מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


טוב, שאלתם מה הזמנו אז הגיע הזמן לענות: טרין חצילים – הלא היא עוגת חציל, עם גבינות, פסטו ועגבניות מיובשות; וגם סלט עוף, שהכיל נתחי עוף בטנדורי והדרים על מצע עלים ירוקים, עגבניות, בצל, גרעינים ושומשום; וגם סלט קייצי עם עלי בייבי, גבינת פטה, בצל סגול ופרי העונה בוויניגרט מלון; וגם שתיים-עשרה יחידות של מנה בשם כנפי עוף אינדיאנים – כנפי עוף פריכות בזיגוג של רוטב צ'ילי, חמאה ושומשום. ואלו היו הראשונות (!) שבחרנו. נשמע קצת מופרך אך למרות גודלן של המנות הן התחסלו בשנייה, והאמת היא שאין לנו שום יכולת לסכם מה היה טעים יותר ולמה. זה פשוט היה מעולה וטרי ונימוח ומצוין! וזה בדיוק מה שהתאים לנו לפתיחת סעודת השחיתות שלנו.

ניגבנו ידיים ופתחנו את יתר הקופסאות שהצפינו בתוכן את העיקריות: שניצל וינאי לדודה, עשוי עגל כמו שצריך וטעים להפליא, ולצידו פירה משובח. לאשה – מנה בשם דונר אנגוס, שהיא בעצם 300 גרם בשר חתוך דק, בלוויית עגבנייה בגריל וטחינה, המוגש עם אורז וסלט עשבי תיבול ובצל. לי – המבורגר סופר-סופר איכותי, שמייצרים ב"קויאה" מאנטריקוט מיושן והוא מגיע על לחמנייה עם חסה, עגבנייה, בצל, מלפפון חמוץ, וצ'יפס, ואני הוספתי לו חזה אווז מעושן וחמאת עשבי תיבול. יאללה חיים רק פעם אחת! ושלומי? מה איתו? שלומי הזמין לו בלי להסס מנה מקסיקנית מעורבת של אנטריקוט ועוף על מצע פלפלים פיקנטי בליווי מטבלים וטורטיות. סי סניור!

הסלון הפך שקט, מלבד קולות מצמוץ ולעיסה, בליעה וכרסום ואנחות נחת. צחוקם של הילדים נשמע מהחדר השני, כששרק ופיונה ממלאים את תפקיד השמרטף בצורה מופתית. שלווה. ורק צליל מיותר, אך בלתי נמנע, של שיהוק מבית היצור של שלומי-דודים-מהמושב-בע"מ הפר את ההרמוניה, אבל סלחנו לו. אחרי הכל אלמלא המח היצירתי של אשתו לא היינו זוכים לארוחה כל-כך מעולה. נכון ציפי?

* שירותי המשלוחים של "קויאה" ניתנים בימים א'-ה' בין השעות 11:30-15:30 וכן בין השעות 17:00-22:00, ובשבת מצאת השבת עד 22:00. המשלוחים בסניף קיסריה מסופקים על-ידי "גברת עם סלים" (חברת משלוחים ) ועולים 15 ₪. האזור אליו הם מגיעים משתרע מזיכרון דרך יישובי אלונה עד לפרדס חנה וקיסריה. בסניף משמר השרון עלות המשלוחים היא 10 ₪ – וניתן ליהנות מהם מצומת עמק חפר עד צומת פרדסייה.
מאת: רען בן-לורי
לפנק אתכם - זה השליחות שלהם
הכל אני יכול בחופש הגדול – לנפוש בכפר, ומצוין לאכול. ותודה ל"קויאה" על תפריט עשיר, בשר איכותי במיוחד ושירות משלוחים זריז ומוקפד
מסעדה: קויאה
חופש גדול. כיף לילדים ורק חצי כיף למבוגרים שבחבורה, שחייבים לשעשע את הטף תוך שהם כורעים תחת החום הרצחני. אז נמאס לנו והחלטנו לעשות מעשה – לקחנו יומיים חופש, ארזנו ת'משפחה, שכנענו (בקלות) את הדודה והדוד ובני הדודים לנפוש ולבלות מעט בחברתנו, והגענו לביקור במושב היפה שלהם – כפר מונש. ביקור? התנחלות. כולל הרבה מים על הדשא, בריכה, סרטים בדי.וי.די והמון פיצוחים ופירות. ובכלל – רעב שאין לו קץ השתלט עלינו, ושיאו הגיח בסביבות 9 בערב, אחרי שהילדים גמרו לזלול את הנקניקיות בלחמנייה ולנו התחילה לדגדג בבטנים תאווה לאוכל. אוכל אוכל! ורצוי בשר.

אז הדודה חייכה בשמחת ניצחון ואמרה לדוד: "הלו שלומי, בוא נזמין המבורגרים מקויאה! כבר כמעט שבוע שהם לא שמעו מאיתנו". למשמע השם המעניין ניצתה סקרנותנו הטבעית, בעוד שלצלילי המלה "המבורגרים" נדלקנו בצורה קשה. לא חלפו דקותיים ואתר האינטרנט של "קויאה" פיאר את צג המחשב של הדוד שלומי, ששפשף את בטנו בעודו גולש ישירות לתפריט המשלוחים המפתה. או יה!

"אנחנו יודעים בדיוק מה בא לנו. נכון ציפי?", נהם שלומי מתחת לשפם שאין לו, "תסתכלו, תסתכלו ותבחרו אתם, אפילו שבת'כלס הכל מצוין. נכון ציפי?" אז הסתכלנו (הסתכלנו) ונכנסנו לברוך לא קטן של התלבטויות, שהסתיימו בהמלצה חמה של ציפי (נכון ציפי?)

מה הזמנו? מיד נפרוט פה את מרכיבי המשלוח, אבל הרשו לנו להביא כלשונם את הסבריו של הדוד שלומי בעניין המקום שממנו עמדה להתגעש עלינו ארוחת הערב המאוחרת והמשמחת. "קויאה משמר השרון ואחותה הבוגרת קויאה קיסריה", סיפר הדוד, "הן מסעדות דיינר מדליקות עם אוכל מלבב שעושה חם בבטן וטוב על הלב. יש מנות ראשונות מצוינות, שמאימות גם לקיץ וגם לחורף ויש בעיקר עיקריות של בשר שאין איתן אפס". הדוד גם סיפר שהם מרבים לפקוד את המסעדה, שכיף לשבת בה, ושהשירות רציני ונעים, אבל אם כבר נמצאים בבית ואין חשק לנטוש את המזגן – "קויאה" מביאה הכל עד אליך וזה תענוג גדול. ותאמינו או לא אבל עד שהדוד סיים להלל, כבר דפק בדלת שליח חסון* עם שלל שקיות קרטון, וניחוח מופלא שהתפשט בן-רגע בכל החדר. "האוכל כבר כאן", בישרה ציפי, והחגיגה החלה.

מהאריזות המוקפדות נשלפו חיש קל קופסאות הפלסטיק המיוחדות של "קויאה" (שהדודה הסבירה שהן ניתנות לחימום במיקרוגל ולהקפאה, וכן לשימוש חוזר ולמחזור), סכו"ם איכותי, מגבונים לחים, מפיות טישו, ואפילו קיסמים. אין ספק שב"קויאה" חושבים גם על הפרטים הקטנים. לכל העניין התווספו שלל רטבים (מיונז וקטשופ וכל רוטב אחר שקיים בתפריט, שביקשנו ו"קויאה" לא היססו להוסיף). וגולת הכותרת: אוכל!

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על