מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 23.11.2017


אתם יכולים לקרוא לנו סנטימנטליים אבל החיילים, התמונות הצבאיות (שדהו מעט) שמקשטות את הקירות, יחד עם כומתות ותגי יחידות ועוד סמלים אחרים, והאווירה הזאת "של פעם", עושים לנו את זה. משהו נוסטלגי ממלא לנו את הלב ואפילו הרעב שלנו הופך לכזה כמו כשהיינו ילדים, הולכים בדרכנו בחזרה הביתה אחרי בית הספר, משתוקקים כבר לנגוס באוכל של אמא. כל התחושות המרגשות והמיוחדות הללו פוקדות אותנו בכל פעם שאנחנו חוזרים אל ורדה והפונדק שלה, שאווירה משפחתית, חמה ואדיבה ממלאה את חללו. זה בעיקר קורה, אנחנו חושבים, בגלל היחס האישי. איפה תמצאו יחס כזה במסעדה תל-אביבית או אפילו במסעדה כפר-סבאית? זהו מצרך שמזמן פס מן העולם. לעומת זאת, כל אורח שבא בשערי "פונדק ורדה" מקבל יחס אישי וחם מהצוות המנוסה, שרובו מתפעל את המקום כמעט מהיום שבו הוקם. וכך, אנחנו מוצאים עצמנו יושבים במקום הנעים הזה, וריחות האוכל המשכרים ממלאים את נחירינו. מצפים כבר למנות המצוינות של ורדה ולעונג המופלא שמוגש לצידן.

בביקור הנוכחי הלכנו על קציצות ברוטב עגבניות. קיבלנו צלחת עם שתי קציצות בשרניות וגדולות ששחו ברוטב עסיסי לוהט. לצידן זכינו בצלוחית של חמוצים, צלוחית עם חריף, פיתות חמות, ואורז מהביל בצלחת נפרדת. גם שניצל פריך עם מנת צ'יפס הגיעו אל השולחן ואליהם התלוו חומוס ביתי משובח שהזמנו, וכן 2 בקבוקי בירה שחורה, שהתאימה לנו ברגע הזה במיוחד. מן משקה עתיק-ותיק שטעמו משמח לנו את החיך בכל פעם מחדש. הוא חבר אל הטעמים של ורדה שעשו את שלהם, והנוסטלגיה הציפה אותנו בדיוק כפי שציפינו ורצינו. הכול היה פשוט טוב! בדיוק עם אותו טעם ביתי ומשובח שכל כל התגעגענו וכמהנו אליו.
מאת: מערכת ROL
הצלחה שאין עליה ויכוח
ב"פונדק ורדה" הדרומי מוגשים גם היום מאכלים ביתיים ובשרים על האש, ולידם אותו "פופאי" מוכר ואהוב – פיתה עם חביתת ירק מעלפת. אל תפספסו עצירה במקום בדרך דרומה. בכל שעה של היום צפויה לכם חוויה נוסטלגית ונהדרת
יש משהו במסעדות ותיקות, מוסדות בני יותר מעשרים שנה, שמושך אותנו תמיד – ניסיון השנים מוסיף לבילוי במקום, ולאוכל שלו, תבלין סודי ומשובח במיוחד, כנראה. מסעדת "פונדק ורדה" היא מקום שכזה, אותו הקימו הבעלים אריה וורדה בצלאל לפני יותר מ-40 שנה, ובכל פעם שאנחנו נוסעים דרומה אנחנו דואגים לעצור בצומת מסמיה (ראם), על כביש 40 בין קסטינה לצומת גדרה, כדי שלא להחמיץ את "פונדק ורדה" המיתולוגי והנהדר.

בתפריט של "ורדה" יש היצע מלהיב של תבשילים ביתיים אותנטיים כמו: מרק תימני, מרק שעועית, מרק ירקות ומרק רגל, וכן גולש, ריאות, קציצות ברוטב, קציצות מטוגנות, צלי בקר, עוף ברוטב, או שניצל. יש כמובן גם בשרים על האש: שיפודי פרגיות, סטייק בקר או פרגית, חזה, לבבות או כבד עוף, שישליק הודו, קבב, שווארמה או מעורב ירושלמי. גם ארוחות בוקר, סלטים, חומוס וטחינה תוצרת בית תמצאו בתפריט, וכן תוספות חמות. אחד המאכלים המפורסמים, ששמעו יצא למרחקים ושהוא אחת הסיבות למשיכתם של רבים למקום, הוא חביתת ירק מיתולוגית בפיתה הנקראת "פופאי". על כל התענוגות הוותיקים והנהדרים הללו אחראית וורדה בצלאל, שזכתה שלא במקרה בתואר "האמא של החיילים". ואכן, בעבר וגם היום המקום מלא בחיילים, בדרכם לבסיסיהם או ממנו. אלו זוכים ב"פונדק ורדה" ליחס מיוחד וגם להנחות כדאיות, אבל יותר מהכל הם זוכים במקום לטעימה מהבית, כך אנחנו מאמינים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7071 מסעדות במאגר
”  “ על