מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


המנה העיקרית הראשונה שהחלטנו לפתוח הייתה עוף השף בקשיו. מנה מעולה, שחוסלה כמעט ללא עזרתה של מנת האורז המתלווה אליו - שהייתה טובה לכשעצמה - אך העוף תפס את תשומת הלב. מנה עשירה בירקות, כגון אפונה, גזר, בצל וקשיו, שרקמו שילוב מנצח. המנה מלאת הטעם והארומה הזו חוסלה תוך 5 דקות!!!

עייפות ומרוצות הכרזנו על שובע. אך בקצה השולחן קרצה לנו עוד מנה, ששכחנו לפתוח עקב התנפלות יתר על השאר. שכחנו לפתוח את הבקר בקארי תאילנדי (בחלב קוקוס). באופן מסורתי, אני לא חובבת בקר מושבעת. גם הפעם, בתחילה, השילוב עם קארי וחלב קוקוס לא נראה לי כזה מוצלח.

ובכן, "יקאוזה" שוב מפתיעה!!! ראשית, המנה עשירת למראה. הבקר במנה חתוך חתיכות קטנות ומזמינות, שוחות ברוטב אדמדם בשילוב פלפלים, בזיליקום, אפונה ובצל. זה נראה ממש מעניין והייתי פשוט חייבת לטעום. ביס אחד ו-"וואו", והנה ביטלתי את הכרזת השובע הנמהרת עליה הכרזתי קודם. שילוב חלב הקוקוס והקארי היו מהשילובים היותר טעמים שטעמתי בחיי ויצרו רוטב מעודן וקרמי, טיפה מתקתק, עם תיבול מדוייק. חתיכות האנטרקוט היו רכות ולא דרשו חיתוך נוסף. מהר התנפלנו על המנה, לא יכולות להימנע מלטבול שוב ברוטב האדום-אדום הזה את בשר הראוי לשבח. חברתי המתפטרת דאגה לתת לחובבת הסושי מהמשרד ממול טעימות מהמנה. אבל לא הרשתי לה הרבה, בשביל להשאיר לי קצת מהטעם הזה גם למחר... כל שנשאר לי זה להתרווח על כסא המנהלים שלקחתי מהבוס ולברך את "יאקוזה" ואת הטעמים הנפלאים במנות, אותן אני עדיין מנסה לשחזר עד היום.
מאת: אודליה צדוק
משלוח קטלני מיאקוזה
טעמים וריחות אותנטיים של אסיה הציפו את המשרד, אליו הזמנו משלוח עסיסי מ"יאקוזה" התל אביבית, סושי בר ובר-מסעדה יפני, סיני ותאילנדי. חוויית האכילה היתה ממש כמו במסעדה: מהגיוזות כמנות ראשונות והסושי, ועד עיקריות העוף בקשיו והבקר בקארי. משלוח חם, טעים, משביע ומומלץ!
עוד צהריים במשרדי האפור. מחפשת איך לחגוג את התפטרותה האמיצה של חברתי למשרד. הפעם החלטנו לחגוג בצהריים של שחיתות, תוך ויתור על הארוחה הרגילה של ספוג בטעם שניצל/קציצה/חזה עוף (מחבילות קפואות ששוכבות במקפיא במשרד). הפעם מגיע לנו לאכול טוב. אבל ממש-ממש טוב. החלטנו לצלצל ל"יאקוזה", להזמין משלוח ולאפיין את ארוחת הצהריים ברוח אסייתית. לימים, הסתבר שזו הייתה החלטה קולינארית מהמשובחות שקיבלתי.

לטלפון ענה יואב, שגילה אדיבות והתעניין בחן רב בחוש הטעם שלי וברמת שמירת הכשרות (די נדיר למוסד תל אביבי כ"יאקוזה" – ממש הפתיע). הזמנו מכל הבא ליד ולסוף התיישבנו מורעבות לאכול. המנות במשלוח וב-take away מגיעות בתוך כלי פלסטיק חד פעמיים מנוילנים, לכן בפתיחת המנה עולה ממנה ענן אדים מהביל וריחני – ממש כמו לשבת במסעדה עצמה.

כמנות ראשונות הזמנו גיוזות – כופתאות בצק ממולאות בשר וירקות שבושלו באידוי. זו פעם ראשונה שטעמתי כאלה. הגיוזות השמנמנות היו מנה ראשונה למופת. הבצק הדק היה טעים, רך, לח והשתלב טוב עם המילוי הבשרני. עם זאת, המילוי לא היה כבד במיוחד. מנה ראשונה פותחת תיאבון ומפתיעה כהלכה.

מנה ראשונה נוספת, שזכתה לתשבחות רבות, כוללת ארבעה סוגי סושי-מאקי שהגיעו בשלל טעמים: סלמון ואבוקדו בחוץ, אנטיאס ובצל ירוק, טונה פיקנטית וירקות וסלמון בטריאקי. ארבע המנות ערבו לחיכי מאוד והיו עשירות טעם. לא יכולתי לשמור על סוד הסושי בעודי במשרד, וקראתי לאלופת הסושי של משרדנו לחבור אליי ואל כל הטעמים המופלאים הללו. תוך דקות, מלא גם פיה אין ספור תשבחות לנפלאות הסושי. יש לציין, שכל המנות גילו עמידות מפירוק אל מול השלומפריות שלי (שלא כסושים אחרים בהם נתקלתי).

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על