מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017
הפטריות הבשרניות ועד הרכב הרוטב.

ישבנו וחייכנו אחת לשנייה, שתיקה של הנאה ועונג. סתם ככה בבית, לצד שולחן האוכל הפשוט והטוב. מי פילל לכזו הנאה?! וכך עברנו למנה השנייה. את הפסטות של "פביאנה" מכינים במסעדה. פסטה אמיתית וטרייה, כמובן. מניסיוננו אנחנו יודעות שהכי מומלצת הייתה פסטת חונקי כמרים בפלפל חריף ופלפל קלוי ברוטב אליו אוליו. זוהי פסטה בשרנית לעיסה וטעימה כל כך... יש לה קורטוב חריפות שמוסיף לה המון, וגם הפלפל הקלוי משתלב ברכיבי הרוטב באופן נהדר. על-פי המקורות פסטת חונקי כמרים מתאימה רק למביני עניין, ואנחנו כנראה ממש מומחיות אם חיסלנו אותה עד תום! עוד חלקנו פילה טונה אדומה ברוטב יין אדום ושום קונפי על מצע פירה ושעועית ירוקה. נתח הטונה היה מכובד ועסיסי, מפולפל במידה וגירה לנו את החך בכל ביס. הפירה היה חמאתי, השעועית נהדרת. ורוטב היין, שהרטיב את כל המרכיבים וצבע אותם באודם טעים, גרם לנו לא להניח את המזלגות. איזה תענוג.

לבסוף הגיע גם זמן הקינוח. כמובן שהלכנו על הפנקוטה של "פביאנה". למה? כי היא כל כך נהדרת, והיא מגיעה על ריבת תפוחים! מיוחד! התבוננו זו על זו וקבענו בינינו לבין עצמנו שלהגיע ל"פביאנה" עדיף, כי מדובר במסעדה נורא יפה וכיפית, אבל כשרוצים פשוט להתמוגג על האוכל אפשר להזמין מ"פביאנה" משלוח בלי להסס. ההנאה ארוזה כבר בפנים.
מאת: מערכת ROL
"פביאנה" משלוחים – ההנאה ארוזה כבר בפנים
"פביאנה" האיטלקית התל-אביבית מגישה אוכל איטלקי איכותי, כשר ומשובח. אם אתם לא יכולים להגיע אליה היא תשמח לשלוח אליכם את האוכל עד הבית
בתל-אביב הומת האדם שלנו מצאתי פינת חמד, אפשר לומר פאטה-מורגנה. מקום בו הקלאסיקות קמות לתחייה! הנוסטלגיות פועמת והטעם... על הטעם הזה עוד ארחיב. גן העדן הארצי הזה נמצא ממש במרכז תל-אביב, ברחוב דוד המלך פינת אבן גבירול. "פביאנה" הוא שמה של המסעדה האיטלקית האמיתית-אמיתית הזו שהוקמה לפני כשנתיים על חורבותיה של "פביאנה – הרשת". המקום הפך לכשר והוכתר כאיטלקית הכשרה הטובה בארץ.

את המפגש המרגש הראשון שלי עם "פביאנה" חלקתי עם דנה. היה זה בערב סתווי של אוקטובר, ערב שבו הלב דורש קצת תשומת-לב. הגעתי ל"פביאנה" והתנחמתי. הקולות, התמונות והטעמים ריגשו אותי ואת דנה. משהו במקום הזה גורם לך לרצות להישאר, כאילו זה היה מתמיד הבית השני שלך. התיישבנו לנו ונתנו לשף טיבריוס דניאלי, האיטלקי היקר, להרעיף עלינו אהבה.

מאז שהתאהבנו בה פקדתי אותה שוב ושוב ושוב, עד שיום אחד הבריזו לי. אני ודנה (כן, כן, שוב דנה) קבענו לצאת לשם עם שני בחורי חמד, שמשום מה לבסוף לא הגיעו. "נתקעו בפקקים" או משהו דומה... שטויות. יותר משהתבאסנו מביטול הדייט נפלה על שתינו מרה שחורה בגלל אובדן ההזדמנות לחגוג על האוכל המשובח של "פביאנה", ומאחר שלא בא לנו לנסוע אליה לבד (באוטובוסים) צץ לפתע במוחי רעיון משובב – משלוח!

לא האמנו כמה קל היה המהלך הגאוני הזה. פשוט צלצלנו והזמנו! אחרי זמן קצר התדפק על הדלת שליח חביב עם שלל שקיות וקופסאות מהבילות וריחניות. התחלנו לשלוף: ממרח הבית של שעועית לבנה וחומוס הגיע עם טוסטונים. הראשונות שהזמנו היו סופר-מפתות – מניפת טונה צרובה המעולה שאנחנו תמיד מזמינות במסעדה; מנת פטריות שמפיניון מוקפצות ביין מרסלה ושמנת – גם הפעם טעמה של המנה הצביע, כפי שכבר ידענו מהעבר, על מרכיבים איכותיים, החל בבחירת
הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על