מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 18.11.2017


One, Two, Three, Four – Can I have a little more?
(The Beatles, Yellow Submarine)


עוד לגימה מהתה – וכבר היינו מוכנים לאתגר הבא. על השולחן עגנה לה סירת עץ, שעליה נחה בשלווה זנית קומבינציית סושי מרתקת ומגוונת. הטלנו עוגן... באמצע: קו המשווה. בצפון: סושי קר. בדרום: סושי המוגש חמים, לצד סלמון אינסייד אאוט בטמפורה, עטוף במלפפון ואצות נורי ומצופה בשומשום שחור לבן. במרכז הסירה: אבוקדו, מלפפון וגזר, אותם הטבלנו בטריאקי - תענוג צרוף.

דגמנו מאקי סלמון בציפוי אגוזים, שהיה רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ, וכן אינסייד אאוט טונה בפנים ויילו טייל בחוץ - עדין וטעים. התרגשנו במיוחד מניגירי סלמון וטמפורה ספייסי ומהקטרפילר אינסייד אאוט, שהיו מצויינים.

בתפריט אמנם יש גם יין יפני אותנטי, אבל אנחנו גייסנו תגבור מקומי של יין קברנה גמלא ירדן, שהלך מצוין עם העיקריות: פילה טונה צרובה ברוטב טריאקי על מצע ירקות שורש מבושמים בניחוח ים ושמן שומשום ופילה סלמון טרי בציפוי שומשום שחור לבן, על מצע פירה חלב קוקוס ועלי מנגולד בשום (ברוטב סאקה סויה).

את הטונה אני בדרך כלל אוהבת כמו שהטבע ייעד אותה - לא מבושלת, עדינה וחלקה על הלשון. לראשונה, טונה צרובה ריגשה אותי כך. היא הייתה צרובה מבחוץ ונימוחה מבפנים, עם קולאז' של טעמים - חגיגה אמיתית. הסלמון היה טרי, ריחני והלך מצוין עם רכות הפירה והחריפות המעודנת של עלי המנגולד.

Coconut fudge - really blows down those blues
(The Beatles, Savoy Truffle)


כקינוח, קיבלנו צלחת שקופה מחולקת לארבע. בכל פינה חיכתה לנו הפתעה מתוקה - סידור מצוין למתקשים בהחלטה ולמאמינים שהעולם אינו הרמוני, אלא אם כן טעמתם הכול. להקת החיפושיות, שמסתבר שחבריה היו שוקוהוליסטים, קנו באחד מהתקפי המתוק שלהם קופסת שוקולד. התוצאה: ארבע חיפושיות מסופקות ושיר מ'האלבום הלבן', פרי עטו של ג'ורג' הריסון, הנקרא "סבוי טרפל" ובו משולבים שמות כל טעמי השוקולדים.

המתוקים, שחיכו לנו זמן קצר ביותר, כללו פרפה קוקוס ברוטב קרמל (שאכן מיגר כל שארית של מצב רוח רע), סורבה פסיפלורה מרענן (לא מתוק מדי, אקזוטי וטעים), מניפת אגסים ביין עם ניחוח קינמון משגע ומעין אוזן המן (או במקרה שלנו, אוזן הירוהיטו) – רביולי חלבה חם.

לפני שחזרנו לשאון העיר שבחוץ, בירכנו את מארחינו בברכה היפנית "gochiso samq deshita" (תודה עבור הארוחה הנפלאה) והודינו להם על שעתיים של חסד קולינארי, כשר, יפני ומרגש.
מאת: איריס גרסט
הו יוקו!
סושי כשר הוא לכאורה צירוף שאינו טריוויאלי (אז מה? כך היו גם יוקו אונו וג'ון לנון). ב"יוקו אונו" הצליחו ליצור מטבח, שחושף את נפלאות האוכל היפני לשומרי הכשרות שלא התנסו - וסוחף את מכורי הסושי הוותיקים לאוכל כשר נפלא. תיאור שעתיים של חסד קולינארי כשר, יפני ומרגש - ומעט נוסטלגיה לארבעת המופלאים
ביפן, כל ארוחה נפתחת במשפט "tadakimasu", שזה בתרגום חופשי: "אני אקבל". ואני, אוכל יפני תמיד אשמח לקבל... אני מודה מראש: הנני שבויה של אוכל יפני, של צירוף הטעמים, העדינות, החריפות, הטקסיות והאסתטיקה. יחד עם זאת, בשביל סושי כשר הייתי צריכה לעבור תהליך המרה. וכך הלכנו, בן זוגי ואני, אל "יוקו אונו", מסעדה יפנית וסושי בר כשר.

