מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 18.11.2017
לגבי אופן הכנתם נענו בקפידה.

בתפריט "ורטיגו" לפסטיבל, בקטגורית העיקריות הופיעו עוד מספר מנות שנראו מבטיחות, כמו פילה הודו ברוטב שמן זית ונענע או סטייק פרגית במרינדת הבית, הן יחכו לנו לפעם הבאה.

כחובב טחינה מושבע הזמנתי את מנת טחינה, בנוסף לתפריט, לאחר שנאמר לי שהמתכון הוא ייחודי. כאן ציפתה לי הפתעה. המרקם העדין והטעם היו אכן שונים, ומאוד מאוד טעימים. פשוט מעדן! מייד זיהיתי את הסימנים של התמכרות מתקרבת, שקורים לי אחת לתקופה עם סוגי מאכלים שונים, והזמנתי את הטחינה באריזה ביתית, כדי להאריך את ההנאה.

המנות המגוונות בתפריט של "ורטיגו" מעניקות ערך מוסף למסעדות בשרים שכה הורגלנו אליהן, ושלא תמיד מצליחות להפתיע. תיבולי הבית המיוחדים של הבשר ב"ורטיגו" והמנות מהמטבח הפרסי מבטיחים – ומקיימים – ומעניקים לבאי המקום חוויה שונה ומהנה. האווירה במסעדה נעימה ושקטה, המרחקים בין השולחנות נותנים תחושת פרטיות ותשומת-לב לכל אורח.

במחלקת הקינוחים אפשר לבחור סופלה שוקולד, טריקולד, מוס פסיפלורה, מוס תות ופאי תפוחים, והם יהוו לבטח סיומת מתוקה לארוחה מצוינת. שילמנו את מחיר הפסטיבל 79 ₪ ליחיד. הוספנו תוספת על השתייה, וכמובן טיפ למלצרית, שהייתה נחמדה ושירתה אותנו במקצועיות, ויצאנו מחויכים. אכן ארוחת שף מגוונת במחיר של פסטיבל אוכל כשר.

את רשימת המסעדות המשתתפות בפסטיבל ותפריטיהן, תוכלו למצוא בקישור הבא: www.rol.co.il/chef
מאת: דניאל בר-און
ורטיגו – כשרות בשריות מתובלות כהלכה
הגענו במסגרת פסטיבל שף תאכל למסעדת ורטיגו לארוחה ב79 ש"ח ומצאנו אוכל בשרי כשר, המושפע בתיבולו ובאופיו מן המטבח הפרסי בפרט והמזרחי בכלל. במקום תקבלו ארוחה מענגת, שופעת ומיוחדת ושירות מקצועי ומהנה. קדימה ל"ורטיגו".


זהו ביקור ראשון שלנו במסעדת ורטיגו, שנפתחה ממש לאחרונה, בדצמבר 2006. נתקלנו בפרסומים לגבי פסטיבל "שף תאכל", המאגד ארוחות שף של מסעדות כשרות, והחלטנו ללכת למקום חדש שעדיין לא ביקרנו בו – מסעדת בשרים ביתית כשרה, שמציעה תפריט מגוון ואותנטי בסגנון מזרחי עם מנות בשרים על האש בשילוב מנות מהמטבח הפרסי.

כשאתה מגיע ל"ורטיגו" יש תחושה של שפע מזרחי ואווירת אירוח. לשולחן מוגשים סלטי הבית, שכולם נעשים בהכנה עצמית במטבח המסעדה. הטריות אכן מורגשת בטעמם וההכנה מדויקת. הסלטים מוגשים עם פיתות חמות שמגיעות הישר מן התנור, וכל שמומלץ לעשות הוא להיזהר מהתענוג הזה – ואנחנו אומרים לכם רק בדיעבד את המשפט ששמענו בילדותנו: "תשאירו מקום לאוכל". בכל מקרה, אין מה להילחץ. אם יבוא לכם עוד – ובצדק –רצוי שתדעו שהסלטים והפיתות מוגשים לכל אורך הארוחה, ללא הגבלה, במחיר זול להפליא של 9 ₪ לסועד בימים רגילים, ואנו קיבלנו אותו כחלק מתפריט הפסטיבל.

למנות הראשונות בחרנו מוסקה יוונית ברוטב פלפלים, ותפוח אדמה ממולא בבשר עגל ורוטב פטריות. מבין שתי המנות הטעימות המוסקה זכתה בגדול, לטעמנו. מוסקה ניתן להכין בכל כך הרבה צורות והטעם הסופי שונה משף לשף ולעיתים אפילו נקבע בכלל לפי מצב הרוח של השף... לפי איכותה של המוסקה שלנו, כנראה שבאנו ביום טוב במיוחד.

למנות עיקריות ההמלצה שלי היא לבחור את המנה הפרסית ג'וג'ה קבב, שהיא למעשה סטייק אפרוח בגריל בתיבול הבית של לימון וזעפרן. הבשר רך והתיבול המעניין סיפק טעם שאיננו מורגלים בו במסעדות בשרים, והשאיר לנו חשק לעוד. חבריי הזמינו את מנת הסטייק אנטריקוט המיושן, שהוכן כהלכה ונראה כי תהליך היישון שלו עבר בהצלחה יתרה, ואת מנת טבעות העוף, שהוכנה בגריל ברוטב נענע, חרדל, שמן זית ורוטב רימונים מיוחד. זו סחטה מחמאות והצליחה להפתיע בגדול. חשוב לציין שהבשרים ב"ורטיגו" מוכנים במקצועיות, וכל הדרישות שלנו
הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על