מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


הזמנתי לראשונות פשוט את המנות המתבקשות והמובנות מאליהן: כבד קצוץ עם בצל מטוגן וכמובן גם מרק קרפלך, חמוצים ביתיים וחזרת. המנות היו נפלאות. שלוב הכבד עם החזרת היה מעולה. הכבד היה כל כך טוב, שהעדפנו אפילו לאכול אותו לא לחם או חזרת, פשוט לאכול עם כפית. מעדן. פשטות ואיכות כבר אמרתי? מרק הקניידלך ניחם ושימח את בטננו המקרקרות. אוי התחלה טובה ומנחמת מפולניה האמיתית!
בעיקריות הזמנו מכל הבא ליד: וורניקס – קרפלך מטוגן ממולא תפוחי אדמה, טעים כל כך שזה ממכר. קרפלך ממולא בשר – שהיה תענוג אמיתי לחיך. גולש מסורתי עם נתחי בשר נימוחים ועסיסיים – תבשיל מומלץ לכל הדעות! וגם שניצל מרגש. ואם אתם לא מבינים מה כבר יכול להיות מיוחד ולרגש בשניצל, זה סימן מובהק שלא אכלתם עדיין מהשניצל של "קיטון". אוי זו חוויה! לא להאמין ששניצל יכול להיות כל כך טעים. מה סוד הקסם של השניצל? "זה פשוט היד שלנו", ענתה לנו פעם מלצרית מקסימה אחת העובדת במסעדה כשתהינו בפניה על ההפתעה. ומדובר באמת רבותיי בנגיעות שמרקיעות שחקים. טעם אגדי במנה בסיסית – ממש אומנות. לא סתם "קיטון" קיימת כבר 66 שנה.

לצד העיקריות הגיעו גם התוספות המסורתיות: חמין, כרוב מבושל וצימס. אני, שנמנעת בדרך כלל מחמין, לא יכולתי להישאר אדישה – חמין היה מדהים, אפילו לא כבד מידי. פשוט תבשיל טעים. ולאחר הזלילה הגדולה הצימס היה המנה הנכונה בזמן הנכון. מי חשב שגזר מתוק יכול להיות כל כך נחוץ? לקינוח, אחרי ההתרגשות, נהנינו משטרודל התפוחים המעולה ומהקומפוט היהודי המתקתק והנהדר של "קיטון". היה לנו ברור שעוד נחזור להזמין מ"קיטון" ולהגיע אל המקום במשך שנים רבות וטובות, כי מה שטוב לרובינא ולאלכסנדר פן – טוב גם לנו!
מאת: מערכת ROL
האוסקר הישראלי
מסעדת "קיטון", המגישה כבר משנת 1945 מאכלים יהודיים-אירופאים מושקעים ונהדרים, היא בדיוק מה שצריך כשהחורף מתחיל להגיח. המשלוח שהגיע עם ניחוחות מבית סבתא חימם קודם את הלב ולבסוף את הבטן
מסעדה: קיטון
"קיטון" – אפילו שמה של המסעדה המקסימה התל-אביבית הזו מלא נוסטלגיה. קיטון משמעו 'תא קטן' בעברית יפה. עברית של פעם. ואת השם העניק למסעדה המשורר אלכסנדר פן שנהג לסעוד בה את נפשו. מה שאכל פן היה אוכל יהודי אותנטי שמוצאו מאירופה, ואת אותו אוכל עצמו ממשיכים להגיש ב"קיטון" לאורחי המקום, הרעבים וצמאים לנתח נוסטלגיה מנחם ומשמח בדמות מרק עוף, טשולנט ויתר התענוגות הקשורים לסגנון אוכל זה.

אם לא תוכלו להגיע בעצמכם אליה, תשמח "קיטון" לשלוח אליכם קופסאות עמוסות בכל טוב מחמם לב ובטן.
בצהרי יום שישי אחד נתקפתי חשק לאוכל של סבתא. ידעתי מראש שאם אתחיל לבשל אעמוד במטבח כל היום והתוצאה תהיה לא ממש מלהיבה, אז במקום לבשל החלטתי פשוט להזמין. מאיפה? מ"קיטון" כמובן. כי ל"קיטון" טעמים שנשמרים כבר מעל 66 שנים, ורק שם יודעים באמת לספק אוכל אותנטי כמו של פעם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על