מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


בגלל השאיפה למילוי השולחן בצבעוניות שלא תחסר, הזמנתי גם קלצונה – מעין פיצה ממולאת כאשר הבצק מקופל לפני האפייה באופן אשר בו הרוטב, הגבינה והתוספות השונות הופכים למילוי בתוכה. הקלצונה הנבחרת הייתה קלצונה עוף מעולה, עשירה בנתחי עוף שמנמנים וצלויים, שחגגו בלוויית רוטב עגבניות ופיסות מוצרלה איכותית. לשם איזון ולמען הגזרה הנשית, הוזמן גם סלט קיסר טעים. זה הגיח בתוך קופסת פלסטיק נאה. עלעלי חסה משלל סוגים ביטאו טריות ורעננות הולמת, רוטב הקיסר הגיע בנפרד, ואפשר מזיגה מווסתת לפי מידת ההשראה. אל כל אלו נוספו גבינת פרמז'אנו טובה, שעטרה את הסלט, וקרוטונים פריכים.

השליח הזריז והחייכני דאג להביא גם מפיות נייר לבנבנות ופיסות קרטון ריבועיות, לאכילת הפיצה בסגנון הידוע והמוכר. ויתרתי עליהן – נטלתי את הפיצה ביד וטרפתי בשנייה.
מאת: רועי שטיינברג
ביתא פיצה אצלכם בבית
משלוחי פיצה הם כמעט עניין שבשגרה, אבל איך בוחרים את המשלוח המתגמל והטעים ביותר? לא קל... נסו את "ביתא פיצה" התל-אביבית. בכל סטנדרט שתבחנו – היא ניצבת הרבה מעל מסעדות פיצה אחרות.
מסעדה: ביתא פיצה
פיצה ומשלוחים זה מן חיבור מטאפיסי שכזה. לפעמים אני חושב לעצמי שהמשלוחים וודאי הכירו את הפיצה, הבינו לליבה, ואז פרצו לתודעה. אתם יכולים לדמיין לעצמכם שירות משלוחים בלי הוד מעלתה הפיצה? הידעתם כי במאה ה-18 הפיצה נחלה הצלחה כה רבה, עד כי מלכת נאפולי, מריה קרולינה, ביקשה שיבנה תנור לבנים במטבחה, כדי שהטבח שלה יוכל להכין פיצות עבורה ועבור אורחיה? האם שמעתם שבסוף המאה ה-18 מרגריטה דה סבויה, מלכת איטליה, אשתו של אומברטו הראשון (וגם בת דודתו, מאמאמיה), הזמינה בעת שהותה באזור נאפולי את אופה הפיצות הפופולארי ביותר בזמנו, רפאל אספוזיטו, כדי שיכין עבורה את מיטב הפיצות שלו (אפרופו פיצה מרגריטה)? ואני, פשוט העם, בעל דם אדום ולא מלכותי, בתחילת המאה ה-21, עת החשק לבצק פריך עם היסטוריה של מאות בשנים עולה בלשוני, נאלץ לעמוד מול היצע פרוספקטים אינסופי.

הפעם בחרתי ב"ביתא פיצה" (המספקת משלוחים לכל חלקיה של ת"א). אתחיל מהסוף – היה מצוין. נטע (או שמא נתעלול) חברה להוד מלכותו, אחותה הייתה אמורה להצטרף גם היא אל החוויה, אבל לבסוף "דפקה ברז". לא נורא. הנוהל מוכר וידוע, טלפון, קורקטיות יעילה מהצד השני, הזמנה רעבה, דפיקה זריזה בדלת – והנה זה מתחיל. היינו רעבים. כמהנו לנגיסה בבצק טעים. הפיצות של ביתא פיצה הן מן הזן הנאפוליטני – דקות בצק ומאד פריכות, ורוטב העגבניות שלהן ארומאטי, אותנטי, מודגש תבלון וצובט בגירוי.

פיצת הפפרוני הגיעה עם מוצרלה מותכת, פרוסות נקניק סלאמי, מפולפל קלות ואיכותי, ותיבול אורגנו חביב; הפיצה הים-תיכונית מצידה הבליחה עם אותה מוצרלה, בתוספת פטה איכותית ולא מלוחה מדיי, פרוסות דקיקות של בצל סגול, פיסות טעימות של זיתי קלמטה מעולים ותבלון אורגנו, כוכב המטבח האיטלקי; פיצה מעניינת נוספת עוטרה בפרוסות של חזה אווז מעושן מובחר, ולשם הקונטרסט המרענן לפיצה החמה – עלעלי רוקט חרדליים וצובטים. זיווג מושלם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על