סושי כשר הוא, לכאורה, צירוף שאינו טריוויאלי (אז מה? כאלה היו גם יוקו אונו וג'ון לנון...), אבל ב"יוקו אונו" הצליחו ליצור מטבח, שחושף את נפלאות האוכל היפני לשומרי הכשרות שלא התנסו - וסוחף את מכורי הסושי הוותיקים לאוכל כשר נפלא. תהליך ההמרה היה עדין ועבר דרך כל החושים.

מסעדת "יוקו אונו", ששופצה לפני כחצי שנה, מעוצבת לעילא ולעילא: הקירות בכחול ים אפור, הריהוט בעץ כהה והחלל הפנימי רחב וכולל פינות ישיבה אינטימיות. התאורה המיוחדת, הנרות והפרחים על כל שולחן תורמים לאווירה החמה והרומנטית. בכל רגע גילינו עוד פרט מעניין, כמו שקי סאקה אותנטיים. הושיבו אותנו בשולחן הרחק מהדלת (ביפן מושיבים את אלה החשובים הרחק מהדלת. קוראים לזה "kamiza") ואנחנו, שחשובים בעיקר בעיני עצמנו (וגם זה לא תמיד) שמחנו על כך מאוד...

A, B, C, D, Can I have my friend for tea?
(The Beatles, Yellow Submarine)


ב"יוקו אונו" תזכו לערוך טקס תה שלם. יגישו לכם מגש מאורך שחור ועליו קופסאות קטנות ויפהפיות של סוגי תה שונים לבחירה. אנחנו בחרנו בתה ציילון, אפרסק וג'ינג'ר. קיבלנו את הקופסה הקטנה, הטבלנו את שקית התמצית היפה (כן, גם השקית יפה) ומשם, לאורך כל הארוחה, התחברנו לאינפוזיית התה.

שי סלע, מנהל ומבעלי "יוקו אונו", סמוראי מסעדות ותיק ושרמנטי, שוחח עמנו על קונספט המקום. מדובר במסעדה איכותית כשרה ועכשווית עם מטבח יפה לבריאות. שילוב ים תיכוני עם התאמה לטעם הישראלי, בשילוב שלושה אלמנטים: קריספי – פנקו (ציפוי מטוגן), ספייסי (תוספות חריפות להדגשת הטעם) וסושי, שמוגש חמים. ב"יוקו אונו" מנסים ומצליחים לקרב את הנפשות התועות לכוון הסושי.

לצד כל מנה בתפריט תוכלו למצוא את הערך הקלורי שלה. אל דאגה - מאחר ומדובר בסושי ובאוכל יפני, לא תאלצו לבצע חרקירי בסוף הארוחה. כמנת פתיחה ראשונה, הוגשה לנו טונה טטאקי טרייה, צרובה על גריל ברוטב סאקה סויה, שהוכן במיוחד עבור "יוקו אונו". הטונה, שנחה מעל אטריות אורז ופטריות שיטאקי, הוגשה לנו מדיום רר והייתה פנטסטית ונימוחה בפה. הרוטב כלל יין שזיפים, מירין סויה וטריאקי. הטונה - ויתר חבריה הכשרים עם הסנפירים והקשקשים - מוטסים לצלחתכם הישר מהאוקיינוס ההודי. המנה הראשונה הנוספת שאכלנו היא ספרינג רול, שכלל ירקות מוקפצים עטופים בנייר אורז ולצידו הוגש רוטב צ'ילי מתוק. מנה מעודנת, קלילה וטעימה מאוד.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על