מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


לראשונות נשנשנו כבד קצוץ עם הרבה בצל מטוגן, שטעמו החזיר אותי באחת אל בית סבתא, ושימח את לבי, וסלט ביצים טעים ופשוט. כרוב ממולא בהרבה בשר טחון משובח ומעט אורז, היה מעולה. עלה הכרוב שעטף את הבשר ספג את טעמי רוטב העגבניות הנלווה, והיה מתקתק-חמצמץ כראוי. שילוב הטעמים – משגע. מנת וורניקס מטוגנים, שהם למעשה (שוב) כיסונים גדולים וממולאים בתפו"א, גם היא בתוספת בצל מטוגן, היתה מהנה ביותר. התחלנו להתמלא עוד בטרם הגענו לעיקריות.

צמד קציצות בקר דשנות וגדולות, מטוגנות ושרויות ברוטב המבוסס על ציר בקר היו נהדרות, וליווינו אותן בתוספות שונות שאף אחת מהן לא הכזיבה – אורז לבן, פירה תפוחי אדמה, כוסמת מבושלת, צימעס (גזר מתוק עם צימוקים)... פשוט וטעים.

על ארבע הגענו אל הטשולנט המהביל והמדיף ריחות מופלאים. הוא היה טשולנט עשוי כהלכתו, שבושל שעות ארוכות (סביר להניח שבמשך כל הלילה) וכלל תפוחי אדמה, שעועית, קישקע ומספר פרוסות בשר בקר בעלות אופי של צלי. הכל היה פשוט מושלם. מה לעשות – האוכל הזה פשוט הורס אותי ברכות... נוסטלגיה קוראים לזה, חוששתני, אבל כבר מזמן הפסקתי להלקות את עצמי על כך, ובחרתי להתמסר ולהתרפק.

משלוחים מ"קיטון" אפשר לבצע דרך החברות "קנגרו" ו"טוק טוק".
מאת: גלי פיאלקוב
"קיטון" – טעם של פעם בניחוח נוסטלגי מענג
עדיין לא חורף, ויש מי שיאמרו שמעט מוקדם מדי למאכלי קדירה מהבילים, מרקים מבעבעים ומני תבשילים מחממי בטן – שיאמרו! האוכל של "קיטון" מחזיר אותנו לבית סבתא ולבית אמא ולימים של תמימות מלבבת – והוא נמצא במרחק שיחת טלפון קטנה מכם.
מסעדה: קיטון
לפני הרבה הרבה שנים, בצהריי שבת סגרירי מאוד, התכנסו בביתנו באופן ספונטאני מקבץ מחבריהם של הוריי. זוג אחד חזר מסיור חורפי בחוף הים הגועש, זוג שני תכנן נסיעה לביקור הסבא והסבתא בצפון והגשם הבריח אותו עד אלינו, וזוג שלישי סתם קפץ לבקר. הוריי החווירו קלות, כינסו מועצת מוחות במטבח, ובנוגע לסוגיה הבוערת – במה יאכילו כל כך הרבה פיות לארוחת הצהריים – החליטו פה אחד: אין ברירה, שרגא ייסע ל"קיטון" להביא טשולנט. לנסיעה ההיא אל המסעדה הקטנטנה בצפון דיזנגוף הצטרפתי אני, ומאז לא פסקתי לאכול שם, ב"קיטון".

מסעדת "קיטון" מגישה לאורחיה, כבר מזה 45 שנה, אוכל יהודי-אירופאי מצוין. גולת הכותרת היא, אולי, הטשולנט (חמין) עם הקישקע (מעי ממולא) והבשר, המופלאים, אבל גם המנות האחרות ב"קיטון" מצטיינות בארומה ביתית וב'טעם של פעם', למרות שאין עוררין על טריותם. למאכלי המסעדה, המבושלים וה"כבדים" משהו, יש קונוטציה מיידית לאוכל חורף, אבל אצלי הם ברוכים תמיד. ולכן, בעיצומו של יום קיצי ולח הרמתי את הטלפון, ובלי לחשוב פעמיים הזמנתי עבורי ועבור ליהי, בתי, ממיטב מטעמי "קיטון" הוותיקים.

השליח התייצב כעבור זמן קצר בכניסה לביתי, ובידיו מגוון קופסאות בגדלים שונים, שהדיפו ניחוחות מעלפים. ליהי אמרה: "נו כבר אמא, אני גוססת", כהרגלה כשהיא מריחה אוכל ביתי בסביבה, ומיד פרשתי את הכבודה על השולחן והתחלנו להתענג. ממש כך.

פתחנו במרק העוף הצח, המסורתי והקלאסי, שפשוט אי אפשר בלעדיו. ליהי אכלה מרק עם קניידלעך (כופתאות מקמח מצה) ואני מרק עם קרפלעך (כיסוי בצק ממולאים בבשר). בחורף מציעים בתפריט של "קיטון", כמובן, עוד מבחר מרקים נוספים, אבל האמת היא שעבורנו מרק העוף עשה את העבודה, ובגדול. הוא היה עשיר בטעמים וניחוח ושימח את החיך, כולל התוספות השונות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על