מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 18.11.2017


בין הראשונות לעיקריות פינקו אותנו ב"וילאנדרי" עם מבחר מטבלים נפלאים, וביניהם כיכבו בגאוות יחידה קישואים בחרדל, בהד חמצמץ ומרקם בשרני מעט, שום קונפי בשמן זית, חצילים עם פסטו וטחינה, ולחם הבית. עוד הוגשו לנו, באדיבות בעל הבית, זוג כוסות יין מהסדרה האזורית של כרמל מזרחי. מדובר בענבי פטיט סירה שגדלו במדרונות המערביים של הרי יהודה, והפכו ליין בצבע בורדו כהה, כמעט שחור, שטעמו מתובל ואפילו חריף – התאמה מושלמת לבשרים שבחרנו.

אני ביקשתי לטעום תבשיל לשון בקר. התוצאה: רצון עז "להצטרפת" עם כל פרה שאי-פעם אראה... הבשר המשובח תוגבר בפטריות ופלפלים, שהוסיפו למנה מתיקות-מה וסייעו לה לעמוד בכבוד, ואף למעלה מכך, בתו התקן האיכותי של "וילאנדרי". אמי הזמינה פילה בקר ברוטב פלפל. קובייה נאה במרכז הצלחת הבליטה את עוצמתו של נתח מובחר זה. הפילה שחה ברוטב מח עצם, עצמות ויין אדום שסונן שעות ארוכות עד שהגיע לסמיכות הראויה, שהקנתה לו טעם מוקרם, חמאתי משהו. סיבי הבשר היו רכים ואדמומיים, והזכירו לאמי – ולעבדכם הנאמן, שבשם השליחות טעם אף טעם מהמנה – שאין, אבל אין, דבר יותר טוב מאומצה איכותית לצד כוס יין מובחר. גן עדן.

מדושנים מעונג ומפוצצים למשעי עברנו לחלק המתוק של הארוחה. המלצרית המקצועית, שכל המלצותיה קלעו בול, כיוונה אותי לעבר ה"אגס ברוטב שמפניה" – קינוח על גבול הגאוני, שהיווה סיום קליל, אך לא פחות מופלא, לסעודת המלכים הכשרה-למופת שזללנו. מאחר שסירבתי להפנים שהתענוג הגסטרונומי חלף, ביקשתי תה ארל גריי. כשאר המנות, גם התה הפגין אנינות. התמצית לוותה בלבנדר עם שמן פרי הברגמוט, והחום שפרץ מהכוס הלם את החום שקורן מ"וילאנדרי" – הן מהמנות המשובחות והן מהצוות האדיב, הידידותי והמחייך. לבסוף לא הייתה ברירה אלא להיפרד, אבל זו פרידה זמנית בהחלט. אני כבר סופר את הימים עד לטיול הבא בירושלים, ועד למפגש הבא עם "וילאנדרי".
מאת: יאיר אלטמן
הצרפתים בת"א אבל מי שמבין באוכל בא לירושלים
"וילאנדרי" – מסעדת שף צרפתית כשרה למהדרין ומאוד איכותית – מסתתרת בין הסמטאות היפות של "נחלת שבעה" שבירושלים, ומציעה ארוחות גורמה מופלאות ובלתי נשכחות.
נחלת שבעה - אחת השכונות היהודיות הראשונות שנבנו בירושלים מחוץ לחומות – נקראת כך לכבודם של שבעת הצעירים שהקימו אותה. ריכוז מקומות הבילוי המוצלחים, המבנים הירושלמיים מלאי האווירה, ואוויר הפסגות הצלול כיין הופכים את נחלת שבעה למקום נפלא לטייל בו. וגם אני ואמי סיירנו שם והעלינו זיכרונות ילדות רבים. לקראת ערב – כשהקור החל לחדור לעצמות והרעב להציק – הנחנו לחוש הריח להוביל אותנו בין הסמטאות הציוריות, עד שבאחת הכניסות הצדדיות והנחבאות אל הכלים מצאנו את שחיפשנו – "וילאנדרי" (Villandry).

בפנים המסעדה נגלו לעינינו קירות מחופים ציפוי בהיר, אשר בשילוב עם התאורה הדקורטיבית העמומה משרים תחושה עדינה ומוקפדת. חשיפה מכוונת של חלק מאבני הבניין המקורי מכניסה פנימה את ירושלים במלוא הדרה ועוטפת את הסועדים בחמימות נפלאה. ברקע התנגנו שירים איטלקיים קלאסיים נעימים לאוזן, שתרמו אף הם לחוויה הייחודית במינה.

מבט קליל בתפריט הכשר גילה סגנון צרפתי יצירתי. לשם ההתחממות הראשונית ביקשתי מרק ארטישוק ירושלמי, שהגיע בעקצוץ חריף, והתגלה כתבשיל מהביל בעל מרקם חלק וסמיך. מוקפדות המנה והמדויקות שלה הורגשו בכל לגימה. המרק היה עדין מאוד, ועם זאת שידר עוצמה רבה, בנוסח "מים שקטים חודרים עמוק". אמי בחרה בטארט תרד וארטישוק, ממולא בבשר עגל. המנה היותר "כבדה" מבין המנות הראשונות. תשלובת הטעמים הייתה מרשימה ביותר, וגם הפרזנטציה שסיפק הטארט הותירה אותנו נפעמים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על