מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


לסיום שלב הבשרים זכינו בטוב ביותר – מדליוני פילה עם ארטישוק ירושלמי, בצלי שאלוט ופטריות פורצ'יני בציר בקר. הפילה היה משובח, עשוי בחוץ ואדום בפנים, שוב הרגשנו שמדובר במסעדה שלא מתפשרת באיכות הבשר, הירקות הספוגים בציר הבקר היו מענה מצוין לריכוך טעם הבשר בין ביס לביס.

כשסיימנו את הפילה הגיע מוטי לשאול אם נהיה מעוניינים בעוד בשר או שמא נעדיף לעבור לקינוחים. למרות שיאיר היה מסוגל לחסל עוד איזה סטייק, החלטתי לעבור לקינוחים. וכאן מגיע האתגר האמיתי לשף הכשר. קינוח בלי חמאה? מעניין...

קיבלנו שתי מנות יפהפיות. האחת, קרם פטיסייר עם מוס שוקולד ותותי שדה טריים בתוספת עוגיית שוקולד מלוחה(כן!). השנייה, קרפ עטוף כסיגר במילוי אגוזים ופיסטוקים טחונים עם קינמון. שני ה"סיגרים" האלו טבלו בקרם קוקוס ועוטרו בגרידת קליפת הדרים. אם לסשימי קראנו חגיגה לחך, אז לקינוח הזה אקרא גן עדן בחך...

התלבטתי איך לסכם את הכתבה על "החצר". יכולתי לכתוב על העיצוב האלגנטי, הכולל תמונות נוסטלגיות של ירושלים ותל אביב בשנות ה-70, יכלתי גם לכתוב על השירות המצוין ועל מוטי שדאג לנו ולכל השולחנות במסעדה לאורך כל הארוחה – כמו מארח אמיתי. יכלתי גם לכתוב על המוזיקה והאווירה הנעימה. אך נראה לי שהאוכל מדבר בפני עצמו, ואם לא הצלחתי לשבח אף מנה באופן מיוחד – זה רק מפני שכל מנה הייתה מיוחדת ומצוינת אף יותר מקודמתה.

אם כן, יש גורמה כשר, ונראה שעם יצירתיות ומאמץ מצד השף, גם בלי חמאה, שמנת וגבינות שמנות, עדיין יש המון מקום לטעם טוב.
מאת: לירון גז
סעודת מלאכים
ב"החצר" הירושלמית, מסעדת השף מוטי אוחנה, מציבים רף גבוה-גבוה עבור עולם הקולינאריה הכשרה הישראלי. מדובר במקום שיגיש לכם סעודת מלאכים נהדרת כשרה ומופלאה
מסעדה: החצר
אומרים שאין גורמה כשר. אז אומרים. ובכל זאת, אחד האתגרים הגדולים עבור שפים בארץ הוא הרכבת תפריט גורמה משובח, שיהיה גם כשר, ויהווה לא רק פשרה לשומרי המסורת, אלא גם אטרקציה קולינארית של ממש. ב"החצר" – מסעדת שף השוכנת במתחם הרכבת בירושלים – תקבלו תפריט שעונה בדיוק על הצורך הזה ולא מתבייש להתמקם כמה רמות מעל כל השאר.

הגעתי אל "החצר" בערב יחד עם יאיר, בכניסה קיבל את פנינו שף ובעל המקום – מוטי אוחנה. בזמן שהתרשמנו מהמסעדה הגיש לנו מוטי את יין החודש – פטי קסטל – ולפתיחת התיאבון לחם מרוקאי ומגוון מזאטים. לא אפרט את כולם (12 צלוחיות לפחות), אך אהבתי במיוחד את סלט הקישואים, סלט העדשים הקרות והסלט הירוק עם החמוציות. לאחר עיון מהיר בתפריט החלטנו שמוטב לא להחליט ובחרנו בארוחת טעימות.
התחלנו בדגים, כשהטעימה הראשונה הייתה סשימי טונה אדומה עם פלחי הדר מפולטים. יאיר הגדיר את המנה הזו כ"חגיגה לחך", ולא בכדי – נתחים טריים של טונה שטעמם המלוח והימי משלים את טעמם החמוץ והמתוק של ההדרים, יחד עם המלח הגס ושמן הזית שליטפו את המנה... זה היה משהו מיוחד, טעם נפלא שלא נתקלנו בו בעבר. בהמשך הגיע פילה דניס מטוגן ברוטב ויניגרט אסייאתי. עוד דג טרי שנעשה בדיוק במידה כדי להישאר עסיסי, ובתוספת הרוטב היה מעדן של ממש.

כשנגמר פרק הדגים בארוחה עברנו לבשר. התחלנו בקרפצ'יו פילה בקר עם גרגר נחלים, עגבניות מיובשות וצלפים. בקרפצ'יו, כפי שכבר אמרתי בעבר, נמדדת המסעדה, כיוון שכשהנתח נא הסועד יכול לחוש בדיוק כמה הבשר איכותי וטרי. "החצר" עברה את המבחן בהצטיינות. כל פיסת בשר הייתה אדומה וטרייה, ולמרות שהתוספות למנה היו מבורכות, גם בלעדיהן הבשר היה משובח.

המשכנו עם כבד אווז בתירוש עם בצלי שאלוט וענבים קלופים. כבר עכשיו אכתיר את המנה הזו ככבד האווז הטוב ביותר שאכלתי. אני אמנם אוהדת של המנה המושחתת הזו זה מכבר, אך רוטב התירוש ובצלי השאלוט המתקתקים הפתיעו גם אותי – לא ידעתי שזה יכול להיות יותר טעים ממה שזכרתי.

כאילו לא היה מספיק, מוטי הגיע עם שתי צלחות נוספות. הפעם קיבלנו לביבות חוט שדרה – זוג לביבות פריכות עם נגיעות רוטב עגבניות וכוסברה. רובנו היינו נרתעים אולי ממנה לא שגרתית כזו, אך לאחר שהבנו שאפשר לסמוך על השף גילינו כי מדובר במעדן, ושמלבד מרקמן המיוחד והעדין, היו הלביבות מצוינות עם הרוטב הטרי והריחני. לצידן קיבלנו צלחת של שקדי עגל על סלט שעועית לבנה, עם קוביות חזה אווז מעושן. מנה מצוינת ועשירה. אמנם יכולתי לוותר על הטעם המעושן שהקנה חזה האווז, אך זה כבר עניין של טעם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על