מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


ל"אוג'רא" יש גם הפתעות מוצלחות במיוחד במקומות שבהם איש לא מצפה להיות מופתע. סלט פיצוחים וירוקים, היה שמה של ההפתעה במקרה שלנו. מדובר על סלט ירוק עשיר של עשבי תיבול קצוצים שאליו הוסיף השף הנבון שלל שקדים, אגוזים ובטונים שבורים. לכאורה זו נשמעת מנה פשוטה, אך שלא תעזו להחמיץ אותה. היא בהחלט מתחרה על תואר – הדבר הבריא הכי טעים בעולם, לפחות לפי מה שהחליטו הבנות שהגיעו איתי ל"אוג'רא".

כפי שכבר סיפרתי, ב"אוג'רא" יש קוסקוס ביום שלישי. למזלנו באנו בשלישי וכך זכינו לטעום את מנת הקוסקוס של האמא של השף. זהו קוסקוס ביתי וטעים שניכר בו שהוכן באהבה. אליו נלוו שתי שוקי עוף שזלזלנו בשמחה. היה לקוסקוס טעם שמשלב תחושה של בית ויד של אימא. עוד חגגנו עם שקשוקה מרגז שמכילה גם קציצות קבב חריפות שהצטרפו אל המחבת המבעבעת שקיבלנו, כשבתוכה מככבת ביצה חצי רכה – אמרנו יצירתיות או לא אמרנו? אחרי טריפת הקבבים המופלאים עברנו להתעסקות בביצה. הנוזל הכתום של החלמון שטף את המחבת כך שהפרנה שלנו זכתה שוב לשימוש מחודש וראוי. חברתי הנלהבת, שפיה עדיין מלא, תיארה בציוריות את המנה: "אני אוהבת מנות חיות, שקורה להן משהו, החלמון מוסיף צבע. כמה יפה הכתום הזה באמצע המנה!"

לסיום כמובן שהיינו מוכרחות לאכול משהו מתוק ממחלקת הקינוחים של "אוג'רא". היינו מלאות מאוד אבל הסקרנות, אוי הסקרנות... שלל עוגיות, מסוג המשתנה כל שבוע, שאופה במיוחד עבור "אוג'רא" אמא של גיל נחתו על שולחננו, וגם 'מקרוב', עוגייה טוניסאית מסורתית של גלילת סולת ממולאת ממרח תמרים, ומצופה בדבש. טעמנו בהיסוס מה אבל מיד לאחר הביס הראשון באה, למרות השובע, זלילה גדולה. תה העשבים שהוגש לנו בתום הארוחה שטף את המתיקות והיווה אקורד מקסים לסיום ארוחה משגעת. סיכמנו בינינו ש"אוג'רא" באמת נהדרת, יצירתית ומיוחדת ושלא ספק נשוב אליה כדי ליהנות עוד מהחידושים המטריפים שלה ומהתחושה המצוינת ומרוממת הרוח שנשארת בלב ובגוף כשיוצאים ממנה בחזרה אל שגרת היום.
מאת: מערכת ROL
פלא מקומי
ב"אוג'רא", מסעדה ייחודית בה עושה שף גיל בלחסן פלאות עם אוכל – מקבלים הסועדים פינוקים כשרים ייחודיים ומשתנים, אווירה מקורית והנאה בטוחה
גם אתם, כמונו, מחפשים בנרות ביסטרו כשר, מרענן ואיכותי? אני וחברותיי חובבת מטבחים יצירתיים וכשרים, ולאחרונה שמענו שמועות על מקום תל-אביבי אחד שעונה לשתי ההגדרות האלו, ויותר. אוג'רא שמו. אז אחר צהריים אחד חברנו יחד ויצאנו לנו לביקור במסעדת "אוג'רא", שנמצאת בצומת הרחובות לסקוב ואבן גבירול בתל-אביב.

לפני כמעט שנה וחצי פתח גיל בלחסן, שף יוצא תחום המלונות, את "אוג'רא" (שממית בערבית) שלו. בלחסן רצה לפתוח מסעדה עם מטבח יצירתי, ייצרי וכשר כבר זמן רב וסופסוף חלומו התגשם, ובגדול. למטבח של "אוג'רא" תפריט בשרי-כשר, ומופיעים בו גם תבשילים מבית אמא. בימי ג' זוכים מהבקרים במסעדה להצעה מפתה – קוסקוס איכותי, מעשה ידיה של אימו של שף בלחסן. לפני כניסת השבת, בימי ו' בצהריים, מפנק גיל השף את באי המקום בכרוביות מטוגנות, בסיגרים עבודת יד ובקרוקטים של תפוחי אדמה ובטטה מעשה ידיו. לצד התענוגות הללו מגישים ב"אוג'רא" גם חמוצים, זיתים ושלל מטבלים ששף בלחסן שם בהם את הנשמה, וזה מורגש בטעם. התפריט של "אוג'רא" עשיר ומעניין, ומלבדו מוגשות במסעדה מנות מיוחדות מדי יום. בצהריים תזכו ב-10% הנחה על התפריט, שבלאו הכי מחיריו נוחים וסבירים לגמרי.

את הביקור המסוקרן שלנו ב"אוג'רא" בחרנו לפתוח בחציל קלוי. זו אומנם מנה שמופיעה כמעט בכל מסעדה כיום, ואולי דווקא בגלל זה תהינו מה יעשה איתה השף בלחסן היצירתי. ובכן, לשמחתנו החציל הגיע עם נקודות טחינה, פסטו ועגבניות שקישטו אותו והעניקו לו טעים מצוין. בכלל, המנה המאוד טעימה הזו מוגשת עם מיני פרנה – לחם מרוקאי מופתי ומרובע, שנאפה על חלוקי נחל. בעזרת הלחם ווידאנו שלא יישאר בצלחת אפילו פירור ממנת החציל השווה של גיל.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על