). שואלים את עצמכם מה הקשר – גם אנחנו. סקירת אינטרנט קלה העלתה בחיקנו את אתרה של "מיאקו", מסעדה יפאנית כשרה. הרמתי גבה (הייתי מרים שתיים לו היו לי). כשר ויפאני – סוג של אוקסימורון (אהה איזו מילה, גאון אני אומר לכם). אבל למזלי הגדול בן זוגי התעקש ובזכותו (כן, כן, זו חנופה. מה לעשות – תורי לעשות כלים) החלטנו ללכת על זה. בשלב הזה הרמתי טלפון.

"מיאקו" היא, אם כן, מסעדה יפאנית, והיא שוכנת במרכזו של אזור הבורסה של רמת-גן. אם למסעדות היה אופי כמו לאנשים (מה שלא רחוק מהמציאות, אם תשאלו אותי) "מיאקו" הייתה איש עסקים ממולח וחריף (הכוונה לשנון, לא לבחור עם ריח של עבאדי בצ'ילי חריף). הזמנה מ"מיאקו" יכולה להתבצע מהתפריט הרגיל של המסעדה ומחיריה זהים למה שמפורסם בו.

זמן קצר לאחר שהזמנו התדפק על דלתנו שליח חרוץ עם שלל מטעמי "מיאקו". ראשית עשה את דרכו אלינו סלט אצות היזיקי ו-וואקמה, יחד עם נבטים, עגבניות שרי וחתיכות טונה וסלומון זרועות מלח גס בעדינות. זו בהחלט המנה להתחיל איתה. תופסת את תשומת הלב, מעוררת את כל החושים שלך, ומצליחה בכל זאת לשמור אותך ערני להמשך (ממש כמו בחורה ישראלית, או בחור –לא רוצה להכעיס איזו פמיניסטית במדי נהג משאית). המשכנו עם מרק אטריות ראמן פטריות שיטאקי וירקות שורש (איזה שמות היפאנים האלו ממצאים... אבל אתן להם קרדיט – לא משנה איך קוראים לזה – זה טעים) שאפילו לא נזקק לחימום נוסף. הבאות בתור היו פרוסות סלמון צרוב, מעוטרות אצת וואקמי, יחד עם פרוסות לימון דקות טבולות ברוטב חרדל, יין וג'ינג'ר. זו בהחלט אחת המנות היותר מרשימות, אך אלו בינינו שאינם בקיאים גדולים במטבח היפאני (כן אני מדבר על עצמי), אולי כדאי שינסו מנות קצת פחות מתוחכמות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על