מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 22.10.2017


או קיי... זה הזמן לפתוח את קופסאות הקרטון האדומות הלוהטות של "צויה" ולבחון את תכולתן. שני סוגי נודלס הוזמנו – נודלס עוף המסורתי יותר, ונודלס ברווז היותר מסוגנן. בשתיהן שימחו את לשונותינו אטריות ביצים עשויות בדיוק במידה, מלוות בכרוב ובבצל ירוק, ומתובלות כהלכה. במנת הברווז התגלתה כמות יותר מנדיבה של פיסות ברווז פריכות, ואף פרוסות בטטה פריכות, שהעניקו יחד את הטעם הנכון למנה. שתי המנות מצאו לנו חן, ועל אף גודלן נטרפו לגמרי. אבל רגע... המנה השלישית היתה בעיניי התענוג הגדול – אודון (אטריות חיטה בשרניות ונהדרות) בקר, ברוטב שהועשר בחלב קוקוס, היתה פשוט מנה להתרפק עליה, לאכול לאט, להמהם, ולהתקשות להאמין שאפשר כל כך ליהנות מסתם מנת אטריות. כשאבקר ב"צויה" עבור הקריספי דאק, כי כאמור כבר נכבשתי בקסמי הברווז, אין לי כל ספק שאזמין שוב את האודון הזה. על כזו הנאה לא מוותרים בקלות.

בסדר... היינו מלאים לגמרי. אבל זה בהחלט לא גרם לנו לוותר על שלושת הדאנגואים שחיכו להם בקופסתם בשלווה. 'דאנגו' הם מין כדורים מטוגנים מעיסת אורז דביקה וצמיגית, הנעשים מקמח מיוחד שמופק מאורז דביק להפליא הנקרא מוצ'י רייס. בתוך הדאנגו חיכה, גם כן בסבלנות ראויה לציון, שוקולד מותך וחלומי. אל העונג הזה מתלווה גלידת קוקוס (שהשליח בהגיעו ציווה עלי להטמין במקפיא עד לתום הארוחה), אשר משתלבת באופן משגע עם הדאנגו. כל אלו יוצרים מעדן קינוחי נהדר ולא מאוד מתוק, באופן די מפתיע. מיותר לציין שכעבור שנייה אחת לא נודע כי באו אל קרבנו, נכון?

המשלוחים ב"צ'ויה" פעילים ממועד פתיחת המסעדה ועד ל-23:30 – נו... עוד לא התקשרתם?
מאת: גלי פיאלקוב
צ'ויה משלוחים – אסייתי טעים, טעים!
את ליקר השזיפים הנקרא צ'ויה לא דגמנו הפעם, אבל מאכלים אסייתיים מצוינים אחרים דווקא כן. "צ'ויה" התל-אביבית מספקת משלוח מהיר, טעים ושופע כל טוב. מומלץ לצרוך בעת שתוקף החשק לטעמי המזרח במיטבם.
כשמסעדה מסרבת לשלח אליך דבר מה מתפריטה, ולא סתם דבר מה אלא אולי את מאכל הדגל – קריספי דאק עם מנדרין פנקייק – תוך מתן הסבר שהמשלוח יפגום באיכות המנה, זה סימן טוב. אפילו טוב מאוד. כי למישהו שם איכפת. איכפת הרבה יותר מאשר מהכסף שלך. למישהו חשוב שתקבל אוכל טעים, ראוי, מוקפד ונהדר. וכך היה עם "צ'ויה". קריספי דאק לא קיבלנו, אבל כל היתר היו מנות חלומיות, שהוכיחו שמדובר כאן במסעדה מצוינת ורצינית. ומה עם הקריספי דאק, אתם שואלים? אל חשש. בשבילו נטריח את עצמנו עד לרחוב קרמניצקי. טוב נו... לא רק בשבילו, אלא בעיקר כי עכשיו כבר ברור לנו לגמרי ש"צ'ויה" שווה.

אז הזמנו. היינו שלושה והלכנו על 3 ראשונות, 3 עיקריות, וקינוח. השליח מה"צ'ויה" הגיע עד לר"ג בתוך כחצי שעה, בדיוק כפי שהובטח, ולנוכח כובד שקית הנייר העמוסה שנשא קצת נלחצנו, שמא הפרזנו בכמויות. אני כבר יכולה להרגיע אתכם – זה לא אנחנו שהפרזנו, זה הם. "צ'ויה" שולחים מנות גדולות ושוות במיוחד. אפילו האגרול המיוחד, במילוי ברווז פריך וירקות ברוטב חריף מתוק, שהגיע יחיד – כפי שביקשנו, היה ארוך יותר מהרגיל. וגם טעים יותר מהרגיל. בכלל... יש לי הרגשה שהתמכרנו לסוגיית הברווז הפריך. אבל עוד נדסקס את זה בהמשך. הראשונות האחרות, מלבד האגרול, היו מרק מאלאגאטוני, וגיוזה. הגיוזה התגלו כ- 4 כיסוני בצק בצורת חצי סהר, ממולאים בתערובת ירקות ומטוגנים, וטעימים מאוד. לצידם נחו בשלום שתי קופסאות רוטב צ'ילי מתוק ורוטב חריף מתוק, כמו זה של האגרול. כולם נגסו בשל כולם, אבל מהמאלאגאטוני נתתי להם רק לגימונת ולקחתי עליו בעלות. המאלאגטוני הוא מרק הודי המבוסס על קארי וציר, ולו מוסיפים (הו כמה אוריינטאלי) פיסות תפוחי עץ חמצמצות ואגוזי קאשיו. המרק ליטף את החיך, עניין אותו ופתח את התיאבון. חריפותו היתה סימבולית והוא חוסל על-ידי קל מהרה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על