מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 24.10.2017


על אף הפיתויים והפזילה למנות ראשונות נוספות, החלטנו "להסתפק" באלו והמשכנו עם עיקריות. לופ סלמון – אטריות ביצים עם נתחי סלמון, שום, שמיר, בצל וג'ינג'ר ברוטב טריאקי – התגלתה כמנה מתקתקה, הודות לרוטב הטריאקי, שהג'ינג'ר הוסיף לה פיקנטיות אקזוטית, ושבשר הסלמון שכיכב בה היה מבסוט מעצמו ומשלל הירקות שחיפו עליו.

מנת אורז עוף כרישה ובוטנים הכילה אורז מאודה עם נתחי עוף, בצל ירוק, בצל, גמבה, כרישה ובוטנים ברוטב חמוץ-מתוק חריף. המנה היתה טובה, והשתייכה לזן המתוק-חמוץ-סמיך. הכרישה היתה פריכה, הודות להקפצה הקצרצרה ששמרה לבטח על ערכיה הבריאים של הנ"ל. העוף היה מצופה בנדיבות ברוטב, והאורז ספג אותו נאמנה. טעים מאוד! כאן המקום לציין את גודלן של המנות; גם הסלמון המבסוט וגם הכרישה העופית היו מנות עצומות בגודלן ובנדיבותן. אז אין ספק שכשבא לכם על תאילנדי ואי-אפשר שתצאו מומלץ ורצוי שתרימו טלפון ל"לופ". התגמול המענג כבר בדרך!
מאת: יעל רייף
לופ נודלס – תאילנד אצלך בבית!
חושבים שתאילנד לחה, זרה וצפופה מדי עבורכם, אבל אוהבים את האוכל? ובכן הנה בשורה: מסעדת "לופ נודלס" דואגת לכך שמאכלים תאילנדיים מצוינים מגיעים עד אליכם הביתה. נהדר.
אף פעם לא הבנתי מה מוצאים כולם בתאילנד הדביקה והלחה. מדוע מתלהבים כולם מהאיים מוכי האקלים הטרופי. חופים לבנים וים כחול? נו, את זה אפשר למצוא גם ביוון. פירות טרופיים? נסו בסופר הקרוב למקום מגוריכם. הדברים היחידים שהיו גורמים לי אולי, לו הייתי חסינת לחות וערסים, לפקוד את האיים, זו הבננה לוטי התאילנדית וה"פלייד לייס" – אותו אורז מטוגן שאת שמו מתקשים כל כך המקומיים להגות. למזלי מדי פעם אפשר למצוא טעימה של תאילנד שמגיעה ממש עד הבית, ואחת כזו, טעימה במיוחד, הזדמנה לי לאחרונה.

לכן כשהשתלטה עלי שוב חיבתי העמוקה, או יותר נכון אהבתי העזה, לטעם אקזוטי החלטתי לעשות מעשה. וכך, תוך דקתיים נבחרה התאילנדית הבן-יהודית, "לופ נודלס", כיעד למשלוח שאזמין. "לופ נודלס" מציעה אוכל אסיאתי, על שלל ניחוחותיו וטעמיו האקזוטיים, עם טוויסטים מעניינים, כגון המנה שהזמנו כפתיח – שרימפס מצופים בפנקו – אותם פירורי לחם יפניים פריכים במיוחד, ברוטב אבוקדו, כוסברה ומיסו. מנה מעניינת היוצרת משחק של טעמים מנוגדים; הטעם העדין של השרימפס מול טעמה מלא הנוכחות של הכוסברה המתבלת את האבוקדו ומליחות המיסו. מנה שבהחלט מעוררת את החיך.

כמנה ראשונה נוספת הזמנו ססמי נודלס – אטריות ביצים ברוטב חמאת בוטנים וטחינה, שומשום שחור וכוסברה – מנה קיצית, קרירה וטעימה. על אף השילוב המוזר, לכאורה, הטעמים משתלבים היטב. המלפפונים והגזר מוסיפים פריכות מעניינת למנה, והרוטב השומשומי של חמאת הבוטנים והטחינה, מעדן את כל העסק. ומאחר שאטרף פחמימות תקפני לאחרונה, הזמנתי גם גיוזה – שני כיסוני בצק ממולאים בעוף, בצל ירוק וכרוב, מאודים ומטוגנים, המוגשים עם רוטב סויה, שמן סומסום וג'ינג'ר. הבצק טופל כהלכה והיה רך מבפנים, אך פריך בעדינות מבחוץ. הוא ניחן בטעם מעודן במיוחד, בניגוד גמור לרוטב התוקפני-חיובי שליווה את המנה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על