מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 24.10.2017


נחנו לנו טיפה ונשמנו עמוק, כי במהירות הבזק לא עצרנו את עצמנו והתנפלנו גם על המנות העיקריות. ופה החל הקרב האמיתי. אני נהניתי מהרביולי תרד וגבינה ברוטב עגבניות ושמנת. שהייתה מנה מופלאה. בצק הרביולי היה דק ונתן למילוי את הכבוד הראוי והנוכחות בטעם. והרוטב, אוי הרוטב... תרשו לי להתחיל מהסוף ולומר שלקראת השובע, כשכבר לא יכולתי לאכול עוד מכיסוני הרביולי, לא הצלחתי להפסיק לטעום מהרוטב האדום האדום הזה, שהכיל שילוב מדויק בין שמנת ועגבניות, היה קרמי וחמצמץ ופשוט מצוין. מעיין לעומת זאת, חטאה בחטא גדול יותר וזכתה, כן! זכתה! בלזניית בשר נימוחה, שגילתה ששכבות הפסטה יכולות להתמזג עם שכבות הבשר הטחון כאילו היו בשר מבשרו. מזמן לא אכלנו מנה כל-כך מוצלחת. אני אומרת אכלנו, כי אפילו אחרי הרביולי שלי, לא יכולתי להתאפק, שלפתי מזלג ונאבקתי במעיין עד טיפת הלזניה האחרונה. ממש קרב סכינים איטלקי בין שתי סניוריטות.

שתי הסניוריטות סיימו את שתי המנות תוך התנשפות כבדה לאחר הקרב הקשה. לשמחתנו הציצה מן השקיות הריקות קופסה משכינת שלום. מתנת פיוס הולמת. מנת טירמיסו ענקית ומדהימה. המנה הגדולה גרמה לנו להניח את המזלגות בצד, להכריז שלום, לשלוף כפיות ולהמהם מממממממ-מעולה עם תום שליפת הציפורניים שלנו. כי אחרי הקרב ואחרי הצום הגיע הזמן לחטאים הכי יפים. בון אפטיט!
מאת: אודליה צדוק
בולוניה – תענוגות איטלקיים עד הבית
שליח ממסעדת "בולוניה" הוותיקה והמצוינת, השוכנת ברמת השרון, מביא אליכם עד הבית הנאה איטלקית שלמה, ענקית ומעוררת יצרים. תנו לעצמכם הזדמנות ליהנות גם. כל שעליכם לעשות הוא לטלפן...
מסעדה: בולוניה
אחרי שחגגנו את ראש השנה, הגיע עלינו יום כיפור. צום קליל שכל מטרתו לסגור לרגע את הפה ולמתן את ההאבסה הגדולה בין חג לחג. בעצם (אצלי לפחות) ההאבסה – היא היא החטא הכי גדול. אז אחרי שצמתי, הרגשתי הקלה. הצום השרה עלי מעין שקט נפשי, רוגע של 26 שעות נטולות אוכל ותענוגות. אך ברגע שיצא הצום, כבר התחלתי לתכנן בקרביות איך אני מפצה את עצמי.

כך קרה ששמעתי לעצת חברתי הטובה מעיין אשר הגיעה לביקור בביתי, והזמנתי לנו שליח מ"בלוניה", מסעדה איטלקית השוכנת ברחוב אושיסקין ברמת השרון, ולה וותק של למעלה מ- 20 שנה. מעיין, שמכירה את המסעדה היטב כשירות קייטרינג מהוקצע, הבטיחה לי שהאוכל עומד להיות מענג מאוד – הבטיחה וקיימה!

ההזמנה שעשינו היתה שופעת כל טוב. הרי אתמול צמנו, ומגיע לנו לצ'פר את עצמנו. השליח הגיע במהירות עם אריזות מוצלחות ואוכל המדיף ריחות משכרים ואנחנו פצחנו בסעודה. לראשונות הזמינה מעיין במרק מינסטרונה חמצמץ וקרמי, ובו מגוון לא מבוטל של ירקות: כרובית, שעועית, בצל, עגבניות, פטרוזיליה, סלרי ועוד ירקות כשכבר לא הספקנו למנות. אני, לעומת זאת, בחרתי באנטיפסטי המשובח שהכיל: חצילים, קישואים, עגבניות, פלפלים ובטטה, קלויים בתנור באופן כל-כך מוצלח עד שחשדתי שהם טוגנו. האנטיפסטי היה ממש טעים ופתח לי את התיאבון, כמתבקש ממתאבן מוצלח. על-מנת לגוון, שלפנו כפות ומזלגות והתחלנו לחפור זו במנה של זו ולהחליף רשמים. אכן הכל היה מוצלח לדעת שתינו – ממש נדמה היה ששלום שוכן בינינו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על