מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


מכיוון שביקרנו את "אוג'רא" ביום שלישי, זכינו לטעום את מנת הקוסקוס של אמא של גיל השף. וואי זה היה ממש ביתי וטעים. קוסקוס שהכינו באהבה, בלוויית שתי שוקי עוף שזלזלתי מיד. היה לקוסקוס טעם שמשלב תחושה של בית ויד של אימא. עוד חגגנו עם שקשוקה מרגז עם קציצות קבב חריפות שהצטרפו אל המחבת המבעבעת שקיבלנו כשבתוכה מככבת ביצה חצי רכה. אחרי הקבבים עברתי להתעסקות בביצה. הנוזל הכתום של החלמון שטף את המחבת כך שהפרנה שלנו זכתה שוב לשימוש מחודש וראוי. או כמו שרותה תיארה בהתפעלות את המנה: "אני אוהבת מנות חיות, שקורה להן משהו, החלמון מוסיף צבע.

תראי את הכתום הזה באמצע המנה", ואני עניתי לה ללא מילים. פשוט ניגבתי עוד חצי סיבוב במחבת ונהניתי מהמנה (שוב) עד תומה.
גם במחלקת הקינוחים ציפתה לנו הפתעה מגיל – או יותר נכון מאימא של גיל – שלל עוגיות, מסוג המשתנה כל שבוע. חגגנו את סיום הארוחה המעולה עם 'מקרוב', עוגייה טוניסאית מסורתית של גלילת סולת ממולאת ממרח תמרים, ומצופה בדבש. אחרי שטעמנו, שלא לומר זללנו, החלטנו שזאת בדיוק המנה שמשתלבת עם תה העשבים שהוגש לנו בתום הארוחה. תה עשבים? כן. גם בתה גיל מגלה יצירתיות ופשוט לא מפסיק להפתיע, כי "אוג'רא" לא מפסיקה להתחדש ולכן כל כך כיף לבקר בה שוב ושוב ושוב.
מאת: אודליה צדוק
כשר ולעניין
מסעדת "אוג'רא" התל-אביבית מגישה ללקוחותיה פינוקים כשרים ייחודיים ומשתנים, ולא מפסיקה להפתיע ולשמח. צאו לבלות בה ותנו לשף גיל בלחסן להפתיע גם אתכם
אנשים נוטים לחשוב שבמסעדות כשרות שאין מקום ליצירתיות. מסעדות כשרות נתפשות בעיניי הציבור כמסעדות פשוטות. נדמה שנוצרה מחשבה שאין בנמצא ביסטרו כשר, מרענן ואיכותי. רותה, חברתי האומנית, היא חובבת מטבחים יצירתיים, ואילו אני חובבת מטבחים כשרים. אחר צהריים אחד חברנו יחד כדי לחגוג עוד סיום יום עבודה והגענו למקום שעונה לשתינו על החשקים המדויקים. מסעדת "אוג'רא", שנמצאת בצומת הרחובות לסקוב ואבן גבירול בתל-אביב.

"אוג'רא" (שממית בערבית) הוקמה לפני יותר משנה על-ידי גיל בלחסן, שף יוצא תחום המלונות שהחליט לפתוח מסעדה עם מטבח יצירתי, ייצרי וכשר. למטבח של "אוג'רא" תפריט בשרי-כשר, ומופיעים בו גם תבשילים מבית אמא. בימי שלישי "אוג'רא" מפנקת את אורחיה בקוסקוס מעשה ידיה של אימו של גיל השף. בימי שישי בצהריים גיל מפנק את כל היושבים בכרוביות מטוגנות, סיגרים עבודת יד וקרוקטים של תפוחי אדמה ובטטה, לצד חמוצים, זיתים ושלל מטבלים מעשה ידיו. מדי יום ישנן גם מנות מיוחדות. כל צהריים מוענקים 10% הנחה ליושבים ב"אוג'רא", כשהמחירים המקוריים מתאימים לכל כיס והתפריט לכל איש!
תחילה זכינו להתענג על חציל קלוי, אומנם מנה שישנה כמעט בכל מסעדה בארץ אבל תסמכו על גיל שאצלו זה יהיה הרבה יותר יצירתי. החציל הגיע עם נקודות טחינה, פסטו ועגבניות והיה מצוין. המנה המאוד טעימה הזו מוגשת עם מיני פרנה, מעין פיתה עבה מרובעת וקטנה שעזרה לנו לנקות את הצלחת של החציל עד תומה.

גולת הכותרת היצירתית של "אוג'רא" גם היא הונחה לפנינו: סלט פיצוחים וירוקים. סלט ירוק עשיר של עשבי תיבול קצוצים עם שלל שקדים, אגוזים ובטונים שבורים. לכאורה זו נשמעת מנה פשוטה, אך איך צעקה רותה לעבר גיל: "הדבר הכי טעים בעולם!", כשאני הוספתי: "זאת אומנם מנה מלוחה, אבל מרוב שהיא עשירה ובריאה היא נותנת תחושת רוויה". פשוט בריאות שמכניסה לגוף מרץ ועושה מצב רוח מרומם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על