מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


ההמשך היה כנפיים, בערך שש יחידות לכל אחד, ושלושה קבבונים בכל פה. לפתע השתררה שתיקה בבית. שנינו היינו כל-כך עסוקים בלבלוס עד שלא העזנו להוציא מילה, למעט מצמוצי הנאה שנשמעו פה ושם. השותף שלי, בכל זאת טירון, לא שם לב שעם הקבבונים הגיעה גם טחינה. למען האמת, הבשר היה כל-כך עסיסי ומשובח עד שגם אני כמעט ושכחתי את המרכיב הנוסף במנה...

בשלב הזה תחושת הרעב כבר פינתה מקום לתחושת שובע קיצונית שלא אפשרה אפילו מחשבה אודות הסנדוויץ' והכבדים שהמתינו בסבלנות בכלים שומרי החום... בכל זאת נתתי ביס קטן בסנדוויץ', רק כדי להרגיש את החמימות של הפרגית והנחתי אותו בזהירות במקרר (למחרת הוא נטרף חיש קל, והוכיח שהוא לא נופל במאום מהקבבונים!). את הכבדים השותף זלל בלי להניד עפעף, מסתבר שלגברים אכן יש קיבה הרבה יותר גדולה. אני נהניתי מלראות אותו מתלהב, כנראה שבאמת אין כמו הפעם הראשונה...

הגענו לקינוח המיוחל (לקינוח ת-מ-י-ד יש מקום). בקופסת הפלסטיק השקופה ניצבו להן שלוש אצבעות שוקולד עם ממרח קרם נוגט לצידן. למען השוויון ובשם ההגינות ההכרחית בין שותפים, לקחנו סרגל ובצענו את האצבע השלישית בדיוק באמצע – שאף אחד לא יחוש מקופח. הריכוז של הקקאו בשילוב האווריריות של הנוגט היו פשוט סיום מושלם לארוחת שחיתות של אמצע הלילה. מומלץ לקחת כל ביס וביס בחתיכה נפרדת עם מזלג ולטבול בקרם הנוגט – תענוג!

וכך, שבעים ומרוצים, ניצלנו את הקרבה לחדרי השינה כדי לא לבזבז זמן ונחתנו הישר אל מיטותינו. לפני השינה עוד הספקתי למלמל שיר הלל לשירות המשלוחים של דיטה:
איזה כיף שנשארתם בשבילי ערים
והגעתם מהר, כשרעבים זה חשוב
הבאתם לי המון מטעמים נהדרים
תודה לכם – ונתראה בקרוב שוב!
מאת: סיוון מנשה
דיטה משלוחים – גורמה בחרסינה של אמא
עם מוניטין רב שנים, שליחים שנשארים ערים גם אחרי חצות, וכמובן אוכל מצוין – אין פלא ששירות המשלוחים של "דיטה" משרת לקוחות נאמנים רבים ואף צובר לו עוד ועוד מעריצים
היצע המזון בפלורנטין בשעות הלילה מוגבל ביותר. לאחת כמוני – שהייתה רגילה לגור במרכז העניינים ולקפץ למסעדה בכל עת עד שבאה העלייה במחירי הנדל"ן וקברה אותה עמוק בדרום העיר (שגם הוא כבר לא זול כמו פעם...) – התגלית הזו קשה במיוחד. אז נכון, בפלורנטין יש המבורגריה מצוינת וסניפי AM:PM פזורים בכל פינה, אבל יחד עם זאת, יש גבול לכמויות הפסטרמה/ פיצה מוקפאת/ קבב קפוא/ שניצל תירס שאפשר לאכול. בנוסף, תתפלאו (או שלא) לשמוע, שעם כל הכבוד ל"עיר בלי הפסקה" גם בתל-אביב שירותי המשלוחים ב- 90% מבתי העסק מסתיימים בסביבות 22:00...

בערך בבהייה העשירית במקרר הריק החלטתי לקחת את עצמי לידיים ולהזמין אוכל. השותף הרעב הסכים שמדובר בצעד נבון. הבעיה היחידה הייתה שהשעון הצביע על אחת בלילה של יום חמישי, וכל המאכילים הרשמיים כבר נחרו במיטות או רקדו באיזו מסיבה סוערת... איזה כיף שיש אינטרנט, ועוד יותר כיף לגלות שדיטה האהובה והיקרה עושה משלוחים עד השעה 02:00 בלילה, והכי כיף היה לקלוט שנפלה בחלקי ההזדמנות (הנדירה!) לאכול עם בתול – אחד שמעולם לא סעד אצל דיטה. כמי שמכירה את המסעדה כבר שבע שנים, וממש מעריצה את הכנפיים והקבב שלה, הודעתי לשותף שאני מזמינה גם בשבילו, ושיסמוך עליי.

לאחר חצי שעה וקצת התייצב בדלת השליח, עמוס שקיות שהדיפו ריח של תענוג צרוף. פתחנו את החבילות והתחלנו לחלק את האוכל שווה בשווה לתוך "צלחות הבוידעם" שאמא שלי נתנה לי כשעברתי לראשונה לדירה שכורה. בין המטעמים היו, כמובן ובראש ובראשונה, הקבבונים והכנפיים – שהגיעו בכמות שיכלה לבדה לספק אותנו, אבל אני הייתי חייבת להזמין גם קרפצ'יו לנשנוש ראשוני, כריך פרגית שיישאר משהו לסופשבוע, וכבדים בשמנת למען השותף חובב הכבדים.

התחלנו עם הקרפצ'יו. זאת אומרת, אני התחלתי עם הקרפצ'יו בקנאות ונזכרתי לשאול אם הוא גם רוצה רק כשנשאר בערך ביס אחד (שגם עליו לא הייתי מוכנה לוותר...) הקרפצ'יו הגיע מחולק למופת! נתחי הבשר היו פרוסים כראוי, כשמעליהם נייר לשם השמירה על הטריות. כל התוספות – פרמז'ן, בלסמי ושמן זית – הגיעו בקופסאות פלסטיק קטנות וכך זכיתי גם להניח את הכל על צלחת ביתית וגם לפזר את התוספות, שתרמו המון, בדיוק לפי ראות עיניי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